Mundra-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Jiet Petrila - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Mundra-csúcs

A Páreng-hegység (Parang) magasságát tekintve a Déli-Kárpátnk legnagyobb hegyóriása a Fogarasi-havasok után. A történelmi Magyarország egyik határ pontja a Nagy-Páreng (Mundra-csúcs). Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Útban a Nagy Pareng csúcs felé Útban a Nagy Pareng csúcs felé 2 A Nagy Pareng csúcs Lefelé jövet a csúcsról Lefelé jövet a csúcsról 2 Sátortábor Mandra tó A Mandra, a Hosszú és a Vörös tó A gerincen Lefele Maci... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mundra-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8500 Sztojnica-nyereg. Sztojnica-nyereg, románul Saua Stoinita. 9210 Carja-csúcs. A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. 10692 Rudolfshütte. Rudolfshütte, vagy Carja-menedékhely. 17986 Vidál-tó. A Vidál-tó a Galcescu-tó fölött található a Galcescu-katlanban, 1987 méteres magasságban. 18083 Galcescu-tó. A Galcescu- vagy Calcescu-tó a Páring-hegység legnagyobb glaciális tava. 18159 Tavak kéménye. A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül. 20620 Kis-Páreng-csúcs. 21198 Pimpó-szikla. Csató János magashegyi túráján, 1872-ben, a Páreng-hegységben, elsőként találja meg azt a pimpó fajt, melyet Haynald Lajosról, Erdély egykori katolikus püspökéről nevezett el Potentilla haynaldianeának. 21324 Kis-Páreng. 21374 Badea-csúcs. 28285 Urdele-vízesés. A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon. 28935 Királyok útja. Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. 32920 Dengheru-csúcs aronbv. A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk. 32939 Dengheru-csúcs. Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs. 48956 Művelődési Ház. Művelődési Ház, egykori Mircea herceg-rendelőintézet 1925. 49370 Bányászati Múzeum. Bányászati Múzeum, első SAR székház 1920. 50074 Tiszti kaszinó. Egykori Petrozsény részvénytársaság tisztviselőinek kaszinója 1905, ma Ion D Sarbu-színház.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Grújú-nyereg 0.57 km-re. Grújú-nyereg, románul Saua Gruiu.
Grújú-csúcs 0.83 km-re. Grújú-csúcs, románul Varful Gruiu (Gruiul).
Tekánu-nyereg 0.89 km-re. Tekánu (Tecanu)-nyereg.
Gemanarea-csúcs 1.26 km-re. RH2587 Gemanarea-csúcs Páreng-hegység
Gemanarea-nyereg 1.84 km-re. Gemanarea-nyereg, magyarul kiejtve Dzsemönárea.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Másodszori nekifutásra meglett - Mikor megérkeztem a csúcsra (a Coasta lui Rus és a Gruiu-csúcs közötti nyeregből közelítettük meg, ahol sátraztunk négy napig), szétnéztem egy kicsit, készítettem néhány fotót, aztán nekiláttam a keresésnek...
 • Megtaláltuk - A Groapa Seaca menedékháztól közelítettük meg, gyönyörű napsütéses időben...
 • Elég télies időben - Egy Pareng-Kapacina túra alkalmával...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.