Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Apold piramisai - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Apold piramisai

Apold piramisai | Hol van ez a hely?

Apold földpiramisai

...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Apold piramisai 1 Apold piramisai 2 Földpiramis Apold piramisai 3 Apold piramisai 4 A földpiramis tetején Földpiramis Apold piramisai 5 Földpiramis Apold piramisai 6 Apold piramisai 7. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Apold piramisai fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Apold piramisai! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Apold piramisai közelében?
Mese. 1322-ben Messendorf, 1356-ban Mesche, 1418-ban Meschendorf, 1508-ban Messdorf néven jelentkezik az oklevelekben. A láda itt sincs meg - Ez a templom is teljes felújítás alatt van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tölgyeshát-gerinc kilátó. A harmadik osztrák katonai felmérés térképén ez a hely Kalbertritt (Borjak útja) helynévvel szerepel, a város Goldberg (Aranyhegy) negyedében (elővárosában). (itt geodobozt is lehet keresni)
Fehéregyháza vára. Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók.
Segesvári várfal. Az örökös jobb- és baloldal dilemma - Én először a leírást pontosan követve a támpillér baloldalán kerestem a geodobozt, de ott nem volt. (érdekes hely geoládával) Szent Miklós evangélikus vártemplom. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal.
Joseph Haltrich-líceum. Fedett falépcső. A fedett falépcső a tanulók feljutását könnyítette meg, a dombtetőn található iskolába. Alagút - Ketten is kerestük, de beton gerendát nem találtunk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tímár-torony. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni.
Céhek háza. Segesvári és környékbeli kézművesek szerszámai, gépei és berendezései vannak itt kiállítva.
Kiskacsák tere. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve.
Segesvár első plébániatemplomának romjai. A romok az Evangélikus Egyházközösség kertjében vannak, a fedett Diáklépcső közvetlen közelében, az Iskola-domb aljában.
Albert-ház. Az Albert-házban található a Hegyi iskola bentlakása, mely ma a német tannyelvű Joseph Haltrich Elméleti Líceumhoz tartozik.
Óratorony. Ezek a tornyocskák fontos jelképek, melyek arra utalnak, hogy van itt egy bíróság, amely akár halálbüntetést is hozhat. A dobozt nem találtuk - Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk.
Wonnerth-ház. A Wonnerth-ház az Ónművesek utca 4 szám alatt található, épült a XVI-XVII-dik században, módosították a XIX-dik században és 1938-ban.
Első román iskola. Loris-ház. Haraszty-ház. Az Iskola utca 15 szám alatt található, egykori kézművesek által lakott ház a XVI-dik században épült.
Durutya-Ebner-ház. 12.6 km-re. Baschner-ház. 12.6 km-re.

Apold piramisai románul - in limba romana: Piramidele de langa Apold


Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Apold piramisai gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Háromszögek - Hát itten lehetőség van a doboz elrejtéséhez...
 • Doboz helyett borz - Igaz, közel van az úthoz a rejtekhely, de a novemberi mokány esőben odáig caplatni egy különleges élmény...
 • Apold piramisai - Megvan a ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Apold piramisai? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom
Apold központjában 16.
Szászdálya
Szászdálya
1280-ban Dilia, 1323-ban Dálya, 1353-ban Daly maior, 1488-ban Dallendorf, 1523-ban Dellendorf néven fordul elő az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.