Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fekete Torony - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fekete Torony

Fekete Torony | Hol van ez a hely?

Fekete Torony Brassó

...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Fekete-templom Századik Brassó Gartner patak. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fekete Torony fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fekete Torony! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fekete Torony közelében?
Teutsch-ház. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
Johannes Honterus-ház. Johannes Honterus-ház - Brassó.
Friedrich Wolf-ház Brassó megye. 710 m-re. Fekete laktanya. Cenk-hegy. Itt már az Árpád-korban erődítmény állt. Gabony lépcső - Nem is értem, hogy eddig, hogy nem kerestük meg ezt a geodobozt, de most eljött az ideje, ezen a februári kissé borús, de inkább tavaszi mint téli napon, korcsolyázás előtt felsétáltunk a Gabony lépcsőkön és megkerestük ezt a dobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szent Márton-templom. A Fellegvár nyugati részét Szent Márton-hegyének nevezik a templom után.
Fellegvár. Az erődítmény a központi városmagtól északra emelkedő márgadomb, az ún. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito! A rejtekhelyet legalabb 3x kerestem fel, de mindig eredmenytelenul.
Szent Bertalan-templom. A Szent Bertalan-templom a ma is létező középkori templomok közül a legrégebbi.
Szamárka-domb. Szamárka-domb - Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött. Salamon sziklái. X faktor? - Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon. (turisztikai hely geoládával) Schulerau-kapu. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg. (látnivaló és geodoboz)
Magyarvár a Tömösi-szorosban. Hasonló ütközet zajlott le a Tömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Erdeifenyők között. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket - tavaszi hérics, törpemandula, vadjácint, stb, a most viruló árvalányhajas réten felsétálsz az erdeifenyők közé. Türelmesen - Türelmesen megvártuk, amig elvonult a júhnyáj, mert a csobán nagyon kiváncsi volt, hogy mit keresünk a fákon.
Három kislány-tisztás.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Fekete Torony gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott...
 • Sok beiras... - Egy "Unnepi" setat tettem a tortenelmi brassoi tornyoknal, igy talaltam ra erre a dobozkara, ami jo allapotban van, rengeteg a beiras a naploban, sajnos iroszer nincs benne, nalam se volt, igy hat beiras se lett...
 • Csatlakozom az előttem szólóhoz - Valóban könnyű megtalálni, ha az ember visz magával egy profit, aki rögtön kiszúrja a rejtekhelyet, majd tálcán kínálja azt, hogy az illető személy feltárhassa...
 • Nagyon könnyű megtalálni - Miután megérkezel a helyszínre, felcipeled a toronyhoz, amit fel kell cipelned, ott körülnézel, egyet gondolsz, rámutatsz a rejtekhelyre és máris a kezedben a doboz...
 • Fekete torony - Az abonyi természetjárókkal Erdélybe utazva kerestem meg Teveladyvel...
 • Kaves dobozban parafadugo - Mi egy ilyent talaltunk a Perkon - kaves dobozban parafadugo...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fekete Torony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Fekete templom
Fekete templom
Brassó, Szászföld központja, Erdély egyik legfejlettebb városa, évszázadokon át fontos kereskedelmi csomópont.
Fehér Torony
Fehér Torony
Fehér torony - Brassó.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.