Kalodva vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Baratca Paulis - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Arad megye

Kalodva vára

A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Szoborfülke... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kalodva vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
24514 Nyugati tengerpart. Románia nyugati tengereként, tengerpartjaként is emlegetett gyoroki tó 22 km távolságra található Aradtól. 28442 Csörsz-árok. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet. 28530 Tornya. Az Alföld keleti peremén, a Solymosi hegység nyugati lábánál fekszik Kovászi község. 35551 Kovászi. Kovászi talán legértékesebb látnivalója a középkori templom romja, a viszonylag jó állapotban megmaradt templomtoronnyal. 38299 Kilátópont. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra. 42261 Maroscsicsér tava. 53107 Rózsafüzér rózsakert. 54228 Középkori templomrom. Világos egyik legjelentősebb látnivalója, a vár mellett, a Vasile Alecsandri utcában található középkori templomrom. 54482 Saroltavár. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. 56291 Világosvár. A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. 56332 Bohus-kastély. A Bohus kastélyt a 19. 57041 Kék-tó. 60385 Máslak vára. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén, alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község. 63155 Egregy vára. Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók. 75033 Őslénytani lelőhely. 75134 Őslénytani lelőhely. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye.

Történelmi-kulturális értékek - Arad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bazilika 2.57 km-re. Máriaradna, híres búcsújáróhely.
Fekete nyár 3.09 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Ópálos 4.22 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Ménes
Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad.
Solymosvár
Solymosvár Máriaradna közelében található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.