Hatod-tető - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Hatod-tető

Hatod-tető

Mikóújfalutól Kisbacon fele, a Hatodról belátható az egész medence. Vályú is van, a szomjazóknak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Itató a Hatodon Ha felmegyek én a Hatod tetőre... Kilátás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hatod-tető fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hatod-tető! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
15113 1635. (turisztikai hely geoládával) 15138 A bükkfa szíve. 4.8 km-re. Az egyik bükkfának 4,5 m kerülete van, a törzsén egy gömbölyű daganat látható. (itt geodobozt is lehet keresni)
15885 Vápa vára. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 20482 Katolikus temető. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére.
21101 Répás medence Zalánpatak Kovászna megye. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert.
22325 Almás-tető. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren. (különleges hely geodobozzal)
22360 Sólyomkő vára. 23528 3548. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
23883 Mackó bácsi feredője Kisbacon Kovászna megye. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz.
23936 Református templom Nagybacon. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon.
23980 Fingós borvíz. Mi a völgyből ezt a forrást a huncut neve miatt választottuk.
24398 Veres János borvíz. 24414 Kisbaconi régi temető. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.
24423 Reformatus templom. 7.8 km-re. A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz.
24856 Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven.
25057 3101. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása.
25126 Vízimalom Kisbacon Kovászna megye. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom.
25277 Likaskő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította.
25491 Sási borvíz Kisbacon Kovászna megye. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
25638 Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található.
25663 Bugyogó-borvíz. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
25723 Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé.
25940 Benedek Elek sírja Kisbacon. Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária.
28948 Függőhíd az Olt felett. 29136 Mini alagút a vasút alatt. 29450 Bükkfa ablakkal és kapuval Mitács útja. A tető közelében röviden letértem az ösvényről, kinéztem arra a széles legelőre, amely hosszan nyúlik a Mitács felé.
29714 Herecz vára. 29984 Komlósároki alsóborvíz Tusnádfürdő. Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő.
29996 3550. Az Ércesi Mohás borvíz a Fenyős-patak vízgyűjtő medencéjében található, a Benedek Elek borvizes barlang felé vezető ösvény alatt, annak baloldalán.
30040 Református templom. Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik.
30332 Sziklaerkély az Olt felett Tusnádfürdő. 30665 Komlósároki borvíz. 30725. 30731 Benedek Elek borvizes barlang. A Benedek Elekről elnevezett, Székelyföld természeti ritkaságának számító, borvizes barlangok Kisbacon határában, a Fenyős-patak baloldali ágának, az Érces-patak völgyében találhatók.
30775 Rudi forrás. Rudi forrás - Tusnádfürdő.
30913 Mofetta. Ládagazda: BabBerci A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat.
31274 Sziklavilág. A Csomád hegytömb déli részén, Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterében keletkezett csapadékvizből a Szent Anna-tó.
31340 GK Hotel Szent Kristof. 31852 Szent Joákim-kápolna Szent Anna-tó. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
31934 Prédikáló-kő. A Bodoki-hegységben, a Száldobos-patak fejében találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egricskő vagy Prédikáló-kő nevű, 2 méter magas, lapos tetejű sziklaalakzatot.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nagy Murgó alatt a Hatodon
Nagy Murgó alatt a Hatodon - A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.
Sötét-patak völgye
Sötét-patak völgye - Csodálatos természeti környezetben, a Nagy-Murgótól és az uzonkafürdői letérőtől délnyugatra meghúzódó völgy.
Uzonkafürdő
Uzonkafürdő - Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi.
Bükkfa a Nagy Murgó alatt
Bükkfa a Nagy Murgó alatt - A Nagy Murgó északi részén, az erdőhöz közel, a legelő területén, egy 3,6 m kerületű bükkfát láthatunk.
Tölgyfa a Nagy Murgó alatt
Tölgyfa a Nagy Murgó alatt - A Nagy Murgó északkeleti részén, az erdő szélén, egy 4 m kerületű kocsánytalan tölgyet láthatunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Hatod-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ropogós fű - Az autót az aszfaltos út mellett hagyva, nagyot kerültünk a véget nem érő legelőkön...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hatod-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.