Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Diod vara
Ticuiata-szikla
Mariuta-szikla Csaklya-hasadek
Katolikus templom Tovis

Hozzászólások


Borosbenedek

Borosbenedek


1238-ban Nagykecskés a neve, majd az 1200 körül élt Csanád Belenikről nevezték Benedeknek. 1274-ben Belenyigh, 1299-ben Benenyigh, 1334-ben Benedict, 1401-ben Benenik, 1587-ben Benedikj, 1648-ben Benedeki formában fordul elő.

1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Albert a pápai tizedjegyzék szerint 7 liliomos dénárt fizet és 4 közönséges dénárt, 1334-ben Domokos plébános 10 dénárt. Györffy szerint 1332-ben még 10 dénárt is fizetett. 1337-ben egy része az erdélyi püspök birtoka.

Egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Borosbenedek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc