Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Súgó-barlang - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Súgó-barlang | Hol van ez a hely?

A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Sugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A barlang felé A barlangból folyó patak Sztalagmitok Cseppkő oszlop A láda Ez is a Súgó Megvan amit kerestünk Súgó barlang. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Súgó-barlang fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Súgó-barlang! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Súgó-barlang közelében?
Pihenő a Fekete-rez felé Gyergyói-havasok. Marosfőről a piros kereszt jelzésen, az erdő melletti úton haladva, mászva, kiérünk az első havasi legelőre, ahol takaros pad és asztal fogad, háttérben az Ördögmalom kőfolyásaival. (látnivaló és geodoboz)
Faharangláb Tinkák Marosfő. A Fekete-Rez déli oldalában fekvő szórványtelepülés és hegyi klimatikus üdülőhely, Marosfő, három részből áll. (látnivaló és geodoboz)
Szem-gyógyforrás Marosfő. A marosfői vasútállomástól a kék pont turistajelzést követve, elhagyva a lakott települést, a Meszes-patakhoz érünk. (látnivaló és geodoboz)
Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós. Katolikus templom Gyergyótekerőpatak. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve. (látnivaló és geodoboz)
Románul - in limba romana: Pestera Sugau Muntii Giurgeu

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Súgó-barlang gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Forgalom - Elég sok volt a látogató, ezért előbb megnéztük a barlangot, és megvártuk, amíg az utánunk lévő csapatot elnyeli a föld mélye...
 • Cserediák - Cserediákokkal kellett menjek barlangot látogatni...
 • Várakozás - Miközben várakoztunk a túravezetőre, levadásztuk a ládát is...
 • Kifelé a barlangból - A Róka-teremi láda megtalálása után pofon egyszerűnek bizonyult megtalálni még sötétben is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Súgó-barlang? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Túlfolyó-ág
A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966.
Súgó barlang II
A Gyergyói-Havasok, 1568m magas, Sípos kő  tömbjének délnyugati nyúlványában húzódik a már 100 éve ismert, tekerőpataki Súgó-barlang.
Lok forrása
Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.
Maros forrása
A Maros földrajzi forrása a Gyergyói havasok Vaslábi-hegycsoportjához tartozó Fekete-Rez csúcsától nem messze található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.