LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Bucsin-tető - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bucsin-tető

Bucsin-tető

Bucsin-tető Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Ezt Bucsin 1 Bucsin 2 Bucsin 3 Bucsin 4 . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bucsin-tető fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bucsin-tető! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
24690 Basa fogadó és kézművesfalu. (turisztikai hely geoládával) 25063 Nyíres. 30361 Kőgomba Bakta-patak. Olyan csoda van itt az erdőben, hogy azt látni kell - kevesen ismerik, s ha én nem leszek, ki mutatja meg? Az alfalviakból is csak páran látták. (látnivaló és geodoboz)
33337 Kőzúgó Gyergyócsomafalva. Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be.
33557 Kis-patak völgye Gyergyócsomafalva. (turisztikai hely geoládával) 33714 Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok Hargita megye. A Görgényi havasokban, a Laposnya-patak gyűjtőmedrében helyezkedik el, északkeletre a Méhes-csúcstól (1130 m). (itt geodobozt is lehet keresni)
34549 Várköve. Hogy bár nagy távolra van, bár útja kényelmetlen és fáradságos, én egy várrom felfedezésének vágyától lelkesedve, mégis elhatároztam oda (ki)rándulni.
34719 Pakulár-kő. A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba.
36060 Rabsonné útja. A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.
36773 Rapsonné vára. Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön.
38160 Áprily Lajos kútja. 40242 Várnyaka. A töltés kezdetben nyugat - kelet irányban vonul, majd felhajlik északkelet felé, a Rabsonné vára alá.
42315 Rabsonné útja Illyésmező. A Csere-tető tisztás nyugati szélén halad el.
42578 Kerektó.
44174 Kisfenyős-kő Parajd Hargita megye. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé.
46883 Parlament. 47226 Tálasbérce Székelyvarság. Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.
47543 Tündérek útja. Északnyugat - délkelet irányban vonul át a Kis-Nyárád völgyéből a Szováta vize völgye felé.
47577 Jézus kútja. 47759 Veresvirág sípálya és kilátó. A faluturizmus kedvelők figyelmébe ajánlott ez a település.
47957. 48183 Csomafalvi Dél-hegy. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére.
48309 Uz Bence sírja. 48683 Tartód vára. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található.
49669 Gergely János-féle kővályú. 50023 2565. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
52677 Tivoli-tó. 53141 Adrenalin Plus kalandpark. Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta.
53207 3464. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik.
53663 Mezítlábas ösvény. 53663 Kilátó. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne.
53678 Felső-Nyírkert. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült.
53678. 53791 Harangláb. A  Görgényi-havasok a faluból jól látszanak.
53995 Medve-tó. Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye.
54127 Kilátó. A tó fölött kilátó épült.
54156 Sóhegy. Sóhegy - Szováta.
54275 Evszakok Parajd. 54306 Új római katolikus templom. 54432 2023. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról.
54463 Református templom Parajd. Az ősi sóvágók telephelye aránylag messze volt a sóbánya helyétől, és ezért a sóvágók egy kisebb csoportja valószínűleg a bánya közelébe költözött, kialakítva az ősi Parajdot.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Galyános-tető
Galyános-tető 3.33 km-re. RH1507 Galyános-tető
Forrás
Forrás - Forrás az út mellett, hajtűkanyarban, a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti DN13B jelzésű műút mellett.
Tatár-kő
Tatár-kő 4.69 km-re. RH1508 Tatár-kő
Szürkélő-kő
Szürkélő-kő 5.16 km-re. RH2908 Szürkélő-kő Görgényi-havasok

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bucsin-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • De megvan a láda - A Mezőhavas túra után kőnnyen megtaláltam  ezt a ládát...
 • Bucsin - Csak egy zacskot talaltam...
 • Bucsin-tető - Délelőtt a Rabsonné vára közvetlen közelében levő, legendás Pakulárkő kilátópontjánál rejtettem geoládát, majd Gyergyószentmiklós felé kerültem hazafelé...
 • Misi nem volt túl jól - Mikor erre jártunk, de a ládáig felsétált velem...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bucsin-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.