Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tatárszoros - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Tatárszoros turisztikai látnivalói

Tatárszoros..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tatárszoros fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tatárszoros!

A legközelebbi település Krácsfalva, 7,37 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tatárszoros közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Nagyjézer-mocsár - 5,1 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
Demeter tava - 5,2 km-re. Fenyők tisztása tőzegláp - 5,5 km-re. Ivófalu - 6,2 km-re. Három különálló sípályából álló síterep. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
Vlaschinescu-mocsarak - 6,6 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni.
Fatemplom Desze - 7,8 km-re. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez igen. Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
Ősnövénytani lelőhely Kisbánya - 11 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
Hotinka - 11,1 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Gutin-hágó - 11,4 km-re. Ködben. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak. Bréb tava - 11,9 km-re. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
Kakastaréj Gutin-hegység - 12,5 km-re. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Taréj. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. Kukori. Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi.
Máragyulafalva - 12,8 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
Aknasugatag - 13 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Fernezelyi-tó - 13,9 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
Gutin-csúcs - 14 km-re. Pintye tavak - 14,2 km-re. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő - 14,8 km-re. Kék-tó 2 Felsőbánya - 15 km-re. Hát, éppen kék nem volt. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg. Kék-tó Felsőbánya - 15 km-re. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Talán, majd.... Köszönöm az információt. Kétágú tölgyfa odú nélkül. Gondoltam, lemérem Délia kétágú tölgyfájának a koordinátáit, de mégsem sikerült. Vadkacsák. A tó nem volt hű a nevéhez. A tó partján. Sajnálom, hogy nem volt kék, mert úgy az igazi. A Kék-tó Felsőbánya határában van.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva - 15,5 km-re. Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Fatemplom Budfalva - 15,8 km-re. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Hegyes torony. Szép templom ez is. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.
Farkasrév - 16,1 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva - 16,6 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült. Háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás.
Máramarossziget - 17,1 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
Vidám temető Szaplonca - 19,4 km-re. Fekete-tó mocsár - 20,3 km-re. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún.
Nagybányai művésztelep - 20,4 km-re. Hunyadi János-ház Nagybánya - 20,5 km-re. Fekete Sas-fogadó Nagybánya - 20,5 km-re. Római katolikus templom Nagybánya - 20,6 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
Művészeti Múzeum Nagybánya - 20,6 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
Szent István-torony Nagybánya - 20,6 km-re. Áll még a bástya. Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét. Restaurálás. A tornyot, sőt az egész Cintermet magas kerítés övezi a renoválás miatt és sehol egy lekenyerezhető őr :) Kárpótolt viszont a Csik- zenekar által teremtett hangulat a régi főtéren. Elkészült.. Elkészült a felújítás, meg lehet nézni az üveglapok alatt a kiásott romokat, és meg lehet döbbenni a kontraszton, ami a romok szintje, és a járószint között van. Csak kis, mágneses doboznak találtam rejteket. Gondoltam, rejtek egy dobozt, de kiderült, hogy BabBerci-nek: "Nem lesz könnyű elrejteni egy új dobozt egy ilyen zug nélküli helyen. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa.
Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya - 20,6 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
Kapnikbánya - 20,7 km-re. Elsö megtaláloi voltunk ennek a ládának. Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni. Első romániai geoládám. Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű. Mészárosok tornya Nagybánya - 20,8 km-re. A Mészárosok tornya egy kör alaprajzú, zömök torony, mely a XV-dik században épült. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül.
Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva - 22,2 km-re. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom - 22,7 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom Nyárfás - 23,3 km-re. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület.
Ortodox kolostor Barcánfalva - 24,9 km-re. Avasfelsőfalu - 25,7 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
Református templom Koltó - 28,5 km-re. Szent Piroska-templom Sajómező - 28,8 km-re. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.
Istenszülő születése fatemplom Lacház - 29 km-re. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület.
Batiza - 33 km-re. Érdekessége a jellegzetes máramarosi motivumokkal diszitett kapu, a bejárati ajtó belso oldalán levo halálábrázolás és a templom belso freskói. Batiza fatemploma 1699-ben épült.
Szinér vára Szinérváralja - 33,7 km-re. Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai. A várat a református templom teréről induló kék háromszög jelzésen 1 óra alatt lehet elérni.
Szeptember végén Koltó - 34,2 km-re. Ott ül Petőfi és múzsája a Teleki kastély parkjában, két hatalmas mocsári ciprus társaságában. Petőfi. A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára. Pár lépésre Petőfi somfájának magjából sarjadt somnövendék.
Görögkatolikus templom Berkeszpataka - 36,9 km-re. A hajdani kővárvidék központja volt. Kővár Máramaros megye nyugati részén, Nagysomkúttól keletre, a Lápos-patak bal partján fekvő kis község.
Szűz Mária Születése templom Jód - 38,3 km-re. Jód temploma a legrégebbi máramarosi fatemplom, 1364-ben épült.
Kővár Berkeszpataka - 38,5 km-re. A Berkeszpataka délkeleti, Bucsonfalva északi határában emelkedő, az itt nagy kanyart leíró Lápos bal partja fölé magasodó, 407 m magas sziklaszirt tetejét Kővár romjai koronázzák. Hazafele. Nagybányáról hazafele tartva tettünk egy kis kitérőt, hogy megnézzük ezt a várat. Az Ilosvai-hegységhez tartozó Kővárvidék területén, a Berkesz (Berkeszi-patak) mellett fekszik Berkeszpataka község.
Fatemplom Rogoz - 39 km-re. Rogoz, Magyarlápos - Szent Arkangyalok temploma, 1663.
Bogdán vajda vára Izakonyha - 39,6 km-re. Bogdán vajda feltételezett várát Izakonyhától délnyugatra, az Iza déli partja fölé emelkedő domb északi részén találjuk.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tatárszoros adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tatárszoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.