Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mofetta - Borszék - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mofetta - Borszék

Mofetta - Borszék | Hol van ez a hely?

A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található. 2010-ben került felújításra. Lebontották a régi épületet, a földből kiáramló gázak fölé korszerű épület került, melyben akár 10 személy is elfér...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Gödörben található épület Tájékoztató tábla A régi kőbánya kilátópontja. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mofetta Borszék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Borszék és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mofetta! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Borszék, 0.86 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Borszék Borszék felfedezése. Zimmethausen. Szent István-napi búcsúk. Borszék éghajlata. Borszék épületei. Borszék főkútja régen és most. Vegytartalma. Borszék talaja. Sétakertje. A Lobogó. Sáros. Lázár-fürdő. Zuhany.
Szállás

Szállás Borszék - Hargita vármegye


Keress szállást Borszék közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.44 km-re levő látnivalókkal: Medve-barlangok, Jeges-barlang - Borszék (12 kép). A Medve-barlangok tulajdonképpen egy mély sziklarepedés, amibe ösvény vezet.
1471471817980
14714718181101
14714718191102
1471471827983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mofetta Borszék közelében?
Kossuth-forrás. 930 m-re. A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar. Remek rejtés - Nekem nagyon tetszett ez a rejtés, szerintem a rejtek megfelelő. (különleges hely geodobozzal)
Ó-sáros fürdő. 2012. Feredő - Volt szerencsém megfürödni a medencékben.
Törpenyír. Ez a legdélibb elterjedése. Betula - Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is.
Napfürdő. A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre. Rejtés - A sok új rejtés motivált, hogy eljöjjek Borszékra. (különleges hely geodobozzal)
Egyszerű ember kastélya. A település főútján, a 29 szám alatt található ház egy különleges épület.
Rez-nyaka. Fatemplom. (érdekes hely geoládával) Levendula. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Dobrán-patak.

Mofetta Borszék románul - in limba romana: Mofeta Borsec

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Mofetta adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Borszék térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Rejtekfotó - Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac...

Sikerült eljutni Borszék környékére? Tetszett a Mofetta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A  Jeges-barlang lehelete
A Jeges-barlang lehelete
A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki.
A Jeges-barlang felett
A Jeges-barlang felett 0.13 km-re
RH4184 A Jeges-barlang felett Borszék

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.