Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Molyhos tolgyerdo Miriszlo
Otemeto Szekelykocsard
Ortodox fatemplom Szekelykocsard
Szekelykocsard

Hozzászólások
Egyedül nevettem......


Katolikus templom - Felvinc

Katolikus templom - Felvinc


1219-ben Wynchy néven jelentkezik a forrásokban. 1221-ben Oronos Winch, 1327-ben Oranas Winch, Felwynch, 1538-ban oppidum Felwinc formában fordul elő. 1219-ben II. Endre az esztergomi káptalannak adományozza Felvincet. Az adományozást az ifjabb király, Béla 1227-ben 4 telek adományozásával egészíti ki. Feltételezik, hogy már ettől az időtől temploma van. Tény, hogy korai, gótikus korú erődített templom volt. Mivel a templom a XIX. század elején romladozásnak indult, helyén 1845–1848 között új, nagyobb templomot építettek.

A régi templomból a hosszszentély két oldala maradt meg, amelyen régiségének s középkori eredetének bizonyítékaként a mész alól falfestmények nyomai tűntek elő. A szentély záródása új, egyenes vonalú, de a záródáson kívül olyan falnyomok is vannak, amelyek az előbbi szentélyzáródás sokszögű voltára mutatnak. A templomot kör...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Felvinc rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc