Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Geotrekking Tusnádfürdő

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Programtervezet: Szombat:  Székely fogadó - Vártető I. - II. - Csomád-nyereg - Tó-bérce - Szent Anna-tó - Tusnádfürdő (kb...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Geotrekking Tusnádfürdő felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Geotrekking Tusnádfürdő képtárból:

Vártető
Vártető
Kínai írásjel
Kínai írásjel
Göcsörtös fák
Göcsörtös fák
Tiszta tópart
Tiszta tópart

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Geotrekking Tusnádfürdő fotóalbumba!

Geotrekking Tusnádfürdőn. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Geotrekking Tusnádfürdő!

A legközelebbi település Tusnádfürdő, 0,41 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Tusnádi fürdő
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Szoborpark Árkos 29 km-re. Száraz-patak Hagymás-hegység 64,7 km-re.
Kálvária és kilátó SzékelyvéckeKálvária és kilátó Székelyvécke 85,3 km-re.
Székelyvécke bejáratához közel faragott tábla hirdeti, hogy a közeli dombon kilátó található. A magyarországi Eszterlánc zenekar koncertjére érkeztünk Székelyvéckére. A régi helyére tettem egy dobozt, a rejtő nevével (fakir), és persze az enyémmel is. Az út a 14 székely gyalogkapu mellett, a székely kálvárián keresztül vezet a kilátóhoz.
Kőhalom váraKőhalom vára 51,6 km-re.
Neve is a szász telepítés előtti eredetre mutat: Kőhalom. De visszajon. A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, már kisebb csapattal. A harmadik Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt. Feltételezik, hogy még a szász telepítés előtt, a XI-dik században, a Kőhalom feletti hegyen, királyi vár volt.
Csalán-völgyi varrótű 89 km-re. Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen". Nehéz a "varrótű" közelébe férkőzni, átvergődve a borókatengeren, de megéri a fáradságot.
Várféle őrtorony NagygalambfalvaVárféle őrtorony Nagygalambfalva 56,7 km-re.
Ezért csak amolyan vár féle, a Vágás-patak partján, az eredeti egy földből készült erődítmény lehetett, rajta egy palánkvárral. A Bánatos királylány kútja mellett, közösségi összefogással megépítették az eredetileg a Várfele nevű domboldalon lévő egykori erődítmény elképzelt mását.
Szurdok-kő Békás-szorosSzurdok-kő Békás-szoros 73,7 km-re.
A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira, ezt a részt nevezik a Pokol tornácának. Talán ez a Békás-szoros egyik legszebb része, hiszen innen látható az Oltár-kő, a Bardócz-hegy falai és a Mária-kőhöz tartozó Fekete-torony is. Nemrég vaskorlátot erősítettek a Magyarok hídjának befejezetlen betonhídjára, valamint egy fából ácsolt híd segíti az átkelést a Kis-Békás-patakán. Egy csodalalatos, ugyanakkor felelmetes elmeny volt innen latni a Bekas-szorost. A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is, szintén csapatmunkával.
Kápolna az Úz völgyében 37,6 km-re. Nagyon rég ígérjük magunknak, hogy eljövünk ide. Erdélyből ( értsd alatta Csikszentmárton felől ) csak strapabíró terepjáróval érdemes nekiindulni.
Református templom FarcádReformátus templom Farcád 51,2 km-re.
Mai templomának építését stíluselemei alapján a XV-dik századra teszik, mint a késő gótikus kor emlékét. Feltételezik, hogy hajója gótikus kor előtti és csak a szentélyt újították, illetve építették teljesen újjá a gótikus korban.
Régi székelykapu Csíkszépvíz 33,8 km-re.
A székely népi építészet különleges emléke az 1799-ben készült csíkszépvízi székelykapu. Hargita megye és talán a világ második legrégebbi, eredeti helyén álló székelykapuja.
Szoros-patak sziklái Királykő hegységSzoros-patak sziklái Királykő hegység 83,3 km-re.
Nem is gondoltam volna, hogy jomagam, aki annyit jarom, es ismerem ezt a videket, ujdonsaggal is talalkozhatok. Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel.
Unitárius templom NyárádszentlászlóUnitárius templom Nyárádszentlászló 94,5 km-re.
A templom mai napig megőrzött stílusjegyei is erre a korra utalnak, román és gótikus vegyesen. Keletre néző szentélye törpe dongaboltozattal, köríves diadalívvel s egyetlen déli fekvésű keskeny ablakával román kori. Belépni csak alázatosan lehet, mert alacsony a kapu.
Bugyogó-borvíz SepsibükszádBugyogó-borvíz Sepsibükszád 4,9 km-re.
A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
Unitárius templom FelsőrákosUnitárius templom Felsőrákos 25,7 km-re.
A gótikus korból egy keresztelőkút maradt meg. Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt, teljesen újjáépítették.
Középpatak-rétláp Újtusnád 4,1 km-re.
Újtusnádtól délre, az Olt földrajzi jobboldalán terül el. A 4 hektár területen fekvő Középpatak-rétláp, növényvédelmi rezervátum.
Unitárius templom Újszékely 69,4 km-re.
A sárdi híd után az első székely falu neve Újszékely, a Küküllő jobb partján elvonuló hegyek alján, széles utcákkal, melyeket nagyrészt cseréppel fedett kőházak szegélyeznek. A falut unitáriusok lakják.
Katolikus templom JobbágytelkeKatolikus templom Jobbágytelke 97,6 km-re.
Marosvásárhelytől 24 km-re északkeletre, Székelyhodostól 3 km-re a Tar-bükk alatt fekszik, a Hodos-patak völgyében. Nem emlékeztem a segítő információra. A hatalmas tuják takarásában feltűnésmentesen meg lehet keresni a geodobozt. Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik.
Ördög-tó SzentegyházaÖrdög-tó Szentegyháza 34,9 km-re.
Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó. Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található.
Nagy Laji dombja CsíkzsögödNagy Laji dombja Csíkzsögöd 22 km-re.
Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. Észrevettük az új rejtéseket és úgy döntöttünk ezt nem hagyhatjuk ki. Nem is tudtam, hogy ilyen komoly sziklarajzok vannak itthon nálunk. Csíkszeredában töltött egyik hétvégénk alkalmával kerestük fel a Nagy Laji dombját. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta.
Trópusi lepkeház ParajdTrópusi lepkeház Parajd 72,5 km-re.
A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket. A lepkeház szép kívûlrõl.
Sóhát és Sószoros ParajdSóhát és Sószoros Parajd 71,8 km-re.
Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe, legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m). Jó lett ez a tanösvény. Ez a tanösvény ösvénynek ösvény és megtanít rá, hogy hiába próbálsz belógni, úgyis fizetni kell, mert elkapnak :-). "ezentúl minden új rejtekhely csak azután fog megjelenni, miután megtaláltam ". A területen halad keresztül a Korond-patak, amely változatos formákat, látványos sóalakzatokat, sószurdokot, sószorost hozott létre.
Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű 46,9 km-re.
A Székelyudvarhely történelmi városközpontját méretarányosan bemutató bronz térplasztika a Kossuth utca Városháza felőli sarkán került elhelyezésre. A letapogatható bronz dombormű kőtalapzaton áll.
Csere-tető LisznyóCsere-tető Lisznyó 39,8 km-re.
A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
Vendelné kútjaVendelné kútja 19,1 km-re.
Megközelíthető a Csíkszentkirályról Büdösfürdő felé vezető útról, abból a pontból, ahol a kék sáv jelzés keresztezi a kocsiutat. A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval. Dolgunk akadt a környéken. Vendelné kútja a Lucs tőzegláptól nem túl messze, attól észak-keletre található, a Nagykő-bükk hegye és a Kárász feje domb között.
Bálint Gábor szobra Szentkatolna 30,6 km-re. Szégyen, de meg kellett nézzem, hogy ki volt Bálint Gábor.
Református erődtemplom GidófalvaReformátus erődtemplom Gidófalva 27,8 km-re.
Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll. Miután meglett a doboz, bementünk a mesebeli kis templomba. Pár méterrel odébb vezetett a "kütyü". Ez is megvan, de ennek is zárva az udvara. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva.
Leánykavár OltszemLeánykavár Oltszem 19,1 km-re.
A Leánykavár egy régi erődített település. A sutei borvizes lada utan ezt is megtalaltuk, es meg szuz is volt. Ez a doboz is megvan. Megtaláltuk, jobban mondva csak a doboz maradványait. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol.
Klotild-forrás HomoródfürdőKlotild-forrás Homoródfürdő 37,4 km-re.
A Klotild borvízforrás, másnéven Szent István-forrás, szintén egy gödörben található, mely fölé faszerkezetű filagóriát építettek. Mellette egy fürdőmedence található öltözökkel, ez a létesítmény most nem használható.
Ropó-domb SzékelybereRopó-domb Székelybere 89,2 km-re.
Székelyberétől észak-északnyugatra egy kerek dombot láthatunk, mely a falu fölé magasodik. A helybeliektől érdeklődve tudtam meg, hogy Ropó-domb a neve.
Stefan Untch-ház Nagysink 85,6 km-re.
Egykori gyógyfürdő AlsóveniceEgykori gyógyfürdő Alsóvenice 55,8 km-re.
Alsóvenice egykori gyógyfürdője a falutól 3 km-re keletre található, a Dosul Magurei nevű domb északnyugati lábánál. A hely neve a régi osztrák térképeken, románul Fantana sarata vagy Saratura, németül Salzbrunnen.
Hollós-tó BekecsHollós-tó Bekecs 84,7 km-re.
Gondolom, hogy a lentebb levő Hollós-tanyát látta el vízzel. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó, ez egy körülbelül 100x50 m-es mesterséges tó.
Lisznyópataki világvégeLisznyópataki világvége 45,1 km-re.
A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk.
Balázs-csúcsBalázs-csúcs 85,7 km-re.
A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
Katolikus templom romjai ErdőfüleKatolikus templom romjai Erdőfüle 19 km-re.
A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó. Eléggé szomorkás időben indultam a rejtekhely keresésére. Kerültük lentről, patak. Nyári és téli időszámítások találkozásánál indultam útnak, kissé barátságtalan időben biciklizni, de megérte a fáradságot. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még.
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felettA Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 34,1 km-re.
Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén. A hely a Fekete-ügy és a Papolna-patak összefolyásától kissé feljebb, a Bécsi-bércre vezető erdei út kozelében található. Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore.
Katolikus templom CsíkmindszentKatolikus templom Csíkmindszent 19,6 km-re.
Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. Egyike a legrégibb csíki falvaknak. A templom nagyon szép, a rejtek érdekes. Megtaláltam a dobozt. Ez is meglett ma délután, köszi a rejtést.
Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő Hargita megye 1,1 km-re.
Kerekeger feredőKerekeger feredő 25,6 km-re.
A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. Már többen is jelezték, hogy nem kapják a geoegeret. Megtaláltam a dobozt ma, de üresen. Rendületlenül, minden elképzelhető helyre felmászva, bebújva, lehasalva, bekukkantva. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja.
Borvíz fürdő Bölön 34,2 km-re.
2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
Hét német katona sírja Tarhavas-patak hídja 49,9 km-re.
A Tarhavas-patak 12/a úti hídjánál kivégzett 6-7 német katona sírhelye, melyet még nem jelöl emlékkereszt.
Katolikus templom SzentkatolnaKatolikus templom Szentkatolna 30,6 km-re.
Az épülő templom jótevőjének, Demény Antal pesti egyetemi tanárnak nevét emléktábla örökíti meg. Na, ez mán okozott egy kis fejtőrést. Ha az elozo megtalalo utan kerestem volna meg a ladikat, akkor sokkal konnyebb lett volna nekem is. A doboz ott lapul az urnanak nevezett elhagyatott kovazaban, a leirtak szerint annak rendje es modja szerint. A régi templom az 1802 évi földrengéskor összeomlik, helyette 1815-1823 között új templomot építenek.
Bányanyílás HargitafürdőBányanyílás Hargitafürdő 30,7 km-re.
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
Ravaszlik Egres-patak völgye 17,2 km-re.
Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.
Kerek-kőKerek-kő 68,8 km-re.
A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet. Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Geotrekking Tusnádfürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • tura - Ma az ekesekkel a cecelen voltam de ha lehetne holnap folmennek tusnadfurdore amennyiben mehetnek meg szeretnem kerdezni hogy hol es mikor talalkoznank??
 • Egynapos geotúra - Csíkban már dél volt amikor elindultunk, így a túrát majdnem az ebéddel kezdtük. Végül a Vártető kettes kilátópontjánál kerítettünk rá sort, a Főnök pihenőjének nevezett padon :-).
 • Vasárnapi túra - A vasárnapi túra jelentkezők hiányában elmarad. Ma bejártuk a szombatra meghirdetett útvonalat, megtaláltunk néhány ládát, és rejtettünk két újat is :-).
 • Vasarnapi tura - Sajnalom, hogy a tura elmaradt, sajnos a Cecelenel nem rejtettem. Ha meg lesz valamerre tura, szivesen elmennek.
 • Hova tűntünk? - Itt első megtalálók voltunk, s nem értem, hova lettünk? A kép is a gps-vel a miénk.
 • Ötletes és találó rejtés - Az Orvosi Egyetem parkjában elrejtett geodoboz az aznapi családos kincskeresés első állomása lett volna. Ide érkeztünk először, de a rejtek körül elég sokan voltak.
 • Mese hab nelkul - Az elso vonatkozas. Az egyik kepre raismerek, amely belulrol van fenykepezve a barlangbol, latszik a tektonikus hosszanti hasadek.
 • Bab pasa kincsesládája - Gratulálok, úgy néz ki elsőnek találtátok meg Bab pasa kincsesládáját. Benne volt még a zsírúj, piros Mercedesz kulcsa?
 • Bab(berci) pasa kincses dombjai - Karácsony napján, az egyik fél disznó után levezetésképpen, a másik fél disznó előtt pedig étvágycsinálónak :-), elindultam megkeresni a jeddi rejtekhelyeket. Sajnos a jeddi halmokra már nem jutott idő, mivel korán esteledett.
 • Kutyaugatás kíséretében keresve - Már koromsötét volt, amikor megérkeztem Kézdiszárazpatakra. Így ebből a templomból sem láttam sokat, egy esetleges templomlátogatás pedig ebben az órában már szóba se jöhetett.
 • Egy ujjászülető falu - Érdekes, az előttem levő bejegyzéssel ellentétben nem tudtam nyugodtan keresgélni, mert két helybéli idős bácsinak éppen ott volt fontos megbeszélni valója, nem voltak hajlandóak diszkréten hátatfordítani, hogy nyugodtan keresgélhessek. De az is lehet, hogy nem a legszerencsésebb a rejtek kiválasztása, vagy én nem keresgéltem jó helyen, bár a leírás és a koordináták egyaránt arra a helyre mutattak.
 • Erdővidéki vártúra - Egy kis erdővidéki vártúra alkalmával, egy kis séta az erdőben.
 • Megtaláltam - Útban a Súgó barlang fele megálltunk egy kis pihenőre, sajnos szitált az eső.
 • Gólyák Csíkbánkfalva felett - Jó a fotó a gólyákkal. Biztos nagy élmény volt nekik, egy mindenre elszánt emberleányát látni.
 • Fején találtad a ládát - Fején találtad a szöget, akarom mondani a ládát :-), gratulálok. Tényleg ez az egyik nyílt titok a keresésnél.
 • Jézus - Parajd felé menet felléptem a szoborhoz. Eléggé impozáns létesítmény.
 • Reg voltam ott - En a hazi sarkanyt is vittem magammal.
 • Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát. Elég relatív az "üreg a falban" segítség, hiszen jó sok rejteknek való üreget találtunk.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Geotrekking Tusnádfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.