Fatemplom - Budfalva - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Budesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Máramaros megye

Fatemplom - Budfalva

Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A templom Sírkő Házak Temető A templom 1 A templom 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fatemplom Budfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
25811 Kakastaréj. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. 30012 Máragyulafalva. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények. 32248 Kapnikbánya. 38321 Nagyjézer-mocsár. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó. 40214 Gutin-hágó. 40421 Szűz Mária Bemutatása templom. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. 40949 Ortodox kolostor. 41354 Szent Piroska-templom. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk. 45131 Pintye tavak. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). 49706 Tatárszoros. 52108 Vlaschinescu-mocsarak. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. 54008 Batiza. Batiza fatemploma 1699-ben épült. 54338 Ivófalu. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található. 54746 Farkasrév. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált. 60916 Kék-tó 2. 60929 Kék-tó 1. A Kék-tó Felsőbánya határában van. 61792 Ősnövénytani lelőhely. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.

Történelmi-kulturális értékek - Máramaros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Aknasugatag 5.27 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Hotinka 5.35 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom 6.08 km-re. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Bréb tava 6.43 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom 6.68 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Hegyes torony - Szép templom ez is...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.