Csók - Marosvásárhely - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sancraiu de Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Csók - Marosvásárhely

A marosvásárhelyi Kárpátok sétányon van két szobor, amely a kommunista korszakban került felállításra, és amelyekről sehol nem találtam leírást, vagy képet. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: 8729 8733 8731 8732 Ez lenne a volt új doboz?... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csók Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
2079 Régi városi strand. A marosvásárhelyi egykori Régi városi strand a Mátyás király tér 4 szám alatt található. 2352 Holokauszt emlékmű. A május 4-i nap tragikus jelentőséggel bír, 1944-ben e napon kezdődött meg az erdélyi zsidók borzalmas tragédiája. 2374 Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla. 2412 Turbina-villanytelep. A városi park (a régi Erzsébet liget) mellett található a ma is üzemképes turbina (vízi erőmű). 2521 Petőfi Sándor bronzszobra. Petőfi Sándor bronzszobra az egykori Kossuth Lajos utca, és az Arany János utca találkozásánál lévő kis köztéren áll. 2631 Rákóczi-lépcső. Már a várépítés időszakában létezett itt egy lépcsősor, amely a Szentgyörgy, jelenleg Forradalom utcát kötötte össze a várral. 2656 Evangélikus templom. A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található. 2660 Felső gát. A Marosvásárhelyi 1-es gát vagy ismertebb nevén felső vagy régi gát az egyik legrégebbi, amelyet a Maros szabályozására építettek. 2707 Művészeti iskola. Művészeti iskola, egykori római-katolikus felekezeti leányiskola. 2713 Vár sétány. 2776 Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen. Az Ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13. 2798 Aranka György szobra. Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található. 2914 Nemzeti Színház. 2945 Régi városi stadion. A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg, itt hazai és nemzetközi mérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le. 2977 Borsos Tamás szobra. Borsos Tamás szobor, a Szűcsök és Lakatosok bástyája előtt, a várfal előtt. 3030 Múzsasor.

Néhány székely szó jelentése:
Villámodat = Hajnalhasadás. Vityálódik = Okkal, ok nélkül vitatkozik. Vizestollú = Az első pehelytollak neve. A toll hasonlít a vízhez, színtelen. Vürit = Kiürít valamit. Zádog fa = Hársfa. Zádokfa = Hársfa.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szerelmes pár 0.14 km-re. RH3884 Szerelmes pár Marosvásárhely
A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben.
Gyalogoshíd 0.22 km-re
RH3811 Gyalogoshíd Marosvásárhely
Új városi strand
A marosvásárhelyi egykori Új városi strand a Kárpátok sétánya 56-57 szám alatt található.
Aranykakas
A Marosvásárhelyen Bürger-palotaként, illetve Aranykakas vendéglőként ismert szecessziós épületet Bürger Albert építtette családja számára.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Szombat esti felderítés III. rész - Visszasétálva a városi tumultusba elértem egy újabb rejtekhelyhez...
 • Gomba volt benne eddig - Tegnapig gomba nőtt benne, de Imecs kidobta, mert belekotorászott - hátha ott a doboz, de nem volt...
 • Újra, odúban - Próbáljuk meg, hogy megmarad-e a doboz az odúban...
 • Tanulmány - Hát sajnálom...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.