Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Feleki gömbkövek - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Feleki gömbkövek

Feleki gömbkövek | Hol van ez a hely?

A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. A gömbkövek megtalálhatók a 827 m magas Kis Magurától a Pata és Ajton között emelkedő Nagy Csoltig (722 m), csaknem minden suvadáskaréjban, vizmosásban és patakmederben...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Embernagyságú feleki gömbkő 0 0 Gömbkő az erdőben Fák között... Őszi alagút A fa köve...vagy a kő fája? A hegy szeme... Forrás Az első gömbkő Rajka-forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Feleki gömbkövek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Feleki gömbkövek! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Feleki gömbkövek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.05 km-re levő látnivalókkal: Embernagyságú gömbkövek - Erdőfelek (18 kép). Kolozsvártól déli irányban, Sárosbükk erdejében, a keletkezési helyükön találhatók a híres feleki gömbkövek.
14714791031100
14714791051101
14714791071102
14714791091103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Feleki gömbkövek közelében?
Szászfenesi Leányvár. 6.4 km-re. A Szászfenestől délre emelkedő kétpúpú domb egy régi várnak a romjait rejti. Elfelejtett megtalálás - Egy tavaszi túra alkalmával találtuk meg ezt a ládát, csak elfelejtettem bejelenteni. (látnivaló és geodoboz)
Kakasos templom. A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84. Kakasok mindenhol - Tipikus Kós épület.
Kolozsmonostori papírmalom. Késett a repülőgép - Ismerőseim rokonait vártuk haza, de késett a repülőgép, így maradt értékes idő, amit nem unatkozással töltöttünk, hanem dobozkereséssel, és egyúttal próbáltam megfertőzni az ismerősömet is. (turisztikai hely geoládával) Egykori Biazini-szálloda. Szabó Károly háza. 6.7 km-re. Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
Aleman-ház. Aleman-ház - Petőfi (Avram Iancu) 18.
Bogdánffy-ház. Fekete nyár. 6.7 km-re. 9,45 m kerületű fekete nyár, a kolozsvári Rózsák parkjában.
Katolikus líceum nyomdája. Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán - Petőfi (Avram Iancu) utca 15.
Gilovics haz. A Gilovics-ház 2001 áprilisában leégett, azután tégláit széthordták, ma csak romjai látszanak.
Báthory-Apor Szeminárium. Az egykori Szent József Fiúneveldét 1776-ban a piaristák vették át.
Piarista rendház kolostora. Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Feleki gömbkövek gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Új doboz új helyen - Ma erre jártam és elrejtettem egy BabBerci féle dobozt a régi rejtek közelében...
 • Melléfogás - A Leányvár, és "ebéd" után kerestük meg ezt a rejtekhelyet, ugyanúgy autóval megközelítve ameddig lehetett...
 • A bejegyzések címsora, hiányzó képek feltöltve - Kedves imecszoli! Nekem pedig az a bajom, hogy kaptam egy értesítést, Demó rejtés címmel, de a bejegyzésben sehol sem találok demó rejtésre utaló sorokat :-) Ne vedd személyesen, de most éppen te adtál alkalmat rá, hogy erről írjak...
 • Nem talalom a rejtekfotot - Kedves Trekkingklub! Az a bajom, hogy nem találom itt az oldalon azt a fotót amin a rejtek látszott, aminek a segítségével annak idején megtaláltam...
 • Demó rejtés - Nekem, mint rejtőnek, nincs tudomásom róla, hogy eltűnt volna...
 • Demo rejtekhely - Ezt a rejtekhelyet már többször használtam "demo"-nak...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Feleki gömbkövek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Majláth-kút
Majláth-kút
A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található.
Csodaszarvas fa
Csodaszarvas fa
A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.