Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Hodobana-barlang - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Hodobana-barlang turisztikai látnivalói

Hodobana-barlang..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hodobana-barlang fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hodobana-barlang!

A legközelebbi település Hodobana, 0,57 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hodobana-barlang közelében?
- Nagy-Kojba - Kis-Kojba 2 km-re. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
- Hoanca Apei 2,7 km-re.
- Huda Orbului-barlang 3,3 km-re.
- Szkerisórai jegesbarlang 3,9 km-re. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. Jégverem - Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben. (látnivaló és geodoboz)
- Párkány-kitörés 4,7 km-re.
- Víz-szája-barlang 4,7 km-re.
- Cotelul Dobrestilor kitörés 5,1 km-re. A helynévnek nincs magyar megfelelője.
- Fekete-zsomboly Elveszett világ 5,6 km-re. Jó mély - Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
- Iker-zsomboly Elveszett világ 5,9 km-re. Két lik - Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
- Lankás-nyereg 6 km-re.
- Porcika-nyereg 6,5 km-re.
- Medve-kitörés 6,8 km-re.
- Hoanca Urzicarului-zsomboly 6,8 km-re.
- Ponor-rét 7,5 km-re. Itt található a Ponor-kitörés. Csodarét - A Csodavár felől érkeztünk a rétre. (turisztikai hely geoládával)
- Csodavár 7,7 km-re. E mán igen - Szebb mint a képek mutatják.
- Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység 7,8 km-re. Az egyik legnagyobb ilyen dagadó tőzegláp a Nagy Molhás az Izbuc patak völgyében. Hazafelé Pádisról - 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
- Porcika-zsomboly 7,9 km-re. Jégverem - A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
- Vércsorog-vízesés 7,9 km-re.
- Ponor-forrás 8 km-re. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Patak születik - A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Pádis-víznyelő 8,8 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Tavaszi kikerics - Kikerics nézőbe jöttünk. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Galbina-kőköz 8,8 km-re.
- Galbina-szirt 9,3 km-re. A szirttől pár lépésre északra találod a ládát, egy nagy daganatot hordozó fa gyökerei között. Galbina körtúra - Eke-túrán voltunk a Pádison.
- Nagy Molhás Bihar-hegység 9,6 km-re.
- Fekete-barlang 9,6 km-re.
- Eszkimó-jegesbarlang 9,8 km-re.
- Rozsdaszakadék 9,8 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Rozsdaszakadék - Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt.
- Feneketlen-tó Bárszai-katlan 10 km-re.
- Szentháromság-vízesés 10,2 km-re.
- Nagy-Bihar 11,1 km-re. ABihar-hegységet Határoló tájegységek : ÉNY-on a Királyerdő É-ÉK-en a Vigyázó (Kalotahavas), K-ÉK-en a Gyalui-havasok, D-en és DK-en az Érchegység, DNY-on egy kis szakaszon a Zaránd-hegység, míg NY-on a Béli-hegyek, illetve a Belényesi medence. Jo túra - Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.
- Vasalt mászóút Fekete-kövek 11,5 km-re.
- Muncelului-barlang 11,6 km-re.
- Boga-csűr 12 km-re.
- Tatár-hegy 13,2 km-re.
- Boga telep Csonka kő 13,3 km-re.
- Csoda-kanyon Medúza-zug 13,6 km-re. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak. Aragyásza kanyon - Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a kb.
- Moloch-kilátó Szamos-Bazár 13,7 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával. Beárnyékolt geotrekking - Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison.
- Belvedere kilátó 13,8 km-re. Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra). Felkialto jel - Remélem nem szedtétek le a ! jelet, hogy benézzetek mögé ;-) Amúgy a láda ott kell legyen egy sziklarepedésben, mögötte.
- A Szegyesdi völgy 13,9 km-re. A patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. 44 éve - 44 éve jártam itt édesapámmal.
- Égett-kő 14,9 km-re.
- Kopott-csapás 15,7 km-re.
- Oncsásza-rét 16 km-re.
- Medve-barlang Kiskoh 16,5 km-re. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Mesevilág - Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
- Tolvajvár 17,3 km-re.
- Sík-havas 17,5 km-re.
- Istenek-havasa 17,9 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugatiszegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyaljahegyei. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet - Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk.
- Felsővidra 18,3 km-re. Fehérviztől 31 km-re fekszik Felsővidra, Avram Iancu, az 1848-as román forradalmár szülőfaluja.
- Nagy Phaeton vizesés 18,4 km-re. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel. Nagy Phaeton - kis víz - Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
