Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Magyarózd

Református templom - Magyarózd


Református templom - Magyarózd

1332-ben Owzd néven jelentkezik a forrásokban, majd 1334-ben Ozd, 1343-ban Ozdy a neve. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Márton a pápai tizedjegyzék szerint 32 dénárt fizet, 1334-ben 20 dénárt és 1 banálist, majd 18 dénárt.

Orbán Balázs 1227-ből egy Ambrus nevő ózdi plébánost említ, a régi Schematismusra hivatkozva. Még...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Református templom Magyarózd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc