Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Gagy

Református templom - Gagy


1566-ban Gagij néven jelentkezik a forrásokban 1567-ben a regestrum 2 kapuval jegyzi. 1576-ban mint Gagy szerepel. Az 1913. évi Schematismus az egykori plébániák közé sorolja. Forrása nem ismeretes. Szentábrahámnak is volt filiája. Középkori templomáról nincs adat, de nem lehetetlen, hogy volt, miután 1666-ban újra anyaegyház, amikor templomépítésről van adat.

A reformáció korában az addig tiszta katolikus lakosság többsége unitárius lesz és 1666-ban önálló anyaegyház. A XVIII. században is unitárius anyaegyház. A kisebbségben maradt reformátusok a XVIII. században Csekefalva filiális egyházát alkotják. E század elején is ez a helyzet: unitárius anyaegyház és református filia. (Léstyán Ferenc...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Gagy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Orok nyugalom
 • Bozodi halomsirok
 • Szalmakalap Muzeum Korispatak
 • Reformatus templom Rugonfalva
 • Jezuskialto

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Gyík van, doboz nincs

  Énlakáról hazafele, gondoltuk megkeressük a geodobozt...
 • Maganyos kis templom

  Megtalaltam a dobozt, ugy nez ki, elsonek...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc