Apold piramisai - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Apold - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Apold piramisai

Apold földpiramisai Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Apold piramisai 1 Apold piramisai 2 Földpiramis Apold piramisai 3 Apold piramisai 4 A földpiramis tetején Földpiramis Apold piramisai 5 Földpiramis Apold piramisai 6 Apold piramisai 7... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Apold piramisai rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35718 Bethlen várkastély. Keresd falu közepén, egy dombon áll a Bethlen család 16. (rejtekhely geodobozzal) 36339 Mese. 1289-ben Popteluhy. (rejtekhely geodobozzal) 37237 Tölgyeshát-gerinc kilátó. A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé. (rejtekhely geodobozzal) 37981 Fehéregyháza vára. Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók. 38609 Földpiramisok. 39203 Segesvári várfal. (rejtekhely geodobozzal) 39316 Szent Miklós evangélikus vártemplom. Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal. 39319 Joseph Haltrich-líceum. Az evangélikus vártemplomtól északkeletre található iskolát, az épület előtt elhelyezett tájékoztató tábla szerint, 1792-ben kezdték el építeni. 39495 Tímár-torony. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni. 39523 Fedett falépcső. 39536 Céhek háza. A segesvári Céhek háza múzeum a Torony (Turnului) utca 1 szám alatt található. 39580 Kiskacsák tere. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve. 39617 Segesvár első plébániatemplomának romjai. Az Ónművesek (románul Cositorarilor) utcájában láthatjuk Segesvár első, XIV-dik században épített plébániatemplomának megmaradt romjait. 39639 Albert-ház. Az Albert-házban található a Hegyi iskola bentlakása, mely ma a német tannyelvű Joseph Haltrich Elméleti Líceumhoz tartozik. 39646 Óratorony. A segesvári Óratorony eredetileg egy kaputorony volt, melynek négy tornyocskája van a tetején.

Néhány székely szó jelentése:
Bodorgó = Csavargó. Bódorog = Csavarog. Bójáskodik = Ügyetlenkedik. Bójász = Céltalan jő megy. Boka koncsó = Régimódis eperszedő vagy bormérő kancsó. Bongor = Szamártövis, katángkóró, általában dudvás dús növényzet.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Evangélikus erődtemplom
Apold központjában 16.
Erődtemplom 3.43 km-re. RH2937 Erődtemplom Hégen
Szászdálya
1280-ban Dilia, 1323-ban Dálya, 1353-ban Daly maior, 1488-ban Dallendorf, 1523-ban Dellendorf néven fordul elő az oklevelekben.
Sárpatak 7.11 km-re. 1231-ben jelentkezik először Sarpotoc néven.
Szászdálya vára 10.06 km-re. Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Háromszögek - Hát itten lehetőség van a doboz elrejtéséhez...
 • Doboz helyett borz - Igaz, közel van az úthoz a rejtekhely, de a novemberi mokány esőben odáig caplatni egy különleges élmény...
 • Apold piramisai - Megvan a ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.