Bagolyvár - Görbepataka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valea Garbea Lunca de Sus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Bagolyvár - Görbepataka

Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Temető a Bagolyvár alatt Naplemente a Bagolyvárból A szikla A Bagolyvár a szomszédból Lovak Sziklák A bunker Géppuska állás... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bagolyvár Görbepataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8754 Borospataka. 12061 Lóvészi állomás és alagút. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17. 12607 Sebő Ödön keresztje. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. 13807 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. 15003 Széphavas. Szoborállításra készül Szépvíz. 16017 Szép-havas. A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki. 16020 Szentlélek-kápolna. 16846 Vízimalom. A gyimesközéploki vízimalom a XIX. 17490 Hármaskő és a Kondra-kereszt. A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. 18630 Gyimesközéplok. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek. 19349 Karakó-völgyhíd. A Csíkszereda. 19873 Karakó vasúti viadukt. Karakó egy megállóhely neve, mely a kilencvenes évek közepén létesült az ajnádi és lóvészi állomások között. 21013 Bunkerek az Árpád-vonalon. 21961 Sarlós Boldogasszony kápolna. 22065 Régi zsidó temető.

Néhány székely szó jelentése:
Dogojzni = Dolgozni. Dögönyöl = Ütlegel. Domikás = Száraz kenyér darabokra törve, túróval meghintve, és melegvízzel leöntve. Dufla = Igen jó minőségű. Dugajszam fel = Dugjam fel. Düher = Kövér fehérnép.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Egy viadukt a Gyimesekben
Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Utusaly-völgyhíd
Az Utusaly-völgyhíd 140 m hosszú és 30 m magas, központi része párhuzamos övő, rácsozott, felsőpályás szerkezető, boltozott részekkel.
Szent Benedek-kápolna
Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik.
Régi sáncok
A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.
Sziklavilág
Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival...
 • Hova lettek a keresztek - Mivel a Nok napjat a Gyimesekben toltottuk a Bagolyvar bunkert nem hagyhattam ki...
 • Második világháborús bunker - Pünkösdkor, útban Gyimesbükk fele felkerestük a Bagolyvárat és a második világháborús bunkert...
 • Esti séta - A másnap vizsgázó fiatal kolléga kíséretében matattuk a sötétben a bunker falait, de meglett...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.