Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Akosfalva -
Vacmany
Szekelyvaja
Reformatus templom Backamadaras

Hozzászólások
Mókus?...
Félreeső templom, utcára nyíló kapuval...
Turkálni újból élvezet ...


Református templom Nyárádszentbenedek

Református templom Nyárádszentbenedek


I. Béla király idején alapított kolozsmonostori apátság (1060–1063) több birtokot kapott és több bencés plébániát alapított. A bencésekkel hozhatók kapcsolatba a Szent Benedekről elnevezett egyházközségek. Így Nyárádszentbenedek is a legrégibb egyházközségek közé sorolható, legkésőbb XII. századi. Nevét Szent Benedek tiszteletére szentelt templomától kapta.

Első okleveles említése az 1332-es pápai tizedjegyzékben található de S. Benedicto néven. 1497-ben Senthbenedek formában írják. Az 1567. évi regestrumban Zent Benedek 6 kapuval szerepel. 1619-ben Szent Benedekként  jelölik. Plébániatemplomáról már az 1332-es pápai tizedjegyzék tanúskodik, mely szerint 1332-ben Jakab papja 4 régi banálist fizet,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Nyárádszentbenedek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc