Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Hatod-tető - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Hatod-tető

Hatod-tető | Hol van ez a hely?

Mikóújfalutól Kisbacon fele, a Hatodról belátható az egész medence. Vályú is van, a szomjazóknak.

A bejelentés időpontja: 2012. december 1.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Itató a Hatodon Ha felmegyek én a Hatod tetőre... Kilátás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hatod-tető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hatod-tető! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hatod-tető közelében?
Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
Almás-tető. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren. (különleges hely geodobozzal)
Sólyomkő vára. Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült. Bunker - Egy igazi kánikula időben jól esett az erdei séta, s utána egy gübbenés az Olton túli feredőben. (látnivaló és geodoboz)
Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
Mackó bácsi feredője. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz.
Református templom. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. Kopjafák - T
Fingós borvíz. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz ez egy elegge izgalmas rejtes. Kisbaconi régi temető. 7.8 km-re. Bár itt a sírok már gondozatlanok, és az egész temetőt felveti a növényzet, talán épp ezért is, érdemes felkeresni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Reformatus templom. A templomnak ma is jó gondnokai vannak. Kedves kis falu - Kedves kis falu, rendezett iskolája sokat elmond.
Református templom Kisbacon. 1602-ben Kis-Baczonnak írják. Templom - Épp az utolsó pillanatban sikerült bemennünk a templomba.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. Január első megtalálása - Legutóbb egészen más okból jártam Benedek Elek szülőfalujában.
Vízimalom. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Malom - Mikor bevettük a kanyart a malom felé, találkoztunk a molnárral és a feleségével. (látnivaló és geodoboz)
Likaskő. 8.1 km-re. Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem.
Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
Benedek Elek fürdő. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. Bugyogó-borvíz. Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Benedek Elek sírja. Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária. Gesztenyefa - Na, ezt sem nehéz megtalálni.
Mini alagút a vasút alatt. Még egy alagút - A függőhídtól délre is, kb.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Hatod-tető gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Ropogós fű - Az autót az aszfaltos út mellett hagyva, nagyot kerültünk a véget nem érő legelőkön...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hatod-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagy Murgó alatt a Hatodon
Nagy Murgó alatt a Hatodon
A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.
Sötét-patak völgye
Sötét-patak völgye
Csodálatos természeti környezetben, a Nagy-Murgótól és az uzonkafürdői letérőtől délnyugatra meghúzódó völgy.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.