Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mohos tőzegláp - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mohos tőzegláp

Mohos tőzegláp | Hol van ez a hely?

A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot. Területe 80 hektár. Nevét a lápot kitöltő tőzegmoháról kapta...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Tengerszem 3 A Mohos Tengerszem A Mohos A pók A Mohos Tengerszem Tengerszem 2 Vörös áfonya Maci Harkály. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mohos tőzegláp fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mohos tőzegláp! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Tusnádfürdő, 3.36 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Szent Anna tavától a Büdösig Mohos. A Büdös patak völgyében levő gyógyforrások. A Fortyogó. Szemfortyogó. Hammas. Sósmező, ásványos forrásai, fürdővendégei.
Szállás

Szállás Tusnádfürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Tusnádfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.02 km-re levő látnivalókkal: Mohos-láp (4 kép).
1471474096980
1471474097981
1471474098982
1471474103983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mohos tőzegláp közelében?
Csíki Bálványos vár. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, időszámításunk előtt a 6-7-dik században megerősítették a hegycsúcsot. Tusnádfürdő túra 3 - Túránk harmadik állomása. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Vártető I kilátópont. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa. Tusnádfürdő túra 4 - Túránk negyedik állomása. (különleges hely geodobozzal)
Várvápai borvíz. A tusnádfürdői Várvápai borvíz a kék sávval jelzett, a Vártetőre vezető túraösvény bal oldalán található a Vár-Vápa-patak völgyében. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson. (látnivaló és geodoboz)
Alsótiszáspataki borvíz. Vallató-fürdő és mofetta. Az út a magasfeszültségű villanyvezeték mentén ereszkedik le a Zsombor-patakhoz. Pontos rejtés - Nem volt nehéz megtalálni, az 50 m az tényleg 5 0m nagyon pontos, kicsit feltűnő is volt.
Apor-bástya. Egy sétát tervezünk. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés.
Komlósároki borvíz Hargita megye. 3.1 km-re. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb.
Mikes- és Apor forrás. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt. Veresvíz. Becks helyett Skol - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy valószínűleg eltűnt a geodoboz, a helyszínen ellenőriztem a rejteket. Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia. EKE-tábor 2015 - Voltam Elemérbácsinál.
Anna-villa. A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak.
Országzászló emlékmű. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt - Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mohos tőzegláp adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Rejtés nélkül - A Szent Anna Tavat látogattuk meg előbb, de igyekeztünk a Mohosba is eljutni, míg süt még a nap...
 • Télen - Kezdem azzal, hogy az információs tábla a teteje nélkül van...
 • Elüldözve - Kezdődött azzal, hogy egy saját kincskeresést szerveztünk a szülinaposnak, mikoris a saját ajándékát kellett megkeresnie a játékszabályok alapján...
 • Idegenvezetés - A Mohosba óránkén idegenvezető visz be csoportot...
 • Nagyon érdekes hely - Érdemes ide eljönni, de egy kicsit késöbb - nyáron...
 • Tőzeg - Az abonyi természetjárókkal Erdélybe utazva kerestem meg Teveladyvel...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mohos tőzegláp? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Tarzán fája
Tarzán fája
A Szent Anna-tó kráterének peremén, a menedékház közelében áll egy viharvert, csonka bükkfa, a Szent Anna-tó Tarzán fája.
Nagy Csomád-csúcs
Nagy Csomád-csúcs 0.81 km-re
RH4427 Nagy Csomád-csúcs

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.