Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Vércsorog-vízesés

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Vércsorog-vízesés felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Vércsorog-vízesés képtárból:

Vércsorog-vízesés
Vércsorog-vízesés

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vércsorog-vízesés fotóalbumba!

Vércsorog-vízesés.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vércsorog-vízesés!

A legközelebbi település Vanvucesti, 2,34 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Szár-tető Béli-hegység 39,9 km-re. Hodobana-barlang 7,9 km-re.
Fekete-zsomboly Elveszett világ 9,4 km-re. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
SebesvárSebesvár 46,7 km-re.
Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára. 1433-ban Zsigmond király a Bánffyaknak adományozta és a család kezén maradt mindvégig. Mindhiába kerestük a dobozt. Amennyiben elég szembetűnő helyen volt, a torony is a romok legérdekesebb látnivalója, az elmúlt esztendőben minden esély megvolt rá, hogy turisták vagy helybeli, játszadozó gyerekek megtalálják a geodobozt. Valóban nem szeretném, hogy az aranyos csigalépcsőt szétszedjék a kincskeresők.
Édenkert-kilátó 25,3 km-re.
Ponor-rétPonor-rét 10,1 km-re.
Itt található a Ponor-kitörés. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét.
Csoda-kanyon Medúza-zugCsoda-kanyon Medúza-zug 16,9 km-re.
Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak. Hát ez a doboz nem került elő. Először is köszönöm a visszajelzésed. A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, körülbelül 50 m-es szűk kanyon található, melyet az Aragyásza barlang előz meg.
Szarvaspatak tava Verespatak 39,9 km-re.
Református templom Magyarremete 39 km-re.
Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
Pádis-víznyelőPádis-víznyelő 12,4 km-re.
A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Kikerics nézőbe jöttünk.
Papmező vára 46,1 km-re.
Csonka-kő Boga-telep 14 km-re.
A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
Emlékmű Köröstárkány 30,5 km-re. Béla-vár Várasfenes 33,7 km-re. Fátyol-vízesés 27,2 km-re.
Belvedere kilátó 17,4 km-re.
Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra). Ez már igen, ez már kilátás. Remélem nem szedtétek le a . A piros pont jelzés mentén található.
Égett-kő 17,6 km-re.
A Szegyesdi völgyA Szegyesdi völgy 9,1 km-re.
Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában, a patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Szegyesd volgyeben kozel 100 barlang talalhato, sokak szamara szerencsere nincsenek kijelolve. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról. Az útikönyvek szerint 26 barlang nyílik a meder két oldalán, és persze akad köztük néhány komolyabb sziklaorom is.
Csarnótető Csarnóháza 49 km-re.
Bucsát elhagyva, a Jád-völgyi állomás mellett a Jád-patak fut be balról a Körösbe, a mindkét oldalon magas sziklás hegyek közötti nyíláson, a Jád-völgy torkán. A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
Porcika-nyereg 7,9 km-re. Katolikus templom Verespatak 38,9 km-re. Bocsásza 24,5 km-re. Czárán Gyula emlékmű Menyháza 33 km-re.
Iker-zsomboly Elveszett világ 9,5 km-re. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
Harasztosi-Magura 20,8 km-re.
Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot. A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található.
Medve-barlang KiskohMedve-barlang Kiskoh 12,4 km-re.
A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
Malmok völgye-patak Borz 44,5 km-re.
Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe. A Malmok völgye egy körülbelül 370 m hosszú patak völgye, mely egy 50 méter magas sziklafal aljából ered.
Lunkoj-to 45,3 km-re.
Kovakő oldala Alváca 34,3 km-re.
Baszarabásza község Alváca falujának határában, a Kovakő oldala, románul Coasta Cremenii, faopál lelőhely.
Ferences kolostor és templom KörösbányaFerences kolostor és templom Körösbánya 34 km-re.
1390-ben jelentkező, bányára utaló neve bányászok idetelepítését feltételezi. A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar. Valóban, a XIV-dik században bányásztelepítésre kerül sor Körösbányán is.
Muncelului-barlang 6,7 km-re. Piciorul Porcului-csúcs 35,8 km-re. Nagy-Arad-csúcs Béli-hegység 36,4 km-re. Szerenád-vízesés 27,1 km-re. Feneketlen-tó Bárszai-katlan 11,1 km-re.
Biharfüred 24,1 km-re.
Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
Kopott-csapás 18,2 km-re.
RozsdaszakadékRozsdaszakadék 5,8 km-re.
A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Régebben, igaz akkor még nem tudtam erről a játékról, és akkor nyár volt.
Tolvajvár 21,7 km-re.
Traianus forrása Körösbánya 34,1 km-re.
Traianus forrása - Körösbánya.
Campeneasca-barlang 17,8 km-re. Jadolina-vízesés 30 km-re.
Farcu-bánya kristálybarlangja BiharrósaFarcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 42,7 km-re.
A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria.
Évszázados tölgy MagyarremeteÉvszázados tölgy Magyarremete 36,7 km-re.
Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
Oncsásza-rét 20,5 km-re.
Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegységMolhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység 13,3 km-re.
Az egyik legnagyobb ilyen dagadó tőzegláp a Nagy Molhás az Izbuc patak völgyében. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla.
Ponor-forrásPonor-forrás 10,9 km-re.
A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam.
Moloch-kilátó Szamos-Bazár 17,1 km-re.
A kilátótól balra található az Angyalszírt. Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. Először is kösz a visszajelzést Melinek. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával.
Tölgyfa Cebe 34,9 km-re.
Tölgyfa - Cebe.
Czárán Gyula-barlang MézgedCzárán Gyula-barlang Mézged 35,3 km-re.
Összhosszúsága 4750 m, a Mézged völgyében helyezkedik el, a Királyerdő hegység délkeleti részén. Mutatós már a barlangportál. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak.
Feketéllő-nárciszmező 49,8 km-re. Hodrancusa-csúcs 37,6 km-re. Bulz-kő 36,5 km-re.
Vasúti híd BrádVasúti híd Brád 43,2 km-re.
Déva felől közelítve, mielőtt Brádra érkeznénk, áthaladunk egy impozáns vasúti viadukt alatt, amely ma már nyugdíjba vonult. A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.
Római lépcsők Ruda 44,6 km-re.
Az egykori, jelenleg felhagyott műemlék bányajárat a Bárza-patak fejénél nyílik, a Brád városhoz tartozó Ruda falutól keletre, Vályaárszuluj településtől nyugatra. A tárna egy enyhén lejtő, 180 m hosszú járat, melyet kétezer évvel ezelőtt a rómaiak ástak, és a híres római lépcsőkkel végződik.
Vasútállomás Brád 38,8 km-re.
Az akkor Arad Csanádi Egyesült Vasút cégnévvel eredményesen működő és továbbépülő vasút építészeti tevékenységének tetőpontja a millennium évében a vonal végpontján, a bányászatáról neves Brád állomáson épített, festői kompozíciójú felvételi épület.
Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgyeEszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye 23,7 km-re.
A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
Vasalt mászóút Fekete-kövek 6,3 km-re. Tatár-hegy 10,7 km-re. Boga-csűr 14,4 km-re.
Fenyves-tó Verespatak 39,5 km-re. Jól esett a fenyők árnyéka.
Csodavár 9,2 km-re. Szebb mint a képek mutatják. Angyal-tó Verespatak 39,7 km-re.
Mamutfenyő SzékelyjóMamutfenyő Székelyjó 38,6 km-re.
A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.
Nagy-Bihar 4,4 km-re.
Az itt látható körpanoráma lenyűgöző. Láthatjuk a Gajna-tető,Arad-kő, Béli-hegyek, Pethő-csúcs, Zanoga, Bak-hát , Bihar-csúcs, távolabb a Mező-havas, Bocsásza, Sík-havas, Vlegyásza, Öreg-havas csúcsokat. Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.
Református templom MagyarvalkóReformátus templom Magyarvalkó 42,5 km-re.
Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom. A havasrekettyei vízesést látogattuk meg és hazafele tettünk egy kisebb kitérőt.
Carligati-csúcs 27,2 km-re.
Nagy-Kojba Kis-Kojba 9,3 km-re.
Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található.
A Hollókő aljában VerespatakA Hollókő aljában Verespatak 39,7 km-re.
Már a rómaiak is tudták ezt, akik itt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Hát persze, hogy el van ismerve a megtalálás. Egy társas kirándulás alkalmával Verespatakon bent voltunk az egyik bányában (ami a kocaturistáknak van kiépítve és kivilágítva). Hát nem a fákkal volt gond, a GPS jól működött. A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem, az ErdélyiSzigethegység mégis rendkivül gazdag.
Czárina-tó Verespatak 37,9 km-re. Miss-vízesés Bihar-hegység 27,7 km-re.
Hollókő VerespatakHollókő Verespatak 39,6 km-re.
A Hollókő Verespatak egyik jelképe, egy könnyen felismerhető, jellegzetes formájú sziklaképződmény, természeti emlék.
Dragan-völgyi gátDragan-völgyi gát 34,3 km-re.
Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m, a vízgyűjtő tó területe 292 hektár, gondolom, hogy maximális vízállásnál. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.
Hoanca Apei 7,8 km-re.
Vízimalom Sebesvár 45,9 km-re. A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett.
Református templom KalotaszentkirályReformátus templom Kalotaszentkirály 44,9 km-re.
Látnivalói a kazettás mennyezetű református templom, az Ady-emlékmű és az egykori határsorompó maradványai. Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott. 8 éjszakát töltöttünk el a Tünde Panzióban. Kalotaszentkirály a kalotaszegi faluturizmus központjának számit.
Galbina-kőköz 8,5 km-re.
Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy 23,8 km-re.
Bethlen Jozefa (1769–1841) kriptája a Sortok-hegyen található, Nagyhalmágy falutól északra, a Halmágycsúcs település felé vezető út közelében.
Unitárius templom Verespatak 39 km-re. Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval.
Porcika-zsomboly 8,9 km-re. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
Galbina-szirtGalbina-szirt 10,1 km-re.
A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. Eke-túrán voltunk a Pádison. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől.
Szászavinc Az elsüllyedt falu 42,8 km-re.
Istenek-havasa 19,7 km-re.
Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
Gavrii hegyese HavasnagyfaluGavrii hegyese Havasnagyfalu 39,5 km-re.
Gavrii hegyese egy sziklás kilátó Havasnagyfalu, románul Marisel, tanyavilágában.

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vércsorog-vízesés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Fülei templomrom - Eléggé szomorkás időben indultam a rejtekhely keresésére. A néhai templomot sikerült megtalálnom, de a dobozt nem.
 • Mivel szerelkeztetek fel? - Medvespray, kutyariasztó vagy furkósbot. És miért kell szegény pásztorkutyusok elfussanak?
 • SZNM 10 - Ott voltunk a rejtésnél. A Székelyek Nagy Menetelésére, na meg a Nagy Kincskeresésre készülödve segítettünk a trekkingklubnak a rejtésben, vagyis kivártuk míg megfelelő rejtekhelyet talált és lemértük a koordinátákat.
 • Nagyon szép kis fürdő - A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, csapatmunával ezt is megtaláltuk. Nagyon szép kis fürdő, mely több figyelmet is érdemelhetne.
 • Egy csaladi kirandulason - Felesegem es fiam segitsegevel megtalaltuk.
 • Könnyen megtaláltam - Elég könnyen megtaláltam. Köszi a rejtést.
 • Diákok - A dobozt nem találtam meg. A nekem rejtekeknek tűnő réseket megpiszkáltam, de a doboz nem került elé.
 • Drájvin - Neeem álltunk oda, csak akkor jöttünk rá hogy ilyen, amikor megtaláltuk. A Váluskút is drájvines, de nem ennyire.
 • Medve az Istenszékén - Már három éve nem jártam az Istenszékén. Most eggyel több okom volt, hogy felkeressem és az új dobozt is megkeressem, az új rejtekben.
 • Ez gyorsan ment - Miután kisütött a nap, sokan kimozdultak. Megteltek az ösvények.
 • Sötétben a meredek hegyoldalon - A közeli Mária-szobor rejtését indultam el megkeresni, a Gordon-hegy tetejéről indulva. Bár október vége van, hétköznap, és hamarosan este, a Jézus-kilátó tele van emberekkel.
 • Egerlap Csobotfalva - Megtalaltuk, megpihentunk a padon de a feredest inkabb kihagytuk. A feredo tenyleg siralmas alapotban van.
 • Kirulyfürdői Kossuth szikla - Még jó, hogy elolvastuk a szöveges segítséget, amikor megérkeztünk a boltíves sziklához, átjáróhoz, másképp a szikla tetején kerestük volna a geodobozt, de így egyértelmű volt, hogy hol van. Ez a Kossuth szikla leglátványosabb része, és jobb is, hogy ide lett elrejtve.
 • A Retyezát legszebb tava - A tó szépsége túltesz bármelyik Retyezát-beli testvérén. Kis kiránduló társaságunk egyértelműen a Gáles-tavat nyílvánította a hegység legcsodálatosabb tavának.
 • Fekete templom - Brassó - Megtaláltam a nano méretű, a brassói Fekete-templomnál elrejtett geodobozt.
 • Előtt - Érintetlen a cucc. Mert hát kivel?
 • Tajga-tanösvény - A pálpataki harang nélküli harangláb felkeresése után érkeztem Fenyőkútra. Én most járok itt először, nem tudom milyen lehetett az út idáig 2014-ben, amikor meli-ék itt jártak.
 • A gyimesi szorosban - A délutáni rézsútos napsütésben talán még szebb volt most a szoros. Nem volt nagy nyüzsgés, és nyugodtan lehetett szemlélni a gyimesi hágót, a templomot, a Rákóczi várat.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vércsorog-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.