KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az itt elrejtett kincsesládát!
Széphavas - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Széphavas

Széphavas

Szoborállításra készül Szépvíz. Emléket állítanak annak a Szent Lászlónak, akinek a falu a nevét köszönheti. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Széphavasi kilátás Széphavasi naplemente Lábad előtt hever a Gyimesek völgye. Árad a kegyelem a kápolna építőire... A kápolna építés segédmunkásai Székely határőr. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Széphavas fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Széphavas! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
13003 4620. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. (látnivaló és geodoboz)
13245 Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz. (turisztikai hely geoládával) 13876 Egy viadukt a Gyimesekben. Megépítésére a Monarchia és a román állam közötti megállapodás alapján került sor. (itt geodobozt is lehet keresni)
14227 Utusaly-völgyhíd Görbepataka. A Görbepataki utasok számára a kilencvenes évek közepén létesítették az utusalyi megállót, az utusalyi völgyhíd mellett.
14617 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. (különleges hely geodobozzal)
14689 Egy elfelejtett földvar. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek.
14880 Lóvészi állomás és alagút. számú őrház.
15003 1392. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet.
15775 Szent Benedek-kápolna. 15876 Nagy Pájszó teteje. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
16834 Karakó-völgyhíd Lóvész. 17339 Pogányhavasi vár. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
17342 Karakó vasúti viadukt. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik.
18155 Felsőcibre. 18721 Csíkszépvízi víztároló. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja.
19411. 19540 Alsócibrei fürdő. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt.
21044 Hegy útja Csíkszépvíz. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
21415 Sebő Ödön keresztje. 21638 Rompáca-tanösvény. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
21701 Szent István katolikus templom. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
21861 Felszegi csengettyű Csíkszépvíz. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek.
22200 Borospataka. 7.1 km-re. 22734 Kis-Havas Csíkszépviz Hargita megye. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz.
22781 Csíkajnádi Kálvária. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
23038 Sziklavilág Setétpataka Hargita megye. 7.3 km-re. Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található.
23092 3452. A Gyertyán-tető, a Kőd-vonulat pazar látványt nyújtó, éles gerincrésze.
24062 Motorsirülő Szénás-út. A Motorsirülő az első világháborúban épült, a nevét onnan kapta, hogy idáig jöttek fel a gépkocsik a frontvonal ellátására, s itt képeztek ki nagyobb teret a forduláshoz.
24737 Szent Ilona-kápolna. 7.9 km-re. Ajnád második védőszentje Szent Ilona, augusztus 18-án ünnepelik.
24979 Tatros-forrás. Bükkloka Szépviz felől indulva a Gyimesi-hágó utáni első völgy jobbra.
25610 459. ..
25641 Katolikus templom. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII.
27086 Kőd-vonulat Csíkajnád Hargita megye. 28235 Kőcsonka. Valószinüleg a Jenőfalván lakott ily nevü primor családnak lehetett itten vára, melyet azonban most nyomtalanul eltörölt az idő hatalma.
28244 Római-katolikus templom Csíkszentmiklós. Báthori István trónra lépésekor (1571) Közép- és Alcsíkon 11 helyen volt plébános, Csíkszentmiklóson ekkor már két pap is volt.
28885 Bükkfa a Kolos-tető mellett. A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m.
29274 4539. 29692 1854. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
29874 Hármaskő és a Kondra-kereszt Hargita megye. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll.
30113 4783. A Szellő-tetőn, a csúcstól körülbelül 250 méterre található menedékhelyet a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata állította fel, a Biztonságos hegyi turizmus program részeként.
31105 4784.
Románul - in limba romana: Muntele Frumos

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szép-havas
Szép-havas - A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki.
Szentlélek-kápolna
Szentlélek-kápolna 0.34 km-re. RH4746 Szentlélek-kápolna Széphavas
Régi sáncok
Régi sáncok - A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.
Ortodox kolostor
Ortodox kolostor 2.91 km-re. RH4426 Ortodox kolostor Bükkloka

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Széphavas gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni...
 • Széphavason hóembert építeni... - ...
 • Tavaly őszi séta - Jó, izgalmas rejtés...
 • Nem volt gond a megtalálás - A leírás, és a pontos koordináta segítségével nem volt gond a megtalálás, bár a rejtés igazán ötletes helyen van...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Széphavas? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.