Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Kreatív rejtekhelyek

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kreatív rejtéseket, ötletes geo dobozokat bemutató képek összegyűjtésére létrehozott weboldal...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Kreatív rejtekhelyek felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Kreatív rejtekhelyek képtárból:

A szikla
A szikla
Az üres sírkő
Az üres sírkő
A pléhember szíve
A pléhember szíve
Egy híd korlátjában
Egy híd korlátjában

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kreatív rejtekhelyek fotóalbumba!

Érdekes, ötletes rejtések Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kreatív rejtekhelyek!

A legközelebbi település Csíkszereda, 2.18 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíksomlyó
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Szent Róza kápolna GyergyótekerőpatakSzent Róza kápolna Gyergyótekerőpatak 38,2 km-re.
Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Pontos neve Szent Sebestyén, Rókus és Szent Rozália-kápolna. Délutáni sétára indultunk a kápolnához. Miután vagy két helyről is probálkoztunk, kocsival feljutni a kápolnához, aztán a temető mellett mentünk fel. Borzontról hazafele tartva kerestük meg, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt.
Vakbarát tapintható térkép Marosvásárhelyi várVakbarát tapintható térkép Marosvásárhelyi vár 98,6 km-re.
Kitapogathatók rajta a vár műemlékegyüttesének elemei, a várfalak, a sarokbástyák, a református templom. Bronzból készült vármakett, a marosvásárhelyi várban levő múzeum mellett, mely a vakok és a gyengénlátók számára készült.
A Jeges-barlang lehelete BorszékA Jeges-barlang lehelete Borszék 68,2 km-re.
A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz. Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg. Én a másik dobozt kerestem, ami akárhol lehet a barlang felett, tudom mert felkerültem feléje, de ott aztán feladtam, sok repedést átkutattam, de eredménytelenül. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki.
Alsó-szikla Makfalva 70 km-re.
Az Alsó-szikla, vagy ahogy még nevezik, a Suvadás, Makfalva Alsó szeg helynevű területén található - itt, a Hídcsegely nevű határrészen, a Kis-Küküllő alámosta a parti részt, kéregcsuszamlást okozva. A hagyomány szerint, ha a faluból is jól látható Alsó-szikla megszürkül, megváltozik az idő, ugyanis a kék palás rétegek előre jelzik az esőt.
Tatárlik Vargyas-szorosTatárlik Vargyas-szoros 27,9 km-re.
Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt. A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye.
Richter-ház SegesvárRichter-ház Segesvár 81,6 km-re.
MS-II-m-A-16010. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található.
Pakulár-kőPakulár-kő 54,1 km-re.
A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba. Megtalaltam a dobozt csak az ido nehezitette a keresest. Megtaláltuk a dobozt, a koordináták pontosak. Nagyon izgalmas hely.
Református templom ZalánReformátus templom Zalán 46,3 km-re.
Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13-dik századi eredetű, a zaláni református templom építésének legkésőbbi lehetséges időpontja 1319. Latvan, hogy nagyon nem szandekszik megkeresni egy keresonek sem ezt a ladat. Épült A-tól B-ig, ez volt kiírva a templombejárat homlokzatára. Na, ebbe már nem sikerült bejutnom. A templomot 15-dik században gótikus stílusban átépítették, majd az 1802-es földrengést követően 1821 és 1825 között újjáépítették és bővítették.
Középkori temető Zabola határábanKözépkori temető Zabola határában 59,4 km-re.
Zabola Kovásznától 7 km-re található északra, látnivalója a 16-dik században épült Mikes-kastély. A zabolai vasútállomást elhagyva, Tamásfalva irányába található egy több méter magas domb - halom, olyan mint a kunhalmok. Megtalaltuk, ott didereg a kopjafanal. Gratulálok az első megtalált geodobozhoz. Egy rövid biciklizés után megérkeztem a helyhez és megmászva a dombocskát meg is találtam a geodobozt.
AngyalosAngyalos 55,5 km-re.
Ez is megvan. Valamikor a 2000-es evekben itt dolgoztam es epitettuk a fahazakat a nemeteknek. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut.
Akó-kapu CsíkszentgyörgyAkó-kapu Csíkszentgyörgy 11,1 km-re.
Hosszú időn át az Akó-kapu kifejezés létezett a tudatunkban, de kaput itt nem láttunk! Masodikszor is meglatogattuk. Megtalaltuk. Jó nagy a kapu. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz.
Honvéd-forrás Erős-oldalHonvéd-forrás Erős-oldal 56,4 km-re.
