Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mundra-csúcs - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mundra-csúcs

Mundra-csúcs | Hol van ez a hely?

A Páreng-hegység (Parang) magasságát tekintve a Déli-Kárpátnk legnagyobb hegyóriása a Fogarasi-havasok után. A történelmi Magyarország egyik határ pontja a Nagy-Páreng (Mundra-csúcs).

Páreng-hegység A Párengban az általános gerincmagasság 2000m, amelyből a fő csúcsok több mint 400 m-rel emelkednek ki. A hegységben 30, 2000 m fölötti csúcsot ismer a turizmus, a név és magasság megjelölésével. A Nagy-Páreng 2519m (gps mérés:2525m) az ötödik Romániában.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Útban a Nagy Pareng csúcs felé Útban a Nagy Pareng csúcs felé 2 A Nagy Pareng csúcs Lefelé jövet a csúcsról Lefelé jövet a csúcsról 2 Sátortábor Mandra tó A Mandra, a Hosszú és a Vörös tó A gerincen Lefele Maci. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mundra-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mundra-csúcs! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mundra-csúcs közelében?
Rudolfshütte. Vidál-tó. Felülete 0,59 hektár, mélysége 3,6 m. (itt geodobozt is lehet keresni)
Galcescu-tó. (turisztikai hely geoládával) Tavak kéménye. Az ösvény nem ajánlott rossz időben, csúszós, kőtörmelékes. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kis-Páreng-csúcs. Pimpó-szikla. (érdekes hely geoládával) Badea-csúcs. Urdele-vízesés. A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon.
Királyok útja. Hétvégén, a tömeg miatt, nem próbálkoznék vele. Elsőnek az új geodoboznál - Lejárt már a nyári szezon, csütörtöki nap is volt, így viszonylag kevesen voltak a környéken.
Dengheru-csúcs aronbv. Ki tudja - Amit en rejtettem annak 8 eve. Dengheru-csúcs. Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs. Kényelmes séta - Miután megkerestük az Urdele-hágó mellett a Királyok útja geodobozt, elsétáltunk a Dengheru-csúcsra.
Művelődési Ház. Bányászati Múzeum. Bányászati Múzeum, első SAR székház 1920 - Nicolae Balcescu utca 2.
Tiszti kaszinó. Mihai Viteazul utca 2.
Petrozsényi Egyesületi Fürdő. Munkások kaszinója. Munkások kaszinója, 1925 - Grivita Rosie utca 38 szám, Petrozsény.
Boli-barlang 2.

Mundra-csúcs románul - in limba romana: Parangul Mare


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mundra-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Másodszori nekifutásra meglett - Mikor megérkeztem a csúcsra (a Coasta lui Rus és a Gruiu-csúcs közötti nyeregből közelítettük meg, ahol sátraztunk négy napig), szétnéztem egy kicsit, készítettem néhány fotót, aztán nekiláttam a keresésnek...
 • Megtaláltuk - A Groapa Seaca menedékháztól közelítettük meg, gyönyörű napsütéses időben...
 • Elég télies időben - Egy Pareng-Kapacina túra alkalmával...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mundra-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Carja-csúcs
Carja-csúcs
A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja.
Rudolfshütte
Rudolfshütte
Rudolfshütte, vagy Carja-menedékhely.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.