Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kecskekő vára

Kecskekő vára


Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő. Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók. A kakastaréjhoz is hasonlítható mészkőszikla Boroskrakkó, illetve Borosbocsárd felől közelíthető meg.

A két település a hegyaljai borvidékhez tartozik. Erdély talán legfinomabb félszáraz fehér borait termesztik itt. A közeli Celnán még ma is működik a Teleki József gróf által 1784-ben alapított borospince.

Ezen a helyen előbb a dákok, majd a 13. században a magyarok építenek várat. 1242-ben, a tatárjárás előtt, a vár már...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Kecskekő vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Sziv tisztas panorama
Havasgaldi szoros
Havasgaldi szfinx
Sziklakapu Havasgaldi-szoros

Hozzászólások
Pixel
Vannak csodák......
Új geodoboz a csúcs közelében...
A rejtek fotója feltöltve...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc