Cycle Map Ginta Capalna - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Gyanta - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Gyanta

Gyanta

Gyanta...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Gyanta képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Gyanta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Papmező vára 16.88 km-re - * Várhegy 20.96 km-re - A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel. * Béla-vár 22.63 km-re - * Évszázados tölgy 23.47 km-re - Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj. * Vízimalom 24.09 km-re - A 19. * Emlékmű 25.4 km-re - * Betfia-zsomboly 25.79 km-re - A Somlyó-hegy fél hektáron elterülő paleontológiai védett terület, Betfia falu határában. * Betfia kilátótorony 25.88 km-re - Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.

Néhány székely szó jelentése:
Sifitel = Cél nélkül jár ide-oda. Siflet = Cél nélkül jár ide-oda. Sifon = Szekrény. Sifoner = Szekrény. Sijáttya = A saját tulajdona. Sikolándani = Jégen csúszkálni. Sikoltyu = Csiga a szövőszéken. Siritteni = Például cigarettát, pofont. Sirül = Elég hirtelen fordul.

- Bihar megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklós a Fekete-Körös jobb partján fekvő település.
Vida-tó
Vida-tó
Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz.
Czárán Gyula-barlang
Czárán Gyula-barlang
A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak.
Garasos híd
Garasos híd 35.33 km-re
RH1363 Garasos híd Nagyvárad
Harasztosi-Magura
Harasztosi-Magura 38.93 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
CET Nagyvárad
CET Nagyvárad 39.28 km-re. Első és legnagyobb problémája Nagyváradnak a CET, amely meleg vízzel és fűtéssel látja el a várost.
Zichy-barlang
Zichy-barlang
A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.
Tündérek sziklafala
Tündérek sziklafala 41.12 km-re. RH4551 Tündérek sziklafala Körösrév

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.