Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Pontonhíd - Csongrád - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Pontonhíd - Csongrád turisztikai látnivalói

A csongrádi úgynevezett fahíd Csongrád város északi részén található, a Gőzhajó utca végén - a Mámai-réti és nagyréti mezőgazdasági területeket köti össze a várossal. Az ipari műemléki védelem alatt álló csongrádi pontonhíd a csongrádiak nyelvhasználatában fahídként van emlegetve, de a fa útpálya kivételével a híd vasszerkezetű...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pontonhíd Csongrád fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csongrád és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pontonhíd!

A legközelebbi település Csongrád, 2,18 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pontonhíd Csongrád közelében?
Népek háza Babamúzeum Csongrád 1,01 km-re, Csongrád Galéria 1,04 km-re, Tari László Múzeum Csongrád 1,12 km-re, Széchenyi Iskolamúzeum Csongrád 1,54 km-re, Csongrádi Tájház 2,14 km-re, Csongrádi halászházak 2,17 km-re.
- Bökényi duzzasztómű és hajózsilip Szentes 5,8 km-re. A tűsgátas rendszerű duzzasztó az első vasbeton szerkezetű vízépítési műtárgy az országban, terveit Zielinszky Szilárd műegyetemi tanár készítette.
- Arborétum Tiszakürt 18,8 km-re. A kertet a Bolza család létesítette, a 19-dik század végén, Tige Mária grófnő kezdeményezésére, egy 17 hektáros erdős-mocsaras területen.
- Károlyi-Berchtold-kastély Árpádhalom 32,9 km-re. A kastély, mely átvészelte a háborúkat, eredetileg 22 szobából, fürdőszobákból és mellékhelyiségekből állt - ma művelődési ház, iskola és könyvtár.
- Szerelmesek kapuja Kőfal Hódmezővásárhely 36,7 km-re. Árvízvédelmi célból Hódmezővásárhely északi és keleti határán egy 17,5 km hosszú földtöltést építettek, és 1879-1881 között a déli részen a 3 km hosszú, téglából emelt, úgynevezett Kőfalat.
- Bagolyvár Helvécia 43 km-re. Téglalap alaprajzú, az északi sarkán egy háromszintes torony áll, melyhez támfal csatlakozik, neogótikus nyíláskeretekkel, 14 fa- és betonhordós pincéje poroszsüveg boltozatos.
- Wéber Ede kilátótorony Helvécia 45 km-re. Egy csendes és nyugodt hely, egy jó állapotban levő kilátótoronnyal, eső elleni beállóval, több asztalból és padból álló piknikezőhellyel.
- Geist Gáspár-kastély Orosháza 46,1 km-re. Tornyos, földszintes, elővárosi eklektikát mutató épület, kazettás famennyezetű nagyteremmel, a főpárkány alatt vadásztémájú sgraffito díszítéssel.
- Batthyány-Geist-kastély Kondoros 49 km-re. A Batthyány László által 1844-ben rendelt, Ybl Miklós és Pollack Ágoston tervei alapján 1850 körül épült kétszintes Batthyány-Geist-kastély a Kondorostól délre levő Geisztcsákón található.
- Szélmalom Kiskundorozsma 49,3 km-re. A dorozsmai szélmalom Kiskundorozsmán, a Szegedtől északnyugatra található városrészen található - 1821-ben építette Czékus Andor.
- Tiszavirág-híd Szolnok 50,2 km-re. A 2011 januárjában átadott hidat Szolnok jelképének szánták, formája a tiszavirágot idézi.
- Öreg téglahíd Földeák 51,5 km-re. Földeák öreg téglahídja a település északi szélén, a falu horgásztava mellett, a Bacsó Béla utca végén található, és a Száraz-ér fölött ível át.
- Sóhajok hídja Szeged 51,7 km-re. 1883-ban épült, Ferenc József császár tiszteletére, az uralkodó ugyanis a Bérpalotában szállt meg, és ezen az átjárón mehetett át a Városházába.
- Dinó park Orgovány 53 km-re. Az orgoványi homokdűnék között dinó parkot hoztak létre, élethű, mozgó, és hangot adó dinoszauruszokkal.
- Boszorkánysziget Szeged 53,8 km-re. A jól kitaposott ösvényekkel rendelkező, népszerű zöldövezetet délről a kereskedelmi és téli kikötő határolja, északról a már nem létező vasúti híd.
- Erzsébet-ligeti Lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd 57,8 km-re. Az Erzsébet-ligeti lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd szélén, a Hantoskerti holtág félszigetén található.
- Nagyszéksósi Bivalyrezervátum Mórahalom 58,4 km-re. Az egész évben ingyenesen látogatható Bivalyrezervátum Mórahalom hetedik körzetében, a Nagyszéksós-tónál található.
- Lombkorona-sétány Makó 62,8 km-re. A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas.
