Bagolyvár - Görbepataka - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bagolyvár - Görbepataka

Bagolyvár - Görbepataka

Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Temető a Bagolyvár alatt Naplemente a Bagolyvárból A szikla A Bagolyvár a szomszédból Lovak Sziklák A bunker Géppuska állás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bagolyvár Görbepataka fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Görbepataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bagolyvár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Görbepataka közelében?
12061 Lóvészi állomás és alagút. 3.8 km-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17.
12607 Sebő Ödön keresztje. Nem volt vitás, hogy ez a kereszt a térképfelvétel idején még létezett,. (itt geodobozt is lehet keresni)
13807 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. (különleges hely geodobozzal)
15003 Széphavas. Emléket állítanak annak a Szent Lászlónak, akinek a falu a nevét köszönheti. (itt geodobozt is lehet keresni)
16017 31. A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki.
16020 4746. (érdekes hely geoládával) 16846 Vízimalom. A gyimesközéploki vízimalom a XIX.
17490 Hármaskő és a Kondra-kereszt. A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található.
18630 Gyimesközéplok Hargita megye. 5.9 km-re. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek.
19349 Karakó-völgyhíd Lóvész. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig.
19873 Karakó vasúti viadukt. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik.
21013 Bunkerek az Árpád-vonalon Gyimesközéplok. 21961. 22065 Régi zsidó temető Gyimesközéplok. 22583 Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas.
23054 Rompáca borvíz. A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le.
23431 Ortodox kolostor. 7.5 km-re. 24517 Gyimesi hágó. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját.
24630 Gyertyán-tető. Délre látható a Karakó- és Rákos-patakok völgye, Ajnád, Lóvész, Csíkszentmihály településekkel.
24771 Magyar és román katona sírja Buha-patak hídja Bákó megye. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.
24775 Pogány-havas. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt.
24963 Egy ismeretlen német katona sírja. 25286 Ortodox templom. 25560 Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja Bákó megye. Egy német, valószínűleg bajor katonatiszt, Rudolf Stuter sírja.
26593 Szent László emlékhely. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.
26750 Szent László köve. Június 27-e Szent László ünnepe.
27145 Fa harangláb Hidegség Hargita megye. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb - Hidegség.
27161 Hidegség. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.
27569 Kicsi Pogányhavas. 27623 Egy elfelejtett földvar Hargita megye. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek.
27707 Hegyi menedékhely. 8.8 km-re. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
27889 Naskalat-csúcs. 28062 Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz. Mellette fából ácsolt, asztalból és padokból álló, fedetlen pihenőhely.
28474 Hideg-kút. 9.1 km-re. A Hideg-kút tulajdonképpen a Boros-patak forrása, ez utóbbi a Tatros-folyóba ömlik.
28511 Piposz birtok. 30097 Világháborús katonák sírja. világháborús katona sírja a görög-keleti temetőben, melyet még nem jelöl emlékkereszt.
30423 Nagy Pájszó teteje. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
30571 Rompáca-tanösvény. 9.7 km-re. 30687 253. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
30697 Szent István katolikus templom. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
30807 Apa-havas. A Gyimesekből a Boros-patak menti úton juthatunk fel a patak fejébe, az Apahavasra.
31055 Toronykövek.
Románul - in limba romana: Lunca de Sus

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Egy viadukt a Gyimesekben
Egy viadukt a Gyimesekben - Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Utusaly-völgyhíd
Utusaly-völgyhíd - Az Utusaly-völgyhíd 140 m hosszú és 30 m magas, központi része párhuzamos övő, rácsozott, felsőpályás szerkezető, boltozott részekkel.
Szent Benedek-kápolna
Szent Benedek-kápolna - Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik.
Régi sáncok
Régi sáncok - A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.
Sziklavilág
Sziklavilág - Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Görbepataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bagolyvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival...
 • Hova lettek a keresztek - Mivel a Nok napjat a Gyimesekben toltottuk a Bagolyvar bunkert nem hagyhattam ki...
 • Második világháborús bunker - Pünkösdkor, útban Gyimesbükk fele felkerestük a Bagolyvárat és a második világháborús bunkert...
 • Esti séta - A másnap vizsgázó fiatal kolléga kíséretében matattuk a sötétben a bunker falait, de meglett...
 • Sikerült eljutni Görbepataka környékére? Tetszett a Bagolyvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.