Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Porcika-nyereg - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Porcika-nyereg turisztikai látnivalói

Porcika-nyereg..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Porcika-nyereg fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Porcika-nyereg!

A legközelebbi település Poienita, 4,25 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Porcika-nyereg közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Porcika-zsomboly - 1,4 km-re. Jégverem. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom. Ponor-rét - 2,2 km-re. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Felkészületlenül. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. Víznyelők. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. Csodarét. A Csodavár felől érkeztünk a rétre. Itt található a Ponor-kitörés.
Iker-zsomboly - Elveszett világ - 2,3 km-re. Két lik. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna. Lankás-nyereg - 2,3 km-re. Fekete-zsomboly - Elveszett világ - 2,4 km-re. Jó mély. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb. Galbina-kőköz - 2,4 km-re. Medve-kitörés - 2,6 km-re. Galbina-szirt - 2,9 km-re. A szirttől pár lépésre északra találod a ládát, egy nagy daganatot hordozó fa gyökerei között. Galbina körtúra. Eke-túrán voltunk a Pádison. E ládával Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged.
Ponor-forrás - 3 km-re. A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Vízkelet. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam. Patak születik. A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre.
Fekete-barlang - 3,4 km-re. Eszkimó-jegesbarlang - 3,4 km-re. Hoanca Urzicarului-zsomboly - 3,6 km-re. Feneketlen-tó Bárszai-katlan - 3,8 km-re. Víz-szája-barlang - 4,2 km-re. Pádis-víznyelő - 4,5 km-re. Virágos rét. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Feneketlen kút. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Tavaszi kikerics. Kikerics nézőbe jöttünk. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt.
Rozsdaszakadék - 5,2 km-re. Rozsdaszakadék. Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét.
Nagy-Kojba Kis-Kojba - 5,7 km-re. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység - 6 km-re. Az egyik legnagyobb ilyen dagadó tőzegláp a Nagy Molhás az Izbuc patak völgyében. Hazafelé Pádisról. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla.
Hodobana-barlang - 6,5 km-re. Huda Orbului-barlang - 6,5 km-re. Boga-csűr - 6,7 km-re. Muncelului-barlang - 6,9 km-re. Tatár-hegy - 6,9 km-re. Csonka-kő Boga-telep - 7,1 km-re. A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
Vasalt mászóút Fekete-kövek - 7,2 km-re. Vércsorog-vízesés - 7,9 km-re. Nagy Molhás Bihar-hegység - 8,4 km-re. A Szegyesdi völgy - 8,7 km-re. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában, a patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. Ez nagyon jo hely. Barlang, cseppkö, denevér. Barlangászparadicsom. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Kozel 100 barlang. Szegyesd volgyeben kozel 100 barlang talalhato, sokak szamara szerencsere nincsenek kijelolve. Fehér-barlang. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról. Az útikönyvek szerint 26 barlang nyílik a meder két oldalán, és persze akad köztük néhány komolyabb sziklaorom is.
Hoanca Apei - 8,8 km-re. Csoda-kanyon Medúza-zug - 9 km-re. A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, körülbelül 50 m-es szűk kanyon található, melyet az Aragyásza barlang előz meg. A trás csoda kanyon. Először is köszönöm a visszajelzésed. Szamosbazár körútja 2. Hát ez a doboz nem került elő. Aragyásza kanyon. Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a korulbelul vállmagasságban lévő üregben kikandikált valami fehér. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak.
Moloch-kilátó Szamos-Bazár - 9,2 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával. Beárnyékolt geotrekking. Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. Szamosbazár körútja 1. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. Láda konverzió !!!. Sziasztok . Koordináták finomítva. A koordinátákat kijavítottam, a meli és csapatja által bemért értékekre. A kilátótól balra található az Angyalszírt.
Szentháromság-vízesés - 9,4 km-re. Belvedere kilátó - 9,5 km-re. A piros pont jelzés mentén található. Szamosbazár körútja 3. Ez már igen, ez már kilátás. Felkialto jel. Remélem nem szedtétek le a . Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra).
Égett-kő - 9,9 km-re. Szkerisórai jegesbarlang - 10,2 km-re. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. Jégverem. Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben. A benne található jégtömb körülbelül 3000 éves, 20 m vastag és körülbelül 50 ezer m3 űrtartalmú.
Kopott-csapás - 10,5 km-re. Medve-barlang Kiskoh - 10,6 km-re. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Mesevilág. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba. A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja.
Párkány-kitörés - 10,9 km-re. Cotelul Dobrestilor kitörés - 11,2 km-re. A helynévnek nincs magyar megfelelője. Cotelul Dobrestilor kitörés.
Nagy-Bihar - 12,3 km-re. Láthatjuk a Gajna-tető,Arad-kő, Béli-hegyek, Pethő-csúcs, Zanoga, Bak-hát , Bihar-csúcs, távolabb a Mező-havas, Bocsásza, Sík-havas, Vlegyásza, Öreg-havas csúcsokat. Jo túra. Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra. Az itt látható körpanoráma lenyűgöző.
Istenek-havasa - 12,3 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Véletlenül. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Tiszta véletlenül. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet. Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
Nagy Phaeton vizesés - 12,5 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába. A vízesés szép volt. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. Nagy Phaeton - kis víz. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel.
Oncsásza-rét - 12,6 km-re. Sík-havas - 13,5 km-re. Tolvajvár - 13,7 km-re. Ördögmalom-vízesés - 15 km-re. Harasztosi-Magura - 15,2 km-re. A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye - 16 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
Bocsásza - 16,6 km-re. Biharfüred - 17 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
Édenkert-kilátó - 17,7 km-re. Carligati-csúcs - 20,1 km-re. Szerenád-vízesés - 20,3 km-re. Fátyol-vízesés - 20,3 km-re.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Porcika-nyereg adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Porcika-nyereg? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.