Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Unitarius temeto Csikfalva
Kockasliliom Buzahaza 1
Iszlo
Kripta Szekelykal

Hozzászólások
Fej fölött...
Mégis ott van...


Unitárius templom - Nyárádszentmárton

Unitárius templom - Nyárádszentmárton


1332-ben a pápai tizedjegyzékben de Sancto Martino néven jelentkezik. Beke ugyanezt az adatot Mező-szentmártonnal azonosítja. Bárhogy is legyen, mindkettő a legrégibb plébániák közé sorolható, Szent Mártonról nevezett temploma és neve után. Az 1453-ból Zenthmártonról szóló okleveles adat már kétségtelenül Nyárádszentmártont jelöli. Az 1567. évi regestrum Chyk Zent Marthon névvel kétkapus falunak jegyzi.

Templomának építési idejét – függetlenül a pápai tizedjegyzék adatától – a XIII. századra teszik: XIII. századi, késő román ízlésű, sőt – a háromszéki kökösi... unitárius templomon kívül az egyedül álló egyenes záródású szentélyével az egész Székelyföldön. Orbán Balázs leírása szerint...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély rejtett látnivalói

Keressétek meg a Unitárius templom Nyárádszentmárton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc