Hosszúaszó - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Hosszúaszó

Hosszúaszó

Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kápolna Hosszúaszó Régi keresztek Kerítés Kápolna Hosszúaszó Fedett forrás Borvizforrás Hosszúaszó kápolnája Elhagyott fakereszt a káplona kertjében. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hosszúaszó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hosszúaszó! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10406 Fenyő-tető. Legnagyobb magassága 901 m, részben erdővel borított domboldal.
12472 Vasond völgye tanösvény Pottyand. 4 km-re. A menetidő 3 óra.
12607 Harangláb. (turisztikai hely geoládával) 12711 Fenyővize tanösvény Pottyand. A menetidő 1 óra.
13069 Csíkszentléleki 500 éves hársfa. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. (látnivaló és geodoboz)
13970 Katolikus templom. Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban. (látnivaló és geodoboz)
14315 Aracs-patak völgye Csíkcsomortán. Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő. (látnivaló és geodoboz)
14676 Sarlós Boldogasszony-kápolna. 15295 Kerekeger feredő. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
15807 Véreskép. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
16146 Kálnoki borvíz. 16849 Erődített katolikus templom. Megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton.
17885 2. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma.
18228 399. 5.8 km-re. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz.
18297 Sándor dombja. 5.8 km-re. A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
18309 Csíkbánkfalva 2. 18805 Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája Csíkszentgyörgy. magasságban.
19226 Római katolikus templom. Alcsík első nagyközsége az Olt mindkét partján fekszik.
19380 Bernád kútja. 19675 Borsáros-láp Csíkszentkirály Hargita megye. 19722 Bors-kúria. A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében.
19908 András Pista-borvízforrás. 19999 Cserépgyári borvízforrás. Innen származik a Cserépgyári borvízforrás elnevezés.
20115 Suta-tó. 20240 Csíkszentgyörgyi panoráma. Innen tovább a tetőre kikapaszkodva szép kilátás nyílik a völgyre.
20297 Borsáros-fürdő. The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion.
20300 Misericordia Csíksomlyó. 2016.
20341 Székely Lehel ajándéka. Érdekes lenne ismerni a szekér történetét.
20438 Babba Mária. Egy csíkborzsovai asszony a fiacskájának így mutatta meg a csíksomlyói Mária kegyszobrát: - Né, látod, ott van a Babba Mária.
20510 Szent János kápolna Csíkbánkfalva. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva.
20737 Hármashalom-oltár. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne.
20752 Úrkápolna. Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve.
20903 Bicikliugrató pálya. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
20994 Katolikus templom Csíkcsomortán. 6.7 km-re. 20994 Salvator-kápolna. 6.7 km-re. A salvator latin szó, jelentése megváltó.
21079 Ördöglik Csíkzsögöd. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb.
21311 Szent Antal-kápolna. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna.
21465 4493. 6.8 km-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely.
21481 Szent István-korona Csíksomlyó. 21581 Jézus hágója keresztút. 21647 Kárpátok őre. 6.9 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
21748 Csíksomlyó körút. Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket.

Románul - in limba romana: Hosasau

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bükk feje
Bükk feje - Csíkmindszent felől a Hosszuaszóba vezető ut közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak.
Xántusz-kápolna
Xántusz-kápolna - A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében.
Xántusz-kastély romjai
Xántusz-kastély romjai - A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.
Katolikus templom
Katolikus templom - Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében.
Árnyék oldala
Árnyék oldala - Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Hosszúaszó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Megállt az idő - Megállt az idő, s  szemünk-szánk tátva maradt...
 • Fenomén - ...
 • Xantusz völgye - Egy  jó kis tavaszi túrán kerestük meg a Xantusz völgyi ládákat...
 • Persze, hogy visszahámoztam - Néha ez ugyanolyan izgalmas művelet, mint előásni, ugyanis már a következő megtaláló fejével gondolkodunk...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hosszúaszó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.