Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kóstelek - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Kóstelek | Hol van ez a hely?

Kósteleki keskeny palló, Ott rúgott meg engem a ló. Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Szépvizen az idősebbek még jól ismerik a fenti versszöveget.

A madéfalvi veszedelem után a hegyek rejtekébe menekülő csíkiak alapították. Azok menekültek ide, akik nem akartak végleg Moldvába menekülni. Ellenben, ha az osztrák katonaság üldözte őket, csak át kellett lépniük a patakon, és máris egy másik országban voltak.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kóstelek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kóstelek! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kóstelek közelében?
Hágóbérce tanösvény. Kotumba-hegy. (érdekes hely geoládával) Tanyavilág. Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu.
Katonai bunkerek. Az 1451 m magas Keresztes hegyese a Csíki-havasokban található, Csobányostól észak-keletre. (látnivaló és geodoboz)
Apa-havas. 9.3 km-re. Még igazi tél van az Apa-havas tetején - Még 2012-ben rejtettem itt el az Apa-havas első geodobozát. (turisztikai hely geoládával) Bükkfa a Kolos-tető mellett. A törzse üreges, a szekérút felé eső része hiányzik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ortodox templom. Sehol senki. Ortodox templom 2 geodobozzal - Bükkloka Csíkszépvízhez tartozik.
A százkarú bükkfa. A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe.
Kolos-tető. A Kolos-tető két nyugati hegylába, a Kurta-Koszorú és a Szalonka-tető. A Szénás-úton a Kolos-tető felé - A Szépvízi-víztároló mellől induló Szénás-úton közelítettem meg a helyszínt.
Hideg-kút. 10.1 km-re. A Hideg-kút tulajdonképpen a Boros-patak forrása, ez utóbbi a Tatros-folyóba ömlik. Ez tényleg hideg - Elsőnek találtuk meg a dobozt, ezen a lélegzetelállító, mesebeli fennsíkon.
Ortodox kolostor. Ortodox - Az út mellett minden lehetséges rejteket megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet a majdnem drive-in rejtek. Sándor dombja. A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
Sebő Ödön keresztje. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. Hát az úgy volt, hogy... - Ezen a helyen először radupuscarciuc rejtett, a román nyelvű geotrekking felületen volt bejelentve a rejtés.
Két ismeretlen orosz katona sírja. Két ismeretlen orosz katona sírhelye - Lókút teteje.
Fenyővize tanösvény. A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m.
Harangláb. 12.1 km-re. Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon. Katolikus templom. Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban. Kétoldalról zárva - Gondosan zárják a menaságiak a kapukat, még a belső udvart sem tudtuk megnézni.
Gyimesi hágó. Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik. Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt.
Két ismeretlen magyar honvéd sírja. 12.6 km-re. Két ismeretlen magyar honvéd, a 32.

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Kóstelek gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Új út - Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kóstelek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Rupert Mayer emlékhely
Rupert Mayer emlékhely
Kóstelek közelében található a II.
Hősök keresztje
Hősök keresztje 3.8 km-re
RH4595 Hősök keresztje Kóstelek

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.