Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Redut - Kolozsvár - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Redut - Kolozsvár

Három XVI-XVII. századi ház egyesítésével a XVIII. században jött létre a helyén álló Fehér Ló vendégfogadó épülete, amit II...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Bugyogó források - Fingóborvíz
Sódomb
Unitárius templom - Kálnok
Harang
Mariuta-szikla - Csáklya-hasadék
2195
Disznajói kockásliliom védett terület
1269
Római katolikus templom - Székelyvécke
Fogat
Angyalos
Angyalát...
Elveszett világ - Botanikus kert Kolozsvár
Napóra
Remeteszeg - Marosvásárhelyi panoráma
754
Hősök Sírja - Nyerges-tető
EKE-s csapat egy része az obeliszk körül
A Rákóczi-vár romjai feletti zártsánc
Az Ojtoz vára fölött levő zártsánc

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Redut Kolozsvár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Az egykori Belső-Monostori utcában álló épület karzatos báltermében több erdélyi országgyűlést tartottak. 1848-ban itt mondták ki Erdély unióját Magyarországgal. Fedezzétek fel Kolozsvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Redut!

A legközelebbi település Kolozsvár, 1,71 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Redut Kolozsvár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
140 m-re. A Szervátiusz Múzeum a kolozsvári Szent Mihály Plébánia épületében, a plébániaházban található állandó kiállítás, melyet megnyitóját 1996-ban tartották.
220 m-re. A Mátyás király utcában álló, lényegében Mátyás király szülőházával szemben álló ház helyén álló épületben született Bocskai István, 1557 január 1-jén.
220 m-re. Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
240 m-re. Az Óratoronyról annyit, hogy elég sok lépcsőt kell megmászni, de sokszorosan kifizetődő vállalkozás. Ugyanis innen nyílik az egyik legszebb kilátás a városra, mintegy 360 fokban. Kellemes Kolozsvári Magyar Napokat. Mivel, szerintem a toronyba való felmenés számít megtalálásnak és én nem tudtam bemenni, úgy gondolom, hogy nem találtam meg a rejtekhelyet. A toronyba, de a torony tövében sem, a GPS egyáltalán nem működött.
240 m-re. XIX-dik század elején épült és a Bástya utca elején álló műemlék lakóház.
260 m-re. A Bástya utca 2 szám alatti Petrichevich-Horváth-házban kapott helyett az Erdélyi Történeti Múzeum.
280 m-re. 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
310 m-re. A kolozsvári ferences kolostor az egyedüli épen maradt gótikus koldulórendi kolostorunk a XV-dik századból.
310 m-re. Bánffy György erdélyi kormányzó építtette 1774-85 között a böblingeni Johann Eberhard Blaumann tervei alapján barokk stílusban.
310 m-re. Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
320 m-re. A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX-dik században épült, eklektikus stílusban - a tervezők Haussmann Párizs újjáépítéséhez kidolgozott tervéből inspirálódtak. Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem.
330 m-re. Egykori piarista templom, ma Szentháromság római katolikus templom. Egyetem utca 5.
330 m-re. Pataki-Teleki-ház - Deák Ferenc utca 1.
340 m-re. Memorandisták emlékműve - Deák Ferenc utca.
360 m-re. Az Egyetem utcában lévő Báthory-Apor Szeminárium épületét Apor István alapítványából építették a jezsuiták 1728-31 között. Az egykori Szent József Fiúneveldét 1776-ban a piaristák vették át.
Bolyai János mellszobra - Kolozsvár 370 m-re. Bolyai János mellszobra a Babes-Bolyai Tudományegyetem belső udvarán áll - Vetró Artúr alkotása, 1979.
370 m-re. Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
370 m-re. Ócsai-ház, Kereskedelmi és Iparkamara - Deák Ferenc utca 3.
380 m-re. Kenedeffy-ház - Deák Ferenc utca 2.
380 m-re. Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
390 m-re. Wass-ház - Deák Ferenc utca 5.
400 m-re. Wesselényi-, majd Dobál-ház - Deák Ferenc utca 4.
410 m-re. Schilling-ház - Deák Ferenc utca 7.
410 m-re. Folly-Hutflesz-házak - Deák Ferenc 6-8.
420 m-re. Báthory István elméleti líceum, volt Piarista líceum - Egyetem utca 7-9.
430 m-re. Aleman-ház - Petőfi (Avram Iancu) 18.
430 m-re. Babes-Bolyai Egyetem, egykori Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1. A forgalmas hely miatt jobb este vagy esetleg hétvégén keresni. Addig kerestem a dobozt, hogy a rektoratus őre azt hitte, terrorista vagyok. Vasárnap délután egy szép kis séta alkalmával kaptam meg ezt a geodobozt.
440 m-re. A Bolyai utca felújítás után sétálóövezetté alakul, a tér görbületét idéző optikai csalódást előidéző térkövezéssel burkolta a kivitelező. A világhírű tudós, Bolyai János szülőháza (másnéven Benkő-ház) a belvárosi Bolyai János utca sarkán áll, az 1 szám alatt.
450 m-re. Alvinczi-Rhédey-Mikó-ház - Deák Ferenc utca 11.
450 m-re. Erdélyi Iskola szoborcsoport a Farkas utcában, a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt található.
460 m-re. Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán - Petőfi (Avram Iancu) utca 15.
460 m-re. Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház - Petőfi (Avram Iancu) 20.
460 m-re. Egykori minorita templom és kolostor, ma görög-katolikus székesegyház - Deák Ferenc utca 10.
Gróf Béldi-ház - Kolozsvár 460 m-re. Kolozsváron a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 9 szám alatt található a gróf Béldi-ház, amely egy XVI-XIX-dik században épült műemlék ház.
470 m-re. Deák-ház - Deák Ferenc utca 13.
470 m-re. Barokk (Makoldy)-ház - Király utca 6.
470 m-re. Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1.
480 m-re. Pataki-Gombos-ház - Deák Ferenc utca 12.
480 m-re. Pfenningsdorf-ház - Deák Ferenc utca 15.
480 m-re. Barokk polgárház - Király utca 8.
490 m-re. Lath-ház - Deák Ferenc utca 17.
Egykori vármegyeház - Kolozsvár 490 m-re. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 6. Egykori vármegyeház, és középkori városfal-részlet a telek határán.
490 m-re. Gombos-ház és nyomda - Hermann Oberth utca 1.
490 m-re. Színház utca 1 szám, Király utca 4. Akadémiai Kollégium, a régi Egyetemiek Háza, az első magyar kőszínház telke.
490 m-re. Bethlen-ház - Deák Ferenc utca 19.

Történelmi-kulturális értékek - Kolozs megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Redut adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Kolozsvár térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Ha februar akkor farsang es ezen voltunk Apacan egy nagyon lelkes csapattal Erdovidekrol. Igy meglatogathattuk a Szszmagyarosi templomot is kivulrol-belulrol.
 • A Kormos-patak völgyében kirándultam, geodobozt kerestem és rejtettem. Útban hazafelé, bár még csak rövid időm volt a sötétedésig, megkerestem ezt a rejtést is.
 • Miután megnéztük a Kuvaszó vízesést, amely innen a panziótól kb 1 km-re található, betértünk a panzióba egy kávéra, de végül még meg is ebédeltünk. Kifele jövet kivettük a dobozt a madárházikóból és beírtük a füzetbe a nevünket.
 • Már régóta készülök ezt a helyet felkeresni, most végre eljött az alkalom. Én már a temető felújítása után érkezem, így a bejáratnál galambdúcos kapu, a temetőkertben új padok fogadnak.
 • Mar jol sotetedett mikor a harmashalomhoz ertem. Szerncsere senki sem allingalt a rejtek korul.
 • Köszönöm a részletes beszámolót és a ládagazda nevében is a karbantartást. A Súgó-barlangnál már több mint 3 éve van rejtekhely.
 • Egy kis vasárnapi biciklizés keretében leszálltunk pár percre a bringóról, hogy a gerincen elsétáljunk a fáig. Mostmár a tesóm is tudja, milyen is az ilyen kincskeresés (éés nem bánta meg, hogy egy picit gyalogoltunk is a nagy tekerés közepette :D).
 • Töröltem a bejegyzésból a rejtekhelyre utaló konkrét utalásokat, hiszen a doboz poénja, hogy három lehetséges rejtekhely közül csak egyikben van a geodoboz.
 • Remélem nem haragszotok rám, hogy oly hamar lépnem kellett. Péter tőled külön elnézést kérek, hogy nem tudtalak végighallgatni.
 • Hát pásztorkutyákat itt mi nem láttunk, csak zergéket. Ami a tájékozódási képességet illeti, azon nagyon sokat segít a gps.
 • Ezt, bizony nem találtam meg. A betonozott részt jól megvergáltam, de az eredmény, nulla.
 • Ez is egy majdnem eltéveszthetetlen rejtekhely, mert csak a vak kereső nem találhatja meg. Egyszerű és szimpla alkotás, de mégis megható.

Sikerült eljutni Kolozsvár környékére? Tetszett a Redut? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.