Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Sóvárad

Református templom - Sóvárad


1332-ben a pápai tizedjegyzék említi először Várad néven. Az 1567. évi regestrumban Sowaradgia néven 22 kapuval jegyzik. 1643-ban Sóváradként említik. 1332-ben plébániatemploma van, Miklós nevű papja ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 8 dénárt fizet. Régi templomáról azt tartják, hogy XIII. századi, de 1763-ban átalakították.

Úgy látszik azonban, hogy ez az átalakítás teljes újjáépítésével volt egyenlő, mert az egyházközség jegyzőkönyvében ez a bejegyzés olvasható: „1763. jún. 22. a Mária Terézia császárnő engedelméből a régi megrongálódó templom lebontásához fogván... a megye egészen felépíttetett és 12 febr. 1767-ben fel is szenteltetett...”...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély rejtett látnivalói

Keressétek meg a Református templom Sóvárad rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Romai tabor Sovarad
Fedetlen fedett hid
Sovarad -
Fuggohid Sovarad

Hozzászólások
Pixel


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc