Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bagolyvár - Görbepataka - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bagolyvár - Görbepataka

Bagolyvár - Görbepataka | Hol van ez a hely?

Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet.

Orbán Balázs leírása szerint a Gyimes völgye a 17. század közepén még lakatlan volt. A község kialakulása szorosan összefügg a székely határőrség történetével.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Temető a Bagolyvár alatt Naplemente a Bagolyvárból A szikla A Bagolyvár a szomszédból Lovak Sziklák A bunker Géppuska állás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bagolyvár Görbepataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Görbepataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bagolyvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bagolyvár Görbepataka közelében?
Szép-havas. 5.1 km-re. Rejtekhely találkozó - A VI. Szentlélek-kápolna Széphavas. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott  a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van. (érdekes hely geoládával) Vízimalom Gyimesközéplok. A gyimesközéploki vízimalom a XIX.
Hármaskő és a Kondra-kereszt. 5.6 km-re. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll. Transzgyimes - A Transzgyimes immár örökre beleégett a tudatunkba. (itt geodobozt is lehet keresni)
Gyimesközéplok. Karakó-völgyhíd Lóvész. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Gigantikus méretek - Előbb távolról csodáltuk meg, majd alulról, oldalról, aztán a tetején sétálgattunk a kellemes napsütésben. (látnivaló és geodoboz)
Karakó vasúti viadukt Lóvész. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik. (itt geodobozt is lehet keresni)

Bagolyvár Görbepataka románul - in limba romana: Lunca de Sus


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Görbepataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bagolyvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival...
 • Hova lettek a keresztek - Mivel a Nok napjat a Gyimesekben toltottuk a Bagolyvar bunkert nem hagyhattam ki...
 • Második világháborús bunker - Pünkösdkor, útban Gyimesbükk fele felkerestük a Bagolyvárat és a második világháborús bunkert...
 • Esti séta - A másnap vizsgázó fiatal kolléga kíséretében matattuk a sötétben a bunker falait, de meglett...
 • Bunker a javából - Felmásztunk ide is, és kicsit libabőrösen ugyan, de megkerestük ezt a dobozt is...

Sikerült eljutni Görbepataka környékére? Tetszett a Bagolyvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Egy viadukt a Gyimesekben
Egy viadukt a Gyimesekben
Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Utusaly-völgyhíd
Utusaly-völgyhíd
Az Utusaly-völgyhíd 140 m hosszú és 30 m magas, központi része párhuzamos övő, rácsozott, felsőpályás szerkezető, boltozott részekkel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.