Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Gyanta - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyanta

Gyanta | Hol van ez a hely?

Gyanta.

[EN] On a hilltop, on the lower valley of Crisul Negru, lies Ginta, also known in the past as Egyházas Gyanta, Nömös Gyanta, Magyar Vég Gyanta. The village is written in Oradea's legal registers from 1213-1217 along with other villages in the area, this this settlement must've been much older. Just as Jánosd, Szigeti, Solymos, Székelytelek, Görbed - also mentioned in that register; Ginta survived the tatar attacks, turkish rule and two world wars.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Síremlékek. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyanta fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyanta! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyanta közelében?
Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia. Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa. 27.3 km-re. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba. Félixfürdő. Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
Stanu Carnului kilátópont. Püspökfürdő. 28.2 km-re. Püspökfürdo, kemping és fürdotelep, Nagyváradtól 8 km-re található.
Vida-szoros.

Gyanta románul - in limba romana: Memorialul Ginta


Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Gyanta gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyanta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklósi Csonka Torony
Belényesszentmiklós a Fekete-Körös jobb partján fekvő település.
Papmező vára
Papmező vára 16.88 km-re
RH3093 Papmező vára

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.