- Beliczey-kastély Csabaszabadi 62,9 km-re. Beliczey József egykori Békés megyei főispán kastélya 1870 körül épült - oszlopos portikuszú, klasszicizáló épület, melyet 1910 körül eklektikus-szecessziós, egytornyos villává bővítettek ki.
- Téry Ödön szobor Óbéb 66,5 km-re. Téry Ödön egy kis alföldi faluban, Óbében született, 1856 július 4-én.
- Indiai platánfa Mezőhegyes 68,1 km-re. Magyarország talán legnagyobb platánfája, egy indiai eredetű platánfa (Platanus Occidentalis), a mezőhegyesi ménesbirtok udvarán áll, a több mint kétszáz éves fa 4,8 m kerületű és 35 m magas.
- Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 72,9 km-re. Szent Gellért püspöki öltözetben áll a latin feliratos magas talapzaton, jobb kezét a szívéhez emeli, mellette egy angyal látható, ahogy a püspök felé fordul.
- Gabonamúzeum Békéscsaba 74,5 km-re. A Gabonamúzeum létesítményei a Gajdács vagy Csabai-tanya, a Csókási vagy Kiss-féle szélmalom, a Vésztő-Mágori szín, Mladonyiczky Béla A mag című szoborkompozíciója, Emil Vitroel a Bőség című szobra.
- Feneketlen-tó Battonya 76,3 km-re. A Feneketlen-tó Mezőhegyes és Battonya között, a 48-as erdő szélén található, a talajvízzel feltelt krátere az 1961 december 29-én bekövetkezett gázkitörés eredménye.
- Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 80,4 km-re. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta.
- Nákó-kastély Nagyszentmiklós 80,9 km-re. A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
- Szent Móric-kápolna Abádszalók 84,8 km-re. A Szent Móric-kápolna bár Kunhegyeshez közelebb van, Abádszalók területéhez tartozik, Tomajpusztán, a Kis-Fás-halmon található.
- Parkerdő és Lombkorona-sétány Karcag 87,7 km-re. A karcagi Parkerdő a város környéki tölgyerdőben került kialakításra, a feltárást követően egy 850 m hosszú kocogó pálya, és egy 6 állomásos tornyapálya is megvalósult.
- Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 88,9 km-re. Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
- Nagyporond megfigyelő 92,6 km-re.
- Libus András madárles 93 km-re.
- Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 93,4 km-re. Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig.
- Pincefalu Nemesnádudvar 93,6 km-re. A Mária-völgyi pincesor a leghíresebb, de löszfalba vájt lyukpincék elé épített szép présházak találhatók a Temetői-, a Kender-völgyi-, a Felső-, valamint a Sükösdi-pincesoron is.
- Geodéziai mérőtorony Ólom-hegy 95,6 km-re. Az Ólom-hegy csúcsán egy geodéziai mérőtorony áll, rajta a felirat: Állami Földmérés 1979.
- Lipthay-kastély Lórántfalva 96,3 km-re. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.
- Erzsébet Nagy Szálloda Paks 98,1 km-re. 1844-ben épült a reformkor építkezési hullámában klasszicista stílusban, és Paks emblematikus történelmi épülete lett.
- Szent Ágota-híd Püspökladány 98,8 km-re. A Hortobágy-Berettyó csatornát átívelő, műemlék Szent Ágota-híd 1894-ben épült az Ágota-pusztán, 1996-ban újították fel.
- Mátyás király fája Tiszaigar 102,3 km-re. 2005-ben a Corvinus Egyetem tanárai a fa korát 400 évesre becsülték, a magassága körülbelül 20 m, jelenlegi kerülete 6 m.
- Arborétum Tiszaigar 102,4 km-re. 1976-ban az arborétumot országos jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánították, 2016-17-ben felújításon és a növényállomány fejlesztésén esett át.
- Székudvar tava 103,7 km-re.
- Kasztói Őstölgyes Bogyiszló 104 km-re. Az Őstölgyes hatalmas, néha 5 m törzskerületű, több száz éves tölgyeivel 87 hektáron terül el, Bogyiszló és a Duna között.
- Cypress arborétum 104,1 km-re.
- Csála egykori vára Arad 104,7 km-re.
- Majláthfalva tava 105 km-re.
- Tó menedékház Arad 105,6 km-re.
- Csála erdő legvastagabb fája Arad 106 km-re.
- Csatád 106,9 km-re. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
- Szabadság-szobor Arad 107,9 km-re. A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
- Aradi víztorony 108 km-re. 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára.
- Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 108 km-re.
- Evangélikus lutheránus templom Arad 108,2 km-re. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
- Szentháromság szobor Arad 108,3 km-re. Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben.
- Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 108,4 km-re.
- Újarad tava 109 km-re.
- Temeskenézi mocsarak 109,3 km-re. A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
- Aradi vár 109,4 km-re. Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848/49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is.
- Erzsébet híd Arad 109,5 km-re. Most a Traian nevét viseli.
- Aradi vértanúk vesztőhelye 110 km-re.
- Középkori földvár Temeskenéz 110,1 km-re. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól, illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától.
- Halastavak Zsombolya 110,2 km-re.
- Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd 110,4 km-re. A vonal hossza 55 km.
- Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 111,6 km-re. Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
- Római katolikus templom Vinga 113 km-re. Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
- Szalonta tava 113,3 km-re.
- Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 113,3 km-re.
- Kálváriadomb Billéd 113,5 km-re. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
- Fekete nyár Gemenc 114,3 km-re. A 38 m magas fekete nyár (Móricz-Duna, Gemenci-erdő, Bács-Kiskun vármegye) Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája, kerülete 12 m.
- Nagyszalonta 114,6 km-re. Nagyváradtól 38 km-re délnyugatra a Kölesér partján fekszik, Nagyvárad - Arad - Temesvár országúton, a román-magyar országhatártól keletre. Sajnos már zárva találtuk - A múzeum 16 óráig volt nyitva, mire ideértünk már zárva volt.
- Sinka István-emlékház Nagyszalonta 115,3 km-re.
- Arany János-emlékház Nagyszalonta 115,4 km-re.
- Katolikus templom Nagyszalonta 115,4 km-re.
- Református templom Nagyszalonta 115,6 km-re.
- Szoborpark Nagyszalonta 115,7 km-re.
- Kossuth Lajos szobor Nagyszalonta 115,7 km-re.
- Nagyszalonta látnivalói 115,7 km-re. Látnivalói a fotéren álló Csonka-torony, a benne muködo Arany János-emlékmúzeummal, és a fotér másik oldalán levo mellszobrok.
- Bocskai István szobor Nagyszalonta 115,8 km-re.
- Kulin György-emlékház Nagyszalonta 115,8 km-re.
- Csonka torony Nagyszalonta 115,9 km-re. Őrtornya, amelyben puskaport és fegyvereket tároltak, még ma is áll, és a Csonka-torony néven vált ismertté.
- Radványi-erdő 117,1 km-re. A Tetemre hívás című Arany János balladában is megörökített radványi sötét erdő az egykori Körös menti ártéri keményfás ligetek maradványa.
- Kék-tó 117,3 km-re.
- Miskolczy kastély Erdőgyarak 117,3 km-re.
- Cséffai Természeti Park 117,4 km-re. Az 5002 ha-os új természetvédelmi terület a román–magyar határ mentén, Nagyváradtól 30 km-re délnyugatra helyezkedik el, Cséffa és Oláhszentmiklós Bihar megyei községek határában és közvetlenül kapcsolódik a Körös–Maros Nemzeti Park területeihez, egy összefüggő, határon átnyúló, közel 13 ezer hektáros védett területet alkotva.
- Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 117,6 km-re.
- 48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 118,1 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
- Kálvária-kilátó Szekszárd 118,6 km-re. A szekszárdi Szőlő- vagy Kálvária-kilátó a város címerének jelképeiből, szőlő- és kalászmotívumokból létrehozott kompozíció.
- Feneketlen-tó Budapest 118,7 km-re. 1,1 hektár területű, 500 m kerületű, 4-5 m mély, szabálytalan papucs formájú, mesterséges állóvíz.
- Gellért-hegyi vízesés Budapest 119,5 km-re. A Gellért-hegyi mesterséges, csak nyáron működő vízesés az Erzsébet-híddal szemben levő Gellért-hegy északi oldalán, annak alján látható.
- Kilátókő-szobor Gellért-hegyi víztározó Budapest 119,9 km-re. A két szobor, Buda királyfi és Pest királykisasszony, egymás felé nyújtott keze a városrészek egyesítését, a köztük húzódó szakadék a Dunát szimbolizálja.
- Gyertyámos tava 120 km-re.
- Maroscsicsér tava 120,5 km-re.
- Körösszegi vár lakótornyának romja 121,1 km-re. A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas.
- Tóth Árpád sétány Budapest 121,2 km-re. Korábbi nevei: 1879-től Bástya-sétány, 1930-ban Horthy Miklós-sétány, 1931-től Gróf Bethlen István-sétánynak.
- Földvár Mezőzsadány 121,2 km-re.
- Mezőzsadány tava 121,5 km-re.
- Újbesenyő tava 122,1 km-re.
- Kilenclyukú híd Hortobágy 122,1 km-re. A hortobágyi kilenclyukú híd a történelmi Magyarország legnagyobb kőhídja, a hídfők között 93 m hosszú, a 33-as főút halad át rajta.

Történelmi-kulturális értékek - Csongrád-Csanád vármegye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pontonhíd adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csongrád térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Csongrád környékére? Tetszett a Pontonhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Csongrád-Csanád vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.