Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pásztorbükk - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pásztorbükk

Pásztorbükk | Hol van ez a hely?

Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az emlékhely A zarándokok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pásztorbükk fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pásztorbükk! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Balánbánya, 4.34 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszentdomokos környéke Pásztor bükke. Báthori Endre halála történeti, néphagyományi és hitregei alakban. Báthori sirja. Kilátás Pásztor bükkéről.
Szállás

Szállás Balánbánya - Hargita vármegye


Keress szállást Balánbánya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.67 km-re levő látnivalókkal: Jávárdi-patak völgye, sziklái és a Jávárdi-tető (47 kép).
14714771981100
14714771991101
14714772021102
14714772031103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pásztorbükk közelében?
Kígyófej-szikla. A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található. Palás patakmeder - Jól esett a halkan csordogáló patak hűvössége. (látnivaló és geodoboz)
Naskalat-csúcs. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk. Pihenő - B (itt geodobozt is lehet keresni)
Öcsém-tető. A tetőn - Napló nincs, de napsütés és tavaszi virágok annál inkább. (turisztikai hely geoládával) Vigyázó-kő. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény. Zöld majom - A részeg erdőn józanul áthaladtunk, megsimogattuk az ördög malmát, megcsodáltuk a csúcsról a panorámát. (itt geodobozt is lehet keresni)
Garados-kőbánya. 6.2 km-re. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás. Rejtek-csúcs. A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű. Történelmi pillanat - Régi álmom teljesült.
Hegyi menedékhely. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
Szakadát-mező Nyugati rész. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el. Havasi mező - Egy igazi havasi mező, ahol érdemes kicsit megpihenni a lucfenyők árnyékában.
Szakadát-mező Keleti rész. A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. Keletre - Nem lehetett olyan könnyen otthagyni ezt a mezőt, ezért végig sétáltunk rajta, egészen a határfáig.
Jávárdi-tető. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni. Új geodoboz új rejtekben - A pünkösdi geocitrom előtt szervezett Jávárdi-körtúra alkalmából érkeztünk a helyszínre.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pásztorbükk adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit...
 • Nem volt beírás - Én voltam az elsö...
 • Pásztorbükk - Az Antalok patakától indulva, a Hármaskő és a Kondra kereszt érintésével "zarándokoltunk" a Pásztorbükkre...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pásztorbükk? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Meddőhányó
Meddőhányó 2.39 km-re
RH4740 Meddőhányó Balánbánya
Vársarka
Vársarka
Csíkszentdomokostól 5 km-re északra, a Nagylók-patak völgyében, a 969 m magas Keresztelet-hegy csúcsától 300 m-re keletre, a patak elágazása fölé emelkedő 835 m magas dombon található a Vársarka.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.