Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szármány-hegyi kápolna - Gyergyószárhegy

Szármány-hegyi kápolna - Gyergyószárhegy


A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.

A Szármány-hegyi kápolna

Gyergyószárhegy a föléje magasodó Szármány-hegyről (967 m) kapta a nevét. Szármány néveredete kopár, tar hely. Orbán Balázs idejében innen gyönyörő kilátás nyílt az egész Gyergyói-medencére. 1910-ben a Lázár grófok utolsó gazdatisztje erdősítette erdei fenyővel. Az utóbbi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Lazar varkastely Gyergyoszarhegy
Enduro Crossmotor palya Guductelep
Tatardomb
Hideg-kut

Hozzászólások
Pixel
Kápolna...
A játékvezetőre várva...
Majális a Szármány-hegyen...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc