Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kontumáci templom - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kontumáci templom

Kontumáci templom | Hol van ez a hely?

A Kontumác helynév vesztegzárat jelent. Hasonlóképpen nevezik a gyergyótölgyesi és az Úz-völgyi országhatárt. A gyimesbükki Kontumác a Kárenta-patak Tatrosba torkollásánál található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A kontumáci templom Kopjafa sor Romok Emléktáblák Deszkázat Fentről nézve. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kontumáci templom fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kontumáci templom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Popoiu, 1.8 km távolságra található.
Szállás

Szállás Popoiu - Bákó vármegye


Keress szállást Popoiu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 12.44 km-re levő látnivalókkal: Bagolyvár - Görbepataka, Gyimes (15 kép). Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa, a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
14714750381100
14714750391101
14714750401102
14714750411103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kontumáci templom közelében?
(érdekes hely geoládával) Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja. 1944 szeptember.
(érdekes hely geoládával) Vasútállomás. Az utolsó miénk állomás. - Én most sem értem, milyen megfonlásból csatoltak egy igazoltan magyar falut, egy igazoltan magyar területtől, romániához. Ismeretlen magyar honvéd sírja. Katonasír az Áldomás-pataka aljában. Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén.
Két ismeretlen magyar honvéd sírja. határvadász zászlóalj katonáinak sírhelye Lókút erdős részén, közel az egykori határvonalhoz.
Osztrák-magyar honvédek sírja. 1916 november - 1917 augusztus.
Magyar és német katonák sírja. Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett.
Gyimesi Kálvária. 2.7 km-re. Dani Gergely esperes-plébános a hetvenes években (1974) római-katolikus templomot épített a csángóknak. Keresztek - Át kellett verekedjük magunkat egy villanypásztoron kétszer is, mig kiértünk a tetőre. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Két ismeretlen orosz katona sírja. Hét német katona sírja. 3.7 km-re. A Tarhavas-patak 12/a úti hídjánál kivégzett 6-7 német katona sírhelye, melyet még nem jelöl emlékkereszt.
Harangláb Bákó megye.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Bákó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kontumáci templom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Határ - A gerenda mögött jó nagy hely volt, viszont a doboznak hire-hamva se volt...
 • Első megálló - Egy tartalmas, különleges látnivalókban gazdag hétvégét töltöttünk együtt a játékvezetővel...
 • Sarokban - A mise végén, amikor a nagy tömeg elvonult, megkerestük ezt a geodobozt...
 • Tényleg nappal... - Hát valóban nappal érdemes, mert nagyon szép hely...
 • Egy élmény sötétben, de inkább nappal érdemes - Útban Szaláncfürdőre, már sötétedés után értem a helyszínre...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kontumáci templom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kontumác
Kontumác 0.09 km-re
RH4537 Kontumác Gyimesbükk
Régi mozdony a Gyimesi szorosban
Régi mozdony a Gyimesi szorosban
Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.