Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Örmény templom - Gyergyószentmiklós

Örmény templom - Gyergyószentmiklós


A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények. Róluk mesélnek a gyergyószentmiklósi örmény templom hársfái.

1333-ban és 1334-ben a pápai tizedjegyzékben de Gorgio plébániája részéről történt valamelyik befizetés biztosan Gyergyószentmiklósra vonatkozik, mely mint Gyergyó központi helye a nép nyelvén Gyergyóval azonosul. 1567-ben a regestrum Zenk Miklós néven 78 kapuval jegyzi. 1569-ben Gijergijo Zent Miklos, 1602-ben Girgio Szent Miklos, 1698-ban Gyergyo...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Örmény templom Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fogarasy Mihaly puspok mellszobra Gyergyoszentmiklos 1993
Fejer David mellszobra
Nepomuki Szent Janos szobra
Salamon Erno Gimnazium

Hozzászólások
Pixel
Sétányt alakítanak ki a templom körül...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc