Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szekelyhodos
Ehedi temeto
Kilatas Demenyhaza mellol
Demenyhaza

Hozzászólások
Szemmagasságban...
Hatalmas tuják takarásában...


Katolikus templom - Jobbágytelke

Katolikus templom - Jobbágytelke


Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. Marosvásárhelytől 24 km-re északkeletre, Székelyhodostól 3 km-re a Tar-bükk alatt fekszik, a Hodos-patak völgyében. A hagyomány szerint eredeti lakói görgényi várjobbágyok voltak. 1719-ben a lakosság több mint fele pusztult el pestisben. A trianoni békeszerződésig Maros-Torda vármegye nyárádszeredai járásához tartozott. 1992-ben 861 lakosából 844 magyar, 13 cigány és 4 román volt. Látnivalói a római katolikus temploma, a Balla Antal tájház és a jobbágytelki falumúzeum.  Jobbágytelke napjainkban hagyományőrző néptánctáborok helyszíne.

Az 1567. évi regestrumban mostani nevén jegyzik. 1614-ben Jobbágyitelkiffalva formában fordul elő. 1619-től fakápolna áll a temetőben. Mestergerendáján latin felirat jelzi, hogy a hódosi plébános építtette. Az új templom építésekor eladják a jobbágyfalvi görög katolikusoknak. Az 1980-as években leégett.

1778-ban építik az új...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Jobbágytelke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc