Feleki gömbkövek - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Casele Micesti Feleacu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kolozs megye

Feleki gömbkövek

A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. A gömbkövek megtalálhatók a 827 m magas Kis Magurától a Pata és Ajton között emelkedő Nagy Csoltig (722 m), csaknem minden suvadáskaréjban, vizmosásban és patakmederben. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: 0 0 Gömbkő az erdőben Fák között... Őszi alagút A fa köve...vagy a kő fája? A hegy szeme... Forrás Az első gömbkő Rajka-forrás Teknősbéka alakú kő... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Feleki gömbkövek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
19729 Kálvária-templom. A kolozsmonostori Kálvária-templom, vagy római katolikus Nagyboldogasszony-templom a Monostori út 60. 20052 Szászfenesi Leányvár. A Szászfenestől délre emelkedő kétpúpú domb egy régi várnak a romjait rejti. (rejtekhely geodobozzal) 20514 Kakasos templom. A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84. 20997 Kolozsmonostori papírmalom. A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület. (rejtekhely geodobozzal) 21060 Egykori Biazini-szálloda. Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház. 21069 Szabó Károly háza. Szabó Károly háza. 21073 Aleman-ház. Aleman-ház. 21110 Bogdánffy-ház. Bogdánffy-ház. 21126 Fekete nyár. 9,45 m kerületű fekete nyár, a kolozsvári Rózsák parkjában. 21182 Katolikus líceum nyomdája. Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán. 21339 Gilovics haz. A Gilovics-ház 2001 áprilisában leégett, azután tégláit széthordták, ma csak romjai látszanak. 21446 Park sportpályákkal. 21462 Piarista rendház kolostora. Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). 21468 Báthory István elméleti líceum. Báthory István elméleti líceum, volt Piarista líceum. 21534 Babes-Bolyai Egyetem. Babes-Bolyai Egyetem, egykori Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem. 21540 Karacsay-házak. Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán. 21600 Egykori vármegyeház. Egykori vármegyeház, és középkori városfal-részlet a telek határán.

Természeti értékek - Kolozs megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Majláth-kút
A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található.
Csodaszarvas fa
A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem.
EKE-forrás Kolozsvár
A Kolozsvár melletti EKE-forrás a Szelicse és Kolozstótfalu közt elterülő erdőben, a Hideg-hegyen található.
Agrobotanikus kert 5.73 km-re. A kolozsvári Agrobotanikus kert az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem területén található.
Elveszett világ
A kolozsvári botanikus kert egy olyan pontját ismerheted meg, ahol elfelejted, hogy egy városban, vagy akár egy botanikus kertben vagy.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Új doboz új helyen - Ma erre jártam és elrejtettem egy BabBerci féle dobozt a régi rejtek közelében...
 • Melléfogás - A Leányvár, és "ebéd" után kerestük meg ezt a rejtekhelyet, ugyanúgy autóval megközelítve ameddig lehetett...
 • A bejegyzések címsora, hiányzó képek feltöltve - Kedves imecszoli! Nekem pedig az a bajom, hogy kaptam egy értesítést, Demó rejtés címmel, de a bejegyzésben sehol sem találok demó rejtésre utaló sorokat :-) Ne vedd személyesen, de most éppen te adtál alkalmat rá, hogy erről írjak...
 • Nem talalom a rejtekfotot - Kedves Trekkingklub! Az a bajom, hogy nem találom itt az oldalon azt a fotót amin a rejtek látszott, aminek a segítségével annak idején megtaláltam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.