Vörös-szakadék - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lancram Sebes - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Vörös-szakadék

A Vörös-szakadék természetvédelmi terület Szászsebestől 3 kilométerre északkeletre található. Már a főútról is jól látható. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Vörös-szakadék 1 Vörös-szakadék 2 Szászsebes Vörös-szakadék 3 Vörös-szakadék 4 Vörös-szakadék 5 Reggeli panoráma Plasztikusság Csigusz a mohán Víznyelő Zárt tisztás a Vörös-szakadékban... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vörös-szakadék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
29843 Falfestmény. Falfestmény. 36129 Dendrológiai park. 36528 Zebernik vára. Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen. 37630 Kelnek. A 13. 40610 Mammut-csúcs. 48607 Szentmihálykő vára. Tótfalud dél-nyugati részén indul az a földút, melyen dél, dél-nyugati irányba haladva, megkerüljük a várhegyet. 51179 Hollókő. 53854 Ompoly-kövek. 54309 Lakótorony. 54608 Erődtemplom. 59905 Evangélikus erődtemplom. A XII. 71736 Kisompoly-szoros. 75165 Hőség-domb kőtojása. 75354 Szív-tisztás. A Szív-tisztás Kecskekő várától 2,4 km távolságra található, dél-kelet irányba. 79856 Református templom. A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII. 79866 Katolikus templom. Hunyadi kolostortemploma.

Természeti értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Városerődítés 3.35 km-re. A Szebeni-havasokhoz tartozó Szászsebesi- és az ettől keletebbre húzódó, ugyancsak a havasokhoz tartozó Szerdahelyi-hegységet elválasztó, itt északra tartó Sebes folyó két partján fekszik Szászsebes városa.
Evangélikus erődtemplom 3.6 km-re. 1150 előtt terra Siculorum terrae Sebus.
Református templom
Középkori plébániatemploma – amely ma is áll – a XIV.
Egykori ferences kolostor 8.77 km-re. Egykori ferences kolostor - Ferdinánd I sugárút 19-21 szám, Gyulafehérvár.
Martinuzzi várkastély
A domonkosok temploma és rendháza a reformációt követően, a szerzetesek eltávolítása után, rommá lesz és romjaiból építik fel újra, de már kastélyként.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Vörös fal - Különleges hely...
 • Következő alkalommal nem hétvégén megyek - Már nagyon régen szerettem volna ide kitérni...
 • Természeti ritkaság - Bár fotókon láttam már, a falak előtt állni valami egészen más! Sáros volt az út, csúszott az agyag, de kárpótoltak a csodálatos formák és színek...
 • Megközelítés - Lehet, hogy segítség lett volna ha letölthetem a segédpont koordinátáit habár a térképen megfigyeltem, hogy honnan lehetett megközelíteni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.