- Gaina-tető 18,6 km-re.
- Ördögmalom-vízesés 19,4 km-re.
- Bocsásza 20,8 km-re. Az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei.
- Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye 20,8 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
- Harasztosi-Magura 21,7 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy akiellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
- Édenkert-kilátó 22,6 km-re.
- Biharfüred 22,6 km-re. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
- Fehér-kövek 24,7 km-re. A Vlegyásza egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival.
- Pozsár-kő 25,1 km-re.
- Campeneasca-barlang 25,3 km-re.
- Carligati-csúcs 25,6 km-re.
- Fátyol-vízesés 26,1 km-re.
- Szerenád-vízesés 26,2 km-re.
- Miss-vízesés Bihar-hegység 26,3 km-re.
- Vigyázó Kalotaszeg őre 26,7 km-re. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. A magyarok által Erdélyben elrejtett első geodoboz - Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? Információim szerint a Vigyázón van az Erdélyben, magyarok által elrejtett első geodoboz.
- Tisza-kő 28,4 km-re.
- Keskeny nyomtávú szerelvény Aranyos völgye 28,8 km-re. A Fehér megyei Boncesti településen, az abrudbányai eltérőnél, egy otthagyott keskeny nyomtávú szerelvény áll.
- Jadolina-vízesés 29,2 km-re.
- Dragan-völgyi gát 30,3 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.
- Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy 30,4 km-re. Bethlen Jozefa (1769–1841) kriptája a Sortok-hegyen található, Nagyhalmágy falutól északra, a Halmágycsúcs település felé vezető út közelében.
- Gavrii hegyese Havasnagyfalu 31,6 km-re. Gavrii hegyese egy sziklás kilátó Havasnagyfalu, románul Marisel, tanyavilágában.
- Mamutfenyő Székelyjó 32,7 km-re. A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.
- Nagylupsa 34,2 km-re. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
- Emlékmű Köröstárkány 34,3 km-re.
- Mérági-szakadék 34,4 km-re.
- Piciorul Porcului-csúcs 34,8 km-re.
- Czárina-tó Verespatak 34,9 km-re.
- Bulz-kő 35,1 km-re.
- Református templom Magyarvalkó 35,1 km-re. Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. Ugyanaz - Szép vasárnapon érkeztünk a helyszinre és nemsokára az istentiszteletnek is vége lett, tehát egy kicsit várni kellett a keresésel, de én is csak ugyanazt találtam mint az előző kereső.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 35,4 km-re. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál.
- Rotunda-csúcs Verespatak 35,6 km-re.
- Református templom Verespatak 35,9 km-re.
- Katolikus templom Verespatak 36 km-re.
- Nagy-tó panoráma Verespatak 36 km-re. Panoráma - Körbenéztem és azonnal láttam, hogy a rejtekfotón látott szikladarab nincs a tó partján.
- Unitárius templom Verespatak 36 km-re. Dominó - Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval.
- Hodrancusa-csúcs 36,4 km-re.
- Fenyves-tó Verespatak 36,6 km-re. Tavacska - Jól esett a fenyők árnyéka.
- Angyal-tó Verespatak 36,7 km-re.
- Hollókő Verespatak 36,8 km-re. A Hollókő Verespatak egyik jelképe, egy könnyen felismerhető, jellegzetes formájú sziklaképződmény, természeti emlék.
- A Hollókő aljában Verespatak 36,8 km-re. ..A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem. Az ErdélyiSzigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akikitt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Magyar neve is az aranyra utal. A sok kincs mellett lakói mégis nélkülözésben tengetik életüket, egyik napról a másikra..." Új geodobozt rejtettünk a Hollókő tetejére - Egy körtúra formájában kerestük fel rendre Verespatak látnivalóit.
- Szarvaspatak tava Verespatak 37,1 km-re.
- Református templom Kalotaszentkirály 38 km-re. Látnivalói a kazettás mennyezetű református templom, az Ady-emlékmű és az egykori határsorompó maradványai. Nem került elő - Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott.
- Béla-vár Várasfenes 38,4 km-re.
- Évszázados tölgy Magyarremete 38,5 km-re. Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj.
- Ferences kolostor és templom Körösbánya 38,6 km-re. Valóban, a XIV-dik században bányásztelepítésre kerül sor Körösbányán is. Ne keresd a tornyot - A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.
- Traianus forrása Körösbánya 38,6 km-re. Traianus forrása - Körösbánya.
- Szászavinc Az elsüllyedt falu 38,9 km-re.
- Tölgyfa Cebe 39,2 km-re. Tölgyfa - Cebe.

Hodobana-barlang románul - in limba romana: Pestera Hodobana


Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Hodobana-barlang adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hodobana-barlang? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.