Stanciu sziklatornáca - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Stanciu sziklatornáca

Stanciu sziklatornáca

Stanciu sziklatornáca Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Árkád Sziklatornác szemből A Függőleges panoráma . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Stanciu sziklatornáca fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Stanciu sziklatornáca! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
2700 Zárt tisztás forrás Királykő-hegység. Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette. (itt geodobozt is lehet keresni)
5099. (érdekes hely geoládával) 7301 Grind-nyereg menedékhely. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc. (különleges hely geodobozzal)
7382. (érdekes hely geoládával) 8308 Pásztor-csúcs Királykő-hegység Brassó megye. 8312 4923. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
8839 Spirla-menedékhely. 2.8 km-re. A Grind-nyeregnél ér ki a Nagy-Királykő gerincére, annak északi és déli részének találkozásánál.
8984 Vladuska-nyereg. 11028 Anghelide-kanyon. 13467 Thermopüla-átjáró. 15119 1874. 17311 Macska-szoros Királykő hegység. 5.5 km-re. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja.
17311 Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel.
19079 Zernyesti-szoros. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik.
19226 4739. 19609 Sziklatorony. A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található.
19823 Kurmatura-patak szorosa. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
20105 Hegyimentő állomáshely. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.
20297 1383. A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
21208 Curmatura-menedékház Brassó megye. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra.
22410 Hasadék-nyereg Királykő-hegység. 7.1 km-re. A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja.
22658 Létrás-szakadékvölgy Királykő Brassó megye. Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
23767 Denevérek barlangja. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
24040 Kereszt. Ennek rövidebb, kelet felé megtörő szára a Zernyest felé emelkedő, 1816 m magas Kis-Királykő, mely ha magasságban nem is vetekedhet a Nagy-Királykővel, az innen élvezhető kilátás szépségében alighanem felülmúlja azt.
25792 Botorog-csorgó. Fontos tájékozódási pont a Királykő hegység keleti részénél.
28345. 29554 Magura. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron.
30502 4724. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé.
34034 Vizelde-vízesés. Magassága 15-20 méter.
38164 Lerescu-hágó Fogarasi-havasok. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
40710 Kilátópont kereszttel Törcsvár. 13 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
41599 Várpanoráma Törcsvár. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték.
42148 Törcsvári kastély. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
45194. 58520. 59717 Berevoiescu-menedékhely. 60665. 62502 Lépcső-csúcs. 66596 Török mecset Bucsecs-hegység. 67143 Kilátócsűr ablakkal Holbák Brassó megye. A turisztikai látványosság tulajdonképpen egy helybeli által, gerendákból épített csűr, melyben egy ablak formájú nyílást hagytak, különleges rálátással a Bucsecs- és a Királykő-hegységre.
67231 Omul-csúcs. 67384 Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység. 67724.
Románul - in limba romana: Ceardacul Stanciului

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Stanciu barlangja
Stanciu barlangja 0.09 km-re. RH1622 Stanciu barlangja
Vörösöv
Vörösöv - A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
Csalán-völgyi varrótű
Csalán-völgyi varrótű 0.68 km-re. RH1879 Csalán-völgyi varrótű
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál - A Zárt tisztás, bár nehezen megközelíthető, nem is annyira zárt.
Zárt-tisztás
Zárt-tisztás - A Zart-tisztas a Kiralyko-hegysegben talalhato, 1800-1990 m-es magassagban, a Kozepov kozvetlen szomszedsagaban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Stanciu sziklatornáca gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Uregek es boltivek 2 - Ha mar volt barlang akkor legyen boltiv is...
 • A szikla legszélén - A szikla legszélén még nincs baj...
 • Havasi gyopár társaságában - Megtaláltam a geoládát egy havasi gyopár társaságában...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Stanciu sziklatornáca? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.