Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csók - Marosvásárhely - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csók - Marosvásárhely

Csók - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A marosvásárhelyi Kárpátok sétányon van két szobor, amely a kommunista korszakban került felállításra, és amelyekről sehol nem találtam leírást, vagy képet. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára. (18 évet én is kifogtam belőle)...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 8729 8733 8731 8732 Ez lenne a volt új doboz?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csók Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csók! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Marosszentkirály, 1.08 km távolságra található.
Szállás

Szállás Marosszentkirály - Maros vármegye


Keress szállást Marosszentkirály közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 31.3 km-re levő látnivalókkal: Iszulyka völgye - Bekecs-tető (12 kép).
14714706371100
14714706381101
14714706391102
14714706401103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csók Marosvásárhely közelében?
Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.
Turbina-villanytelep. Az alsó turbina mellett épült 1910-ben a Közüzemek hidro-elektró épülete (Turbina-villanytelep). Rejtés - Ideje volt új dobozt rejteni, ma végre sor került erre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Petőfi Sándor bronzszobra. Cipőfűzős módszer - Elég csendes volt a környék dél körül is. (turisztikai hely geoládával) Rákóczi-lépcső. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus templom. Az evangélikusok első templomát a Rózsák tere és a Hajósköz, jelenleg Horea utca sarkán építették 1829-ben. Csendes gumiszörny - Kellemes hely, csend van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Felső gát. A gátat 1912–1916 között építették a Maroson. Szombat esti felderítés II. rész - Másodiknak kiszemelt rejtekhely a Felső gát volt.
Művészeti iskola. Művészeti iskola, egykori római-katolikus felekezeti leányiskola.
Vár sétány. Emlékek - Még most is magam előtt látom a fekete kerítést. Ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen. Az Ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13.
Aranka György szobra Maros megye. Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található. Újrarejtés - Eltelt egy pár év, amióta eltűnt az itt elrejtett geodoboz.

Csók Marosvásárhely románul - in limba romana: Sarut Targu Mures

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Szombat esti felderítés III. rész - Visszasétálva a városi tumultusba elértem egy újabb rejtekhelyhez...
 • Gomba volt benne eddig - Tegnapig gomba nőtt benne, de Imecs kidobta, mert belekotorászott - hátha ott a doboz, de nem volt...
 • Újra, odúban - Próbáljuk meg, hogy megmarad-e a doboz az odúban...
 • Tanulmány - Hát sajnálom...
 • Bocsánat - Sajnálom, hogy nem írtam meg, az új dobozt 2m magasan kell keresni...
 • Hely van doboz nincs - Ezt a dobozt még kerestük de akkor sem találtuk...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Csók? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben.
Gyalogoshíd
Gyalogoshíd 0.22 km-re
RH3811 Gyalogoshíd Marosvásárhely

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.