Pásztorbükk - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pásztorbükk

Pásztorbükk

Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Az emlékhely A zarándokok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pásztorbükk fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pásztorbükk! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
16579 Dánfalvi Naskalat. Útközben még csodálatos a kilátás a Jávárdi-patak völgyére, a csúcsról viszont már nincs kilátás. (itt geodobozt is lehet keresni)
17816 Jávárdi völgye. 17885 Bástyakő. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből. (különleges hely geodobozzal)
18272 Kígyófej-szikla Rejtek-patak. (turisztikai hely geoládával) 19116 Naskalat-csúcs. A Naskalat a Csíki-havasok kopasz fejű, hullámos hátú nagy öregje. (látnivaló és geodoboz)
19207 Öcsém-tető Hargita megye. Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre.
19383 Vigyázó-kő Hargita megye. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény.
19459 Garados-kőbánya Csíkszentdomokos. A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra.
19509 5000. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe.
20143 Hegyi menedékhely. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
20881 Szakadát-mező Nyugati rész. A Szakadát-mező Neamt megyéhez tartozó nyugati része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.
21252 Szakadát-mező Keleti rész. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el.
21336 Jávárdi-tető. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni.
22486 Bagolykő. Útba ejtjük a Szent Péter-kápolnát, ahonnan már látszik is a fenyvesből jól kiemelkedő Bagolykő.
22633 Zúgó-vízesés. 22724 Vasalt mászóút. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér.
22982 Pásztor-kő. 23789 3642. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki.
24018 Ilia-tető. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át.
24253 Kóta köve. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája.
24392 Csonkatorony Csíkszenttamás. A rom egy középkori templom maradványa, amelyet Csíkszentdomokos és Csíkszenttamás közösen épített.
25321 1545. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
25648 Gréces-tető. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre.
25855 Szent Anna feredő. A Csonkatoronytól nem messze, a Feneketlen-tó közelében épült egy filagória, egy fúrt forrás vizét összegyűjtő medence, öltözővel, árnyékszékkel, nyomóskúttal, padokkal, hintával.
25940 Hármaskő és a Kondra-kereszt Hargita megye. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll.
25962 Páduai Szent Antal kápolna. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
26709 Gyimesi jegenyefenyők Bükkhavas-pataka.  Magasságuk 42 m, átmérőjük mellmagasságban 110 cm, illetve 130 cm, becsült életkoruk 200-250 év.
26797 Toronykövek. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre.
28163 Pihenő a Fekete-rez felé. Marosfőről a piros kereszt jelzésen, az erdő melletti úton haladva, mászva, kiérünk az első havasi legelőre, ahol takaros pad és asztal fogad, háttérben az Ördögmalom kőfolyásaival.
28433 Szent Anna-kápolna. Csíkszenttamás nyugati határában, egy dombon áll magányosan a Sándor család Szent Annának ajánlott sírkápolnája.
28590 Porgyos-tető. 30078 Szem-gyógyforrás. Földrajzi bal partján található egy értékes forrás, melyet tábla is jelöl.
30232 Melegvíz-forrás. Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.
30295 Nagyhagymás-csúcs. 9.6 km-re. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
30389 Gyertyán-tető. 31544 Hidegség. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.
31617 Fa harangláb Hidegség. 10.1 km-re. A mutatós fa harangláb a dombon, a temető közepén emelkedik az ég felé.
33655 Felső-mező. A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
34050 Csíkkarcfalva erődtemploma. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras.
34267 Karakó vasúti viadukt. 34455 Lóvészi állomás és alagút Hargita megye. számú őrház.
34540 Karakó-völgyhíd. A szép, romantikus táj mellett látnivalói olyan remek műtárgyak, mint a Karakó, a Ladók, az Utusaly és a Bánya völgyhidak, illetve a lóvészi alagút.
34543 Maros forrása. 34747 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Meddőhányó
Meddőhányó 2.39 km-re. RH4740 Meddőhányó Balánbánya
Vársarka
Vársarka - Csíkszentdomokostól 5 km-re északra, a Nagylók-patak völgyében, a 969 m magas Keresztelet-hegy csúcsától 300 m-re keletre, a patak elágazása fölé emelkedő 835 m magas dombon található a Vársarka.
Kilátópont
Kilátópont - Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre.
Ködlátó-nyereg
Ködlátó-nyereg - A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy.
Ördög-hágó
Ördög-hágó - Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pásztorbükk gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit...
 • Nem volt beírás - Én voltam az elsö...
 • Pásztorbükk - Az Antalok patakától indulva, a Hármaskő és a Kondra kereszt érintésével "zarándokoltunk" a Pásztorbükkre...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pásztorbükk? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.