Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Hodobana-barlang - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Hodobana-barlang

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Hodobana-barlang képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Hodobana-barlang rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Nagy-Kojba 2.02 km-re - A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található. * Hoanca Apei 2.68 km-re - * Huda Orbului-barlang 3.28 km-re - * Párkány-kitörés 4.67 km-re - * Víz-szája-barlang 4.75 km-re - * Cotelul Dobrestilor kitörés 5.06 km-re - Cotelul Dobrestilor kitörés. * Fekete-zsomboly 5.61 km-re - * Iker-zsomboly 5.87 km-re - * Lankás-nyereg 5.99 km-re - * Porcika-nyereg 6.5 km-re - * Medve-kitörés 6.8 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Csügör = Az apróra tört almát vízben állni hagyják, ennek leve a csügör. Csükevész = Rosszul fejlett gyermek, vagy állat. Csülközés = Apró kavicsok kifogdosását végző gyermekjáték. Csümördörgölő = Jókora, nehéz, görcsös sétabot. Csupor = Csésze, bögre. Csürke = Csirke. Csutak = Törzsrész. Cukház = Átok, fene, süly. Cüvek = Cölöp. Czüvek = Kisebb és rövidebb karó, amit a földbe vernek.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ponor-rét
Ponor-rét
A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét.
Ponor-forrás
Ponor-forrás
A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése.
Pádis-víznyelő
Pádis-víznyelő
A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt.
Galbina-szirt
Galbina-szirt
E ládával Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged.
Nagy-Bihar
Nagy-Bihar 11.08 km-re. A Bihar-hegység, az Erdélyi-Szigethegység melynek ismertebb perempontja: Nagyvárad, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Déva és Arad- Központi, legkiterjedtebb és egyben legmagasabb hegysége.
Vasalt mászóút
Vasalt mászóút 11.53 km-re. RH3069 Vasalt mászóút Fekete-kövek

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.