Gredistye-völgy - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gredistye-völgy

Gredistye-völgy

A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A szoros Turista tábla Itt vagyunk . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gredistye-völgy fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gredistye-völgy! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
24618 Macska-szoros Királykő hegység. Bár rejtéskor száraz volt a patak völgye. (itt geodobozt is lehet keresni)
24743 Botorog-csorgó. 25195 Kilátó. 26159 Vladuska-nyereg. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele. (látnivaló és geodoboz)
26260 Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. (különleges hely geodobozzal)
26480 Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység Brassó megye. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot. (itt geodobozt is lehet keresni)
27020 Kurmatura-patak szorosa. A völgy mohás fái és sziklavilága mellett, legérdekesebb látnivalója a kevesebb mint 1 méterre összeszűkülő szorosa.
28232 Ördögmalom-vízesés. 28499 Zöld sziklavár. 29871 Csalán-völgyi varrótű. 9.5 km-re. 30502. 30527 Kereszt. A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít.
30656 Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység. A Zárt tisztás, bár nehezen megközelíthető, nem is annyira zárt.
30781 Stanciu barlangja. 30866 Vörösöv. A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
30910 Zárt tisztás forrás. 31033 Zárt-tisztás Királykő-hegység. Kelet es eszak felol oriasi sziklafalak hatarozzak meg, mig nyugatrol a Landzsa-szakadekvolgy (Padina Lancii) es delrol meg a Nagy-kofolyas (Grohotisul Mare vagy Horja Mare).
31281 Toronyszék. 31466 Pásztor-csúcs. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
31504 Pásztor-csúcs. 31563 Grind-nyereg menedékhely. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc.
31931 Curmatura-menedékház. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra.
32763. 32775 Királykő válla. 32923 Hasadék-nyereg. 32964. 33991 Anghelide-kanyon. 34754 Thermopüla-átjáró Királykő-hegység. 35334 2320. A Grind-nyeregnél ér ki a Nagy-Királykő gerincére, annak északi és déli részének találkozásánál.
35598. 35761 Létrás-szakadékvölgy. A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban.
36493 Török mecset. 37335 Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység. 37460. 38892. 40999 Macska-szfinx Bucsecs-hegység. 41718. 44095 Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység. 44780. 47301. 47985 Kostila-Nagy-párkány. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato.
48736. 49276 Hegyes-szírt. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
49339 Vaskereszt a Costilán. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vizelde-vízesés
Vizelde-vízesés - A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
Gredistye forrásai 2.56 km-re. RH3926 Gredistye forrásai
Denevérek barlangja
Denevérek barlangja - A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.
Magura
Magura - Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem.
Hegyimentő állomáshely
Hegyimentő állomáshely - Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gredistye-völgy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gredistye-völgy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.