Csucsa - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Prelucele Negreni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kolozs megye

Csucsa

Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16. századi fakastély, illetve egy bizánci stilusú mauzóleum. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csucsa rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
50978 Mamutfenyő. A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya. 57980 Református templom. Ketesd középkori temploma a gótikus korban épül. 59239 Református templom. Kalotaszentkirály a kalotaszegi faluturizmus központjának számit. 59286 Bábony. 1333-ban plébániatemploma van, 1658-tól egy ideig puszta, középkori temploma korán elpusztult. 59296 Valkó vára. Valkó vára Valkóváralja határában, a Berettyó és a Halastó patak által határolt sziklán, a Várhegyen áll. 60929 Dragan-völgyi gát. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát. 61453 Farkasvár. 62103 Református templom. 63384 Hodoaba-völgy vasalt mászóút. A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja. 64445 Zichy-vadászkastély. 65117 Református templom. Kalotadámos református templomának állatábrázolásokban gazdag kazettás mennyezete van. 66747 Vigyázó. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. 67391 Református templom. 68527 Református templom. Farnas református temploma a 15-dik században épült, gótikus stílusban. 71303 Tündérvár. A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza. 71551 Tündérek sziklafala. 71815 Zichy-barlang. A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fatemplom
Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven.
Sebesvár
Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára.
Berettyó forrása
A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve.
Vízimalom 9.93 km-re
RH3620 Vízimalom Sebesvár
Felsőfüld 11.57 km-re. Felsőfüld látnivalója az 1727-ben épült román fatemplom, és annak gazdag, bibiliai jeleneteket ábrázoló freskói.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.