Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Cementlapok - Marosvásárhely - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Cementlapok - Marosvásárhely

Cementlapok - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A Cementlapok egykor a marosvásárhelyi fiatalság kedvenc fürdőhelye volt, a Maros felső gát feletti bal partjának kiépítésével alakult ki.

Bár a Maros vize ma már nem igazán alkalmas fürdőzésre, a Cementlapok környékét felújították. Az új, talán nem a legesztétikusabb vaskerítés mögött zöld fű található. A Maros partját pedig még egy jó darabon felfelé, betonsétánnyal építették ki.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Cementlapok Mérges Szomorú Egykedvű Mosolygó Nevető Weekend A felső gát Cementlapok Maros A híd 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Cementlapok Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Cementlapok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Cementlapok Marosvásárhely közelében?
Szerelmesek parkja Maros megye. Másodikra - Egyszer már megprobáltam, másodikra sikerült. Kosárdombi forrás. A marosvásárhelyi Kosárdombi forrás a Bükkös utca 12B számú tömbházzal szemben található.
Hétfák. A kiszélesedett Maros-völgyben már messziről látszottak, mint valami városvédő óriások. Csemeték - A Cementlapoktól jöttem, hogy megkeressem az új csemetéket. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csók. 970 m-re. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára. Szombat esti felderítés III. rész - Visszasétálva a városi tumultusba elértem egy újabb rejtekhelyhez. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ortodox fatemplom. Az Ur Gondviselese rajta volt, de eltavozott - Anno a frissen megepitett templom frissen odatelepitett popajaval is valtottam par szot. A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei. Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben. Szep epulet - A helyszint megtalaltam, a tujakat is. (különleges hely geodobozzal)
Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem. Sajnos ez mar nincs itt - Mas csoport doboza volt elrejtve a megjelolt helyen. (turisztikai hely geoládával) MOGYE Könyvtár. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem könyvtára a Kapisztrán János és István király, ma Gheorghe Marinescu utca 38 szám alatt található. Nem találtuk mi sem - A fehér hatalmas kutya a helyén, és ugattott is eleinte.
Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen. Íjásznő. A városközponttól északkeletre, a Somostető alatt lévő Párkány, vagyis Kornisa lakónegyed tömbházait, az egyetemvárost az 1960-as évek végén építették fel. Letarolt rejtek - Csipivel kerestuk, de o mar tudta, hogy valoszinuleg most sem talaljuk majd.
Makariás-ház. Makariás-ház, épült 1750-ben - Forradalom utca 45 szám, Marosvásárhely.
Evangélikus templom. A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található. Csendes gumiszörny - Kellemes hely, csend van.
Botanikus kert. 1.3 km-re. Doboz a bokorban - Ellenőriztem ma ezt a rejteket. Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.
Rákóczi-lépcső. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt.

Különleges látnivalók - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Cementlapok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Régi szép idők - A 2000-es évekig sokat jártunk ide, aztán a vízügy "munkálatai" elrontották az egészet...
 • Szombat esti felderítés V. rész - Szombat esti sétám utolsó előtti megállója egy újabb sarok...
 • Nem ázott be - Az elmúlt napokban, mig tartott a szép idő, nem tudtam eljönni, hogy megkeressem a trekkingklub új vásárhelyi rejtéseit...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Cementlapok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Felső gát
Felső gát
A Marosvásárhelyi 1-es gát vagy ismertebb nevén felső vagy régi gát az egyik legrégebbi, amelyet a Maros szabályozására építettek.
Új városi strand
Új városi strand
A marosvásárhelyi egykori Új városi strand a Kárpátok sétánya 56-57 szám alatt található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.