Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Papusa-csúcs - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Papusa-csúcs

Papusa-csúcs | Hol van ez a hely?

A Retyezát-hegység a Kárpátok délkeleti vonulatának egyik legnépszerűbb, leginkább járt magashegysége. Erdély hegyeinek ékköve, ahol a kárpáti táj teljes díszlettára megtalálható.

Kopár, égbe nyúló piramisszerű csúcsai, pengeélű gerincei, tengerszemekkel díszített lekoptatott gleccservölgyei, virágokkal borított havasi legelői, pazar látványt nyújtanak. Aki idelátogat örökre rabja marad. Megközelítés: Arad - Déva - Hátszeg (Hateg) - őraljaboldogfalva (Santamaria Orlea) - Nuksora (Nucsoara) - Carnic Kőaljaohába (Ohaba de sub Piatra) faluban jobbra fordulunk Nuksora (Nucsoara) irányába N 45° 32,7850' E 22° 59,3320' 408 m Nucsoara faluban balra fordulunk N 45° 28,6790' E 22° 54,5200' 769 m ahonnan földúton haladunk tovább a parkolóig.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Gonosz-völgyi tavak Körpanoráma a Păpușa-csúcsról nézve Ugyanez bolygópanorámává görbítve Gonosz-tó alkonyati fényben. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Papusa-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Papusa-csúcs! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Papusa-csúcs közelében?
Kis-Pelága-tó. Kis-Pelága-tó, románul Lacul Peleguta (magyar kiejtés Peleguca).
Kusztura-nyereg. Kusztura-nyereg, románul Saua Custurii.
Pietricele-tó. Pietricele (Kövecskés)-tó.
Gáles-tó. Egyike a Retyezát legszebb tavainak. A Retyezát legszebb tava - A tó szépsége túltesz bármelyik Retyezát-beli testvérén. (itt geodobozt is lehet keresni)
Nagy-csúcs. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Szifonok, geovib...orok és a zoknibavaló - Rendben, egy félszifon, esetleg egy rövid szifon is jöhet. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Bukura Kusztura-csúcs. Gáles-csúcs. Bukura-nyereg. Tamás-szikla Hunyad megye. Tamás-szikla, románul Bordul Tomii.
Pietrele-tó. Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó).
Nagy-Kusztura-tó. Nagy-Kusztura-tó, románul Lacul Mare al Custurii.
Fenyőkközti-tó. A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem. (turisztikai hely geoládával) Kusztura-csúcs. Kusztura-csúcs, románul Varful Custura.
Kis-Kusztura-tó. Kis-Kusztura-tó, románul Lacul Mic al Custurii.

Papusa-csúcs románul - in limba romana: Varful Papusa


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Papusa-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Ezen a csúcson már másodszor jártam - De ezúttal se bántam meg...
 • A Papusa-csúcsra a Zárt Kapuk felől - Én nem a Portile Inchise felől közelítettem meg ezt a csúcsot, hanem a Zárt Kapuk felől érkeztem :-) Számomra új volt ez a hely, de talán ez a Retyezát egyik legszebb része, a Zárt Kapuk és a Zergebak-tó...
 • Papusa-csúcs - Gyonyoru hely...
 • Egy remek túra - Amit a társaságból csak én válaltam...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Papusa-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pelága-csúcs
Pelága-csúcs
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek.
Zergebak-tó
Zergebak-tó 1.39 km-re
RH2147 Zergebak-tó Retyezát hegység

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.