Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Susara-vízesés

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


... ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Susara-vízesés felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Susara-vízesés képtárból:

Susara-vízesés 1
Susara-vízesés 1
Susara-vízesés 2
Susara-vízesés 2
Susara-vízesés 3
Susara-vízesés 3
Susara-vízesés 4
Susara-vízesés 4

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Susara-vízesés fotóalbumba!

Susara-vízesés Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Susara-vízesés!

A legközelebbi település Máriahavas, 1,87 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Római erődítmény Mehádia 48 km-re. Serban barlangja 53,5 km-re.
Beusnica-vízesésBeusnica-vízesés 9,4 km-re.
A Beusnica-vízesés az Anina-hegység egyik leglenyűgözőbb vízesése. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban. A mintegy 15 méter magasságból lezúduló víz, az erdő közepén található tisztáson, egyedi és festői tájat teremt.
Gyertyánffy-kúria Gyér 85 km-re.
Ciucevele védett területCiucevele védett terület 75,6 km-re.
A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található, 1166 hektáron terül el. Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"?
Halásztó Iklód 91,8 km-re.
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő 54 km-re.
A Constantin Gruescu ásványmúzeum Vaskő községben, a Völgy-(Vale) utca 113 szám alatt található, a gyűjtő házában. Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Isten hídjaIsten hídja 80,6 km-re.
Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában. Az egyetlen olyan romániai természetes híd, amelyen keresztül lehet hajtani gépkocsival.
Drankó vára DrenkovaDrankó vára Drenkova 30,4 km-re.
A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében. Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára.
Galbena-csúcs Godján-hegység 91,5 km-re. Fekete-szakadék Mehádia 47,8 km-re.
Teregova-szoros Örményes 57 km-re.
A Temes-Cserna árok a Kárpátok leghosszabb folyosószerű árka, 90 km hosszú, Örményes és Teregova között összeszűkül, kialakítva a Teregova-szorost. A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Rejtett sziklakapu 70,1 km-re.
Rosec-vízesés 56,6 km-re. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint. Sirina hercegnő vízesése Kozlatelep 34 km-re.
Ad Orientem-alagút Teregova 51 km-re.
A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették. A Temesvár - Karánsebes - Orsova vasútvonal, mely eredetileg az Orientbahn elnevezést kapta, 1875 és 1879 között épült.
Néra-forrás 42,8 km-re.
Corcoaia-szoros Cserna völgyeCorcoaia-szoros Cserna völgye 80,1 km-re.
A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. Nem tudhatod, hogy a koordináták mennyire pontosak vagy pontatlanok, addig amíg meg nem találtad a rejteket. A Te kepeden levo szikla vagy 10 m jobbra van mint az en kepemen szereplo szikla. > A Te kepeden levo szikla vagy 10 m jobbra van mint az en kepemen szereplo szikla. Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út.
Mezősomlyó 64,2 km-re.
Arágyes-tavak Retyezát-hegység 100 km-re.
Arágyes-tavak, románul Taurile Radesului, Lacul Rades.
Tucsila-nyereg Godján-hegység 80,6 km-re.
Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
Szárkő-hegység 77,3 km-re.
A Szárkő név az ómagyar szár szóból ered, kopaszkövet jelent. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok északnyugati részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén.
Kemenceszék tava 53,1 km-re.
Kemenceszék tava. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
Minibusz-szálló Ruszka-havas 99,8 km-re.
Szkerisóra-tó Godján-hegység 87,9 km-re.
Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara.
Danila-domb Vaskő 52,3 km-re.
A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik. Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Piszkos-tó Retyezát-hegység 98,1 km-re. Ötvösd tava 88 km-re.
La Vaioaga-vízesés 6,5 km-re. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Herkules talpa Sirina-mészkőszurdok 34,1 km-re.
Kis-Zenóga-tó Retyezát-hegység 99,2 km-re.
Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.
Zlata-csúcs Retyezát-hegység 97 km-re. Scarisoara temploma 64,8 km-re.
Mozdonymúzeum ResicabányaMozdonymúzeum Resicabánya 51,4 km-re.
A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
Levendula Krassóvár 40,7 km-re. Kis-Domogléd-csúcs 54,2 km-re. Temesberény tava 84,2 km-re.
Babakáj-szikla LászlóváraBabakáj-szikla Lászlóvára 21,5 km-re.
A Babakáj-szikla egy Dunában található sziklaszirt, Lászlóvára település mellett, mely 7 méterrel emelkedik ki a vízből. A Vaskapu-erőmű megépítése előtt 14-15 m magas volt.
Szerelem-alagút ObrézsaSzerelem-alagút Obrézsa 81,2 km-re.
A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében. Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
Vízimalmok Kismiháld 45 km-re.
Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében, Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik. Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
Ferencfalva tava 44,7 km-re. Moraru-csúcs Godján-hegység 84,8 km-re.
Örményesi-szoros Örményes 58,7 km-re.
A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
Vízimalmok ÓgerlistyeVízimalmok Ógerlistye 27,6 km-re.
1874-ben még ötven ilyen malom működött a völgyben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam. A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják.

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Susara-vízesés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kitérő - Útban a vizeséshez kitértünk a sziklához is. Szikla körül vágtér, térdig jártunk a csapok között, és nyakig a sásban.
 • Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott. Elég sokáig tartott, amíg sikerült kibányászni a kövek mögül a dobozkát.
 • Rossz fénycső - Reggeltől úton voltam, így ideje volt meglátogatni a Kauflandot, pontosabban a bejárat utáni baloldali helyiséget. De ha már itt a közelben jártam, nem hagyhattam ki ezt a rejteket sem.
 • Hajnali séta Csíksomlyóról - Még sötétben keresgéltem a ládikát, a kitartó munka meghozta gyümölcsét és meglett. Köszönöm a lehetőséget.
 • Igazad van - Ha az ember figyelmesen elovassa kiderül hogy 2 egymáshoz közel levö épületegyüttesröl van szó. Az elsö a Szent Orsolya templom és a mellette levö egykori kolostor (volt iskolaépület), látsd a képeket.
 • Akácfák alatt biciklivel - Szükségünk volt a koordinátákra, hogy megtaláljuk, de beszédes volt a leírás is. Hamar meg kellett ejtenünk a cserét, mert viharfelhők közeledtek.
 • Félkész állapotban levő ládaoldal - Ez most még csak egy félkész állapot. Amikor majd elkészül a ládaoldal, tehát fel lesznek töltve a képek, és ki lesz egészítve a leírás a szöveges segítséggel, akkor be lehet majd jelenteni a megtalálásokat.
 • Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz. A dobozt a rejtektől korulbelul fél méterre találtuk meg, látszott, hogy valami rendesen belemélyesztette a fogát.
 • Kerítés melyik felén? - Kérdés hogy ki melyik oldalon áll. De a doboz a helyén van, megtaláltuk.
 • Villámlátogatás - Egy rövid marosvásárhelyi látogatás során, annyi időm volt, hogy ezt a rejtekhelyet felkeressem. Nem nagyon volt időm készülni, így gps nélkül, a leírásra és a rejtekfotóra emlékezve találtam meg a geodobozt.
 • Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre. A sűrűből előtűnő látkép nyáron is lenyűgöz.
 • Kereszt - Egyik kereszt.
 • Éretlen szűz doboz? - Tavaly október óta azért vártál ilyen sokat, hogy a doboz töltse be a 18 évet? :-).
 • Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez. Bevallom a tavaly ősszel már jártam ott, de akkor egy kissé elnéztem.
 • Kis munka - A doboz nagyon jo helyen van, jo rejtes. A szomszedsagban nagy volt a mozgas, es ezert nehezen fertem hozza.
 • Hrabal - Ritkán járok könyvtárba, de ha már itt vagyok, nem hagyhattam ki a dobozkeresést, így hát Bohumil Hrabal társaságában indult a rejtekhely vadászat. Könnyen rátaláltunk a keresett helyre, már csak azt kellett kivárni, hogy tiszta legyen a terep.
 • Visszatertunk - Visszatertunk es meglett.
 • Szamomra elerhetetlen - Kellemes hetveget toltottunk a Sugo-barlangnal-ban, a lada is konnyen elokerult. A Roka-terembeli lada sajnos szamomra elerhetetlennek bizonyult.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Susara-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.