Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Jobbágytelke

Katolikus templom - Jobbágytelke


Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. Marosvásárhelytől 24 km-re északkeletre, Székelyhodostól 3 km-re a Tar-bükk alatt fekszik, a Hodos-patak völgyében. A hagyomány szerint eredeti lakói görgényi várjobbágyok voltak. 1719-ben a lakosság több mint fele pusztult el pestisben. A trianoni békeszerződésig Maros-Torda vármegye nyárádszeredai járásához tartozott. 1992-ben 861 lakosából 844 magyar, 13 cigány és 4 román volt. Látnivalói a római katolikus temploma, a Balla Antal tájház és a jobbágytelki falumúzeum.  Jobbágytelke napjainkban hagyományőrző néptánctáborok helyszíne.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Katolikus templom
Katolikus templom
Festett órás torony
Festett órás torony
A templom ajtaja
A templom ajtaja
Dombormű
Dombormű
4561
4561
4560
4560

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Jobbágytelke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szekelyhodos
 • Ehedi temeto
 • Kilatas Demenyhaza mellol
 • Demenyhaza
 • Iszlo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szemmagasságban

  Nem emlékeztem a segítő információra...
 • Hatalmas tuják takarásában

  A hatalmas tuják takarásában feltűnésmentesen meg lehet keresni a geodobozt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc