Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kockásliliom 1 - Búzaháza

Kockásliliom 1 - Búzaháza


A Kockásliliom a liliomfélék családjába tartozó fokozottan védett növény. A jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növény, mely áprilisban tömegesen nyílik. Ottjártunkkor sok virág volt kinyílva, de még sok virág csak bimbós volt. Gondolom, hogy még vagy két hétig tart a virágzás.

A Csíkfalva községhez tartozó Búzaháza település közvetlen közelében található talán Erdély egyik olyan legnagyobb kiterjedésű területe, amelyen erőteljes kockásliliom populáció található, más ritka, védett növény és állatfajok mellett. A mintegy 40 hektáros nedves réten minden tavasszal tömegesen virágzik a kockásliliom,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
4630
4630
4528
4528
Ikrek
Ikrek
4640
4640
4651
4651
Asztal és padok
Asztal és padok
Égetés nyomai
Égetés nyomai
5193
5193
5240
5240
5255
5255
5256
5256
5263
5263

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kockásliliom 1 Búzaháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kockasliliom 2 Buzahaza
 • Demenyhaza
 • Szekelyhodos
 • Unitarius templom Nyaradszentmarton
 • Reformatus templom Kendo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Vékonykarúak elönyben

  Minden évben felkeressük a rétet a koczkásliliomok miatt...
 • Elég nehezen találtuk meg

  De a földrajzi koordináták sokat segítettek...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc