Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Gömbkövek - Costesti - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gömbkövek - Costesti

Gömbkövek - Costesti | Hol van ez a hely?

Gömbkövek múzeuma - Costesti

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az útról Gömbkövek 1 Gömbkövek 2 Gömbkövek múzeuma Koponya? Cementeződés a homokban Kisegér Régi kőkereszt. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gömbkövek Costesti fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Costesti és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gömbkövek! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gömbkövek Costesti közelében?
Mundra-csúcs. Másodszori nekifutásra meglett - Mikor megérkeztem a csúcsra (a Coasta lui Rus és a Gruiu-csúcs közötti nyeregből közelítettük meg, ahol sátraztunk négy napig), szétnéztem egy kicsit, készítettem néhány fotót, aztán nekiláttam a keresésnek. (turisztikai hely geoládával) Tekánu-nyereg Páreng-hegység. Tekánu (Tecanu)-nyereg.
Gemanarea-csúcs Páreng-hegység. Sztán völgye kanyon. A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii hegységben található. (látnivaló és geodoboz)
Gemanarea-nyereg Páreng-hegység. Sztojnica-nyereg Páreng-hegység. Carja-csúcs. A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. Naná, hogy ott voltam - Csak azt bántam meg, hogy nem vittem sílécet, nagyon szívesen megsíztem voltna azokat a gyönyörű lejtőket. (látnivaló és geodoboz)
Rudolfshütte Páreng-hegység. A carja (magyarul kiejtve kürzsö) román szó a jelenlegi szóhasználatban mankót jelent.
Poenari vár. 50.5 km-re. (turisztikai hely geoládával) Vidraru gát. A gát építése 5 és fél évet vett igénybe. Geodoboz és perec - Csak néhány csalán csípett meg, míg kiválasztottuk a megfelelő korlátrészt.
Törttorony Bojca. Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. Volt doboz, nincs doboz - Kétszer is kerestük a ládát, de sajnos eltünt.
Negoveanu gyüjtőtó. A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye.
Csindrel. A Csindrel-hegység (Szebeni havasok) egy hegycsoport, a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegység csoportjának észak-keleti részén. Jo kis teljesitmenytura volt - Sotetben erkeztunk a csucsra, sajnos a felhos ido miatt nagyon gyenge kilatas volt.
Pimpó-szikla Páreng-hegység. Csató János 1833.
Holló-nyereg Fogarasi-havasok. Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
Nyugodt víz forrás és nyereg Fogarasi-havasok. A Nyugodt víz-nyereg és forrás (Apa Cumpanita) a Fogarasi havasokban található, a Tatár-csúcs (1888 m) után az első nyereg, kelet felé.

Gömbkövek Costesti románul - in limba romana: Muzeul Trovantilor Costesti


Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Costesti térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gömbkövek gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Costesti környékére? Tetszett a Gömbkövek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Turtudanul-csúcs
  Turtudanul-csúcs
  Turtudanul-csúcs, Brezoi város.
  Dengheru-csúcs
  Dengheru-csúcs
  Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.