Tészla-tisztás - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dalghiu Vama Buzaului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Tészla-tisztás

A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Tészla 1 Tészla 2 Tészla 3 Csukás a Tészla-tisztásról nézve A Tészla csipkéi... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tészla-tisztás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
26034 Kis-Üvöltő-patak vízesése. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk. 26119 Réz-híd. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében. 26834 Rakodó források. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. 26882 Rakodó források újratöltve. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. 27582 Kálvária-domb. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel. 28401 Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. 29576 Erőd. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. 30056 Fehér-patak szurdokvölgy. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre. 35347 Babarunkai vízgyűjtő. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó. 40230 Királyhegy. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé. 43907 Kreutzburg vára. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz, ennek közeléből indul a piros kereszt turistajelzés, melyen haladva jutunk ki a Bonkuta-hágótól a Tatárhágó felé tartó útra. 44927 Bölényrezervátum. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. 49084 Garcsin mezeje. A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. 50416 Toplós-kút. A Toplós-kút a csernátfalus Hát-tető alatti tágas völgyben, a Hegyes-hegy gödrében található. 51091 Büdös-víz forrása. A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Duduj-kő 0.47 km-re. RH2237 Duduj-kő Csukás-hegység
Tészla-nyereg 0.57 km-re. RH2436 Tészla-nyereg Csukás-hegység
Csukás-csúcs
A Csukás hegység a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal.
Az ördög keze-szikla 3.07 km-re. RH1982 Az ördög keze-szikla Csukás-hegység
Nicolae Ioan-forrás
A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.