Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csók - Marosvásárhely - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Csók - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A marosvásárhelyi Kárpátok sétányon van két szobor, amely a kommunista korszakban került felállításra, és amelyekről sehol nem találtam leírást, vagy képet. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 8729 8733 8731 8732 Ez lenne a volt új doboz?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csók Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csók! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Csók Marosvásárhely közelében?
Régi városi strand Marosvásárhely. 1904-ben épült Nyári hidegfürdő néven.
Holokauszt emlékmű. Előbb helyi gettókba, majd az auswitzi koncentrációs táborba szállítottak őket. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.
Turbina-villanytelep. A városi park (a régi Erzsébet liget) mellett található a ma is üzemképes turbina (vízi erőmű). (látnivaló és geodoboz)
Petőfi Sándor bronzszobra. A körülbelül 60 cm magas mészkő talapzaton álló életnagyságu bronzszobrot, Hunyadi László alkotását 2000. (itt geodobozt is lehet keresni)
Rákóczi-lépcső. Már a várépítés időszakában létezett itt egy lépcsősor, amely a Szentgyörgy, jelenleg Forradalom utