Viisoara kőgombái - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Viisoara Targu Trotus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Viisoara kőgombái

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Beágyazódott kőgombák Viisoara falu - 1 Legelésző ló a naplementében Szoros Szakadék Részlet a szakadék falából Kőgombák - 1 Kőgombák - 2 Kőgombák - 3 Viisoara falu - 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Viisoara kőgombái rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
22131 Kósna-csúcs. A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal. 23001 Velnica kőbánya vízesései. Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel. 23462 Felfüggesztett kőkocka. 23867 Szalánc-erdő kőtornyai. 24505 Perchiu-domb. 31406 Sólyomkő-kilátó. Az Aknavásár közelében levő Gorzafalva feletti hegyoldalon homokkő sziklák találhatók. 31595 Sólyomkő-tető. A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. 31887 Kőerődítmény. A Sólyomkő-tetőről nyugat felé beereszkedve az oldalon, egy érdekes kőerődítményre bukkantam. 31896 Kalapos-kő. A Kalapos-kő a Sólyomkő-körtúrának egyik leglátványosabb pontja. 32166 Kicsi kőüst. A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. 32314 Madonna és a Szörnyeteg. Ez a hely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó. 32421 Nagy kőüst. Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó. 36091 Dofteana Arborétum. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot. 53477 Maguricea-domb. A Maguricea-domb Dormánfalva város felett emelkedik, az Úz-Csobányos vízválasztón, az Úznak a Tatrosba történő befolyása közelében. 60637 Meleg szellőzőrepedések.

Természeti értékek - Bákó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Régi sóaknák
Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV.
Vályúknál 4.47 km-re. RH4846 Vályúknál Aknavásár
Szent Mihály katolikus templom
Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település.
Dák erőd 5.01 km-re. RH4845 Dák erőd Titelca-domb Aknavásár
Sziklavilág
Sziklavilág Tiszest falutól, románul Parau Boghii, délnyugatra.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Madárdalos este - Esti ráadásnak, a Velnica kőbánya vízesései után, még megkerestük a kőgombák geodobozát...
 • Gömbkövek az ösvény mellett, geodoboz a domb tetején - Viisoara faluba, magyarul talán Viszóra, Tatros (Targu Trotus) községból indulva lehet eljutni, 2 km aszfaltozatlan út megtétele után...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.