A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található. Valamikor jó bővön folyt itt a víz. A kiépített pihenőhelyen három forrás is található.
Kis-patak völgye GyergyócsomafalvaKis-patak völgye Gyergyócsomafalva 41,5 km-re.
A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk. Gyergyócsomafalváról indulva, a Várköve felé, az utunk a Kis-patak völgyében vezet felfelé.
Teleki kastély GernyeszegTeleki kastély Gernyeszeg 96,3 km-re.
Ott jartunk, de nem tudtunk bejutni a kastely udvarara. Egy rendezvény alkalmából voltunk a kastélyban, így sikerült alaposan körbejárjuk. Szerintem ha még arra jársz, próbálkozz újra. Gernyeszeg látnivalója a Teleki család erdélyi barokk kastélya.
Pásztorbükk CsíkszentdomokosPásztorbükk Csíkszentdomokos 27,1 km-re.
Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Az Antalok patakától indulva, a Hármaskő és a Kondra kereszt érintésével zarándokoltunk a Pásztorbükkre. Gratululálok Gábor. Én voltam az elsö. Felcsík népe október második vasárnapján emlékezik meg a szomorú eseményről.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence 57,3 km-re.
Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Csala tornya Vargyas-szorosCsala tornya Vargyas-szoros 27,9 km-re.
A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba. A tatárok tábort vertek Kőmezőben, és várták, hogy az éhség kergesse ki az ostromlott népet a barlangból. Ahogy felkapaszkodtunk a cukorsüveg tövéhez, azonnal rátaláltam a rejtekre. Először a Tatárlik feletti kilátóhoz másztam ki, ahonnan nagyon jó a kilátás, majd visszaereszkedtem az ösvényen a Tatárlikhoz és a Csala tornyához. Csak mikor a Tatárlik üregeihez felértünk, jöttem rá, hogy már jártam itt annak idején, 15-16 évvel ezelőtt.
Bagoly Kovaszna 65,2 km-re.
Csíksomlyói kegyhely tapintható domborműCsíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 500 m-re.
A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket. A csíksomlyói méretarányos bronz térplasztika a ferences temlom közelében, az út túlsó oldalán található parkolóban került felállításra.
Református templom RétyReformátus templom Réty 59,9 km-re.
A többszöri felujítás ellenére szentélye máig megőrizte eredeti, félköríves formáját. A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni. Megtaláltam a dobozt. Kellemes nyarias idoben kerestuk fel a regeszeti asatasairol hires Dobolyka teton allo templomot. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel, először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
Babarunkai vízgyűjtőBabarunkai vízgyűjtő 89,3 km-re.
A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó, Brassó városát ez látja el a szükséges ivovizzel. De nemcsak a jó viz, hanem a jó levegő és a környező hegyek szépsége is idevonza a turistákat. Brassó környékén, illetve a Csukás hegységben még nagyon sok olyan szép hely van, amely megérdemel egy geoládát. Valóban nem a legjobb ötlet a chips-es zacskó. Egyszer én is kerestem ezt a geodobozt, de nekem nem sikerült megtalálni.
Sziklavilág SetétpatakaSziklavilág Setétpataka 22,5 km-re.
Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található, a Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. A rejtekhely talalkozo alkalmaval tobb ladarejtes is tortent. Alig rejtette el a nagyfőnök, már meg is találtuk :). Elkovetkezendo kirandulasaim alkalmaval mielott elindulnek rendelek joidot. A szép házak jellegzetes, négyszögű beosztású kertjei hosszan felfutnak a meredek hegyoldalakon.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 58,3 km-re. Nekem szivem szerint ez a rejtek nem volt nagyon felemelo. Ahogy értesültem erről az új rejtekhelyről azonnal elővettem a túrabakancsomat.
Léda Levendula Nyárádszentbenedek 90,7 km-re.
Szabadidő programok és tevékenységek családok és gyerekek számára.
Sükösd-Bethlen várkastély AlsórákosSükösd-Bethlen várkastély Alsórákos 50,8 km-re.
Alsórákos a tatárjárás előttvalószínűleg besenyő település volt, mely elpusztult. Biztosan mentem a megjelölt helyre. A környék látnivalóit barátaimnak megmutatni érkeztem Alsórákosra. Miután szerencsésen beereszkedtem az Ürnösi töpe barlangjaitól, és egy kicsit lecsutakoltam a bringát a patakban, Rákos fele vettem az irányt. A falunak már a középkorban is volt temploma.
Aszópataki aranybányák Csíkszentsimon 18,8 km-re.
Csíkszentsimontól nyugatra, a Bartis és Aladár-tető között, az Aszó-patak mellett aranybányák voltak, ahol még egy kevés ezüstöt is lehetett találni. Legalábbis több mint száz évvel ezelőtt, majd a bányászatot beszüntették.
Tálasbérce SzékelyvarságTálasbérce Székelyvarság 40,1 km-re.
Legalábbis a koordináták és a fotók alapján is ok volt. Hogy rendeztétek a doboz sorsát. Igyekszünk pótolni. Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.
Katolikus templom BereckKatolikus templom Bereck 51,8 km-re.
1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak. Kedves kis város, szép és érdekes a környék.
Református templom NyárádkarácsonyfalvaReformátus templom Nyárádkarácsonyfalva 95,9 km-re.
Entz Géza közlése szerint a régi templom szemöldökkövén az 1496-os évszám volt olvasható. Bodor István 1608-ban egy hold földért egy harangot ad a templomnak. Az este vettem észre, hogy megjelent ez a rejtekhely.
Református templom Koronka 94,3 km-re.
Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül. 1769-ben lebontották és helyébe újat építettek, a régi templomból megmaradt két harang.
Csipkés népi feredő Zabola 60,5 km-re.
A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg.
Világháborús bunker Kékvíz-patakVilágháborús bunker Kékvíz-patak 21,1 km-re.
Innen 100 m-re a domb tetejen talalhato ugyanilyen bunker, egy picit orokbe fogadta valaki, bekeritette es egy mozgobarakkot telepitett ra. Húsvét, vasárnap, szép idő. Amikor a bunkert kerestem, az elején én is a domb tetejére gondoltam. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
Váluskút MarosvásárhelyVáluskút Marosvásárhely 99,3 km-re.
A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. Erre sem vigyáztunk. Meglett a doboz. Sajnos csak geodoboz, forrás nélkül. Persze itt is több vélemény van, de én, mint szemtanú, kitartok emellett.
Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja Bilibók tető 31,4 km-re.
A Bilibók-tetőért elkeseredett harcok folytak 1944 augusztus végén és szeptember elején. Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől körülbelül 100 méterre észak-keletre, 1944 szeptember.
Hirscher-ház Brassó 83,7 km-re.
Hirscher-ház, Kereskedők Háza, Kaufhaus - Tanács tér 14 szám, Brassó.
Honvéd-kő 54,4 km-re.
Kis-Borka-kő Besztercei-havasok 82,9 km-re.
A Kis-Borka-kő egy 1552 m magas csúcs a Besztercei-havasokban. Körülbelül 1 km-re innen délnyugatra található az 1825 m magas Kis-Borka köve.
Trópusi lepkeház ParajdTrópusi lepkeház Parajd 58 km-re.
A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket. A lepkeház szép kívûlrõl.
Benedek Elek fürdő KisbaconBenedek Elek fürdő Kisbacon 30,3 km-re.
A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Az értesítő e-mailen felbuzdulva, egy 14 kilométeres séta keretében felkerestük a feredőt, és a leírás alapján gyorsan megtaláltuk a ládát is. Tetszett a bejelentés címe, miszerint a geodoboz frissen kisült. No, nem is sejtettük még akkor, hogy forradalmárok leszünk.
A feketehalmi várA feketehalmi vár 82,7 km-re.
A Barcaság nyugati szélén, Feketehalomtól nyugatra, az 1294 m magas Kotla-hegy tetején találjuk az egykor Schwarzenbergnek nevezett vár romjait. Egy ujra nagyszeru rejtes egy megerdekesebb varnal, ahol mar sokszor jartam, de akkor meg nem kerestem a ladakat, amig a csapat a Kotla gerincet jarta. A várat Feketehalomról indulva a kék pont, kék vonal, kék háromszög jelzésen közelítettük meg, csak egyszer tévesztve útvonalat. Többnyire megborzongat, ha mesélő kövek közelében járok. A Szebenbe vezető út őrzését látta el.
Szarkakő SzékelyudvarhelySzarkakő Székelyudvarhely 37,7 km-re.
A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő. Sok szép emlékkel ajándékoztak meg, köztük az az érzés, amit a Szarkakő 40 m magaból nyújtott. Egy Daewoo Tico szemelygepkocsival, remeltem, hogy a kozelebe tudunk jutni. Megtaláltam, így nagyon örvendtem. Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik.
Medvevár sziklavilág FenyőkútMedvevár sziklavilág Fenyőkút 48,1 km-re.
A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található. Mivel a Kormos-kőről itt ereszkedtem be, érdemesnek tartottam ezeket a sziklákat is dokumentálni, a környék sziklavilágát pedig egy körút formájában bejárni. Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell.

Különleges látnivalók
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kreatív rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Sóstavak - Egy hetet nyomtam le Vízaknán.Nágy délutánonból áldoztam fel több órát,hogy megtaláljam a dobozt,az egész falrészt végigkutattam,az összes lyukat átkutattam,de a dobozt nem találtam meg.
 • Szép erdö - Tetszett nagyon a Segesvár melletti tölgyes. Az egyetlen minusz - a helybeliek ide járnak piknikre (autóval) és a szemetet nem viszik magukkal.
 • Tojás - Felmentünk a várba egy csepergős esti sétára, és amint a fedett lépcsőn ballagtunk fel, gitárszót hallottunk, ami feljebb egyre erősödött. Felérve aztán láttuk, hogy egy fiatalember játszik egy (mérsékelten) kihangosított gitáron, és e a lépcsőalagútban szépen végighallatszik.
 • Karbantartás - Mivel a rejtő nem volt képes karbantartani a saját rejtését, ezért én rejtettem újra a zsögödi régi temető eltűnt geodobozát. Gondolom a rejtekgazda ki fog állítani saját magának egy orvosi igazolást, mulasztását igazolandó :-).
 • Maxi láda - Gps-el kerestük már, de most a rejtek-fotóval felszerelkezve jöttünk. Elő is került a maxi láda, nincs beázva.
 • Jol szorakoztunk - Kivettem a kincsesladabol egy KinderTojast, betettem egy ongyujtot. Jol johet a kirandulonak, ha eppen egy kis vacsorat csinalna, de nem tud tuzet gyujtani.
 • Görgényi kőgombák - Gyönyörű hely, csodálatos lelátás, remek rejtés. Első megtalálojaként a jól rejtett geodoboznak, előszőr is köszönet a túravezetőnek és biztatás mindenkinek.
 • A csíksomlyói búcsúról hazafelé jövet - A csíksomlyói búcsúról hazafelé jövet megálltunk a Bucsin tetőn. Barátommal, Mihálydeák Ferivel, 11:12-kor megtaláltuk ezt a geodobozt is.
 • Villámgyors megtalálás - Hát, ezt én sem gondoltam volna, hogy ennyire gyors és könnyű lesz. Már érkezéskor kinéztem a villámhárítót, a torony melletti kapu szerencsére nyitva volt.
 • Jót kuncogtunk - Ott voltam a rejtésnél. Jót kuncogtunk, míg a kincskeresésben járatlan túratársaink keresték a frissen elrejtett geoládát.
 • Kommandó- Vadász patak - A Lakócáról leérve megkerestük ezt a geodobozt is.
 • Kint, a falban, a keresztektől jobbra - A falat nemrég tatarozták, a falnak támasztott sirkövek más sorrendben állnak, mint ahogy a rejtekhely fotón látható. Lehet hogy a kövek között bujt el a kis filmesdoboz, ami mostanra el lett dolgozva vakoló kanállal?
 • 0004 - Rengeteg székely kapu van a faluban,s ami örvendetes,hogy sok az új közöttük,csak tobább él a székely kapu állításának hagyománya.
 • Mar regota izgatott a hely - Igy kibicikliztunk Kezdirol delutan. A rejteket konnyu megtalalni, beleirni mi sem tudtunk.
 • Ajándék - Szeretem a pet előformát. Sok dobozt láttam hanyagul lezárva és átázva.
 • A harmadik Rejtekhely-találkozó alkalmával - A Vargyas-szorosban rendezett kiránduláson, a második doboz, amit kis csapatmunkával találtunk meg.
 • Bunkerek - 710 m-tol egeszen 817 m-ig tobb mint 7 bunker maradvanyaival talalkoztam, beleertve sok kiepitett geppuska allassal. Lehet, hogy tobb is van itt, becserkeszesre lenne itt szukseg.
 • Pünkösd hétfőjén - Hirtelen ötlet volt ez a kirándulás, a túratársam nem volt még itt, így a Csalhóra esett a választásunk. Az esetek többségében Izvorul Muntelui felől kapaszkodunk ki a hegy tetejére, most a változatosság kedvéért Durau-ból indultunk.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kreatív rejtekhelyek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.