Tatárszoros - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Mara Desesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Máramaros megye

Tatárszoros

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tatárszoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35727 Gutin-hágó. 37385 Bréb tava. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor. 39128 Kakastaréj. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. 40041 Máragyulafalva. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények. 40807 Aknasugatag. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely. 43655 Fernezelyi-tó. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó. 43838 Gutin-csúcs. 44717 Pintye tavak. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). 46412 Limpedea sziklaoszlopok. 47043 Kék-tó 2. 47241 Kék-tó 1. A Kék-tó Felsőbánya határában van. 48686 Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. 49706 Fatemplom. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. 50614 Farkasrév. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált. 52240 Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült. 53842 Máramarossziget. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.

Természeti értékek - Máramaros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nagyjézer-mocsár 5.08 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
Demeter tava 5.23 km-re. RH2483 Demeter tava
Fenyők tisztása tőzegláp 5.54 km-re. RH2247 Fenyők tisztása tőzegláp
Ivófalu 6.21 km-re. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
Vlaschinescu-mocsarak 6.64 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.