Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Lucs tőzegláp - Hargita-hegység - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Lucs tőzegláp - Hargita-hegység

Lucs tőzegláp - Hargita-hegység

Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Lucs tőzegláp - Hargita-hegység képtárból:

Az erdőben 2
Az erdőben 2
Az erdőben 3
Az erdőben 3
Fények játéka
Fények játéka
Óriások feldobott talpa
Óriások feldobott talpa

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Lucs tőzegláp Hargita-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Büdös-láp 4.74 km-re - A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban. * Mofetta 4.88 km-re - Valler Jani (egykori) ládája a Csíkszentimrei Büdösfürdőn. * Betonkút az erdőben 5.46 km-re - Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett. * Itatóvályú az erdőben 5.55 km-re - Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita. * Melegárok 5.89 km-re - A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet. * Kőfotel-vízesés 6.07 km-re - A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. * Horgász tanya 6.97 km-re - * Szeredai fürdő 7.19 km-re - A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült. * Égigérő vackorfa 7.29 km-re - A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról. * Nagy Imre képtár 8.03 km-re - Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. * Zsögödfürdő 8.16 km-re - Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Pating = Köti az ekét és taligát. Pécés = A macska. Peckelődik = Mászkál izeg-mozog. Peka = Undok, utálatos. Pelé = Bádog. Perec = Ünnepi kalácsfajta. Pértyókál = Jóízűen elbeszélget, például életbevágó dolgokról. Pestereg = Bámul. Pésterget = Furfangos kerülgetés. Peterzselyem = Petrezselyem.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hirtelen-puszta
Hirtelen-puszta
A Hirtelen-puszta a Dél-Hargita egyik turisztikai csomópontja.
Som-kút
Som-kút
A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett.
Vendelné kútja
Vendelné kútja
Vendelné kútja a Lucs tőzegláptól nem túl messze, attól észak-keletre található, a Nagykő-bükk hegye és a Kárász feje domb között.
Szemeskő
Szemeskő
A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el.
Büdösgödör
Büdösgödör
Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.
Egykori cinóber-bánya
Egykori cinóber-bánya
A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését.
Harom vára
Harom vára
Harom vára a 12.
Csukás-tisztás
Csukás-tisztás
A Csíkszentkirály felől Büdösfürdő felé tartó, 123D jelzésű megyei út jobb oldalán egy igényesen kialakított piknikezőhely található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt...
 • Bár késve indultam, mégis első lettem - Szokás szerint késve indultam neki, lekéstem a reggelt, a delet, a délutánt, a szombatot, és a vasárnapot is...
 • Pomjanek Béla nyomában - Kerékpárral kerestem fel a helyet, a volt Fenyőke menedékház és a Piricskei letérő közötti Nagyerdő közbirtokosság utjánál tértem le a megyei utról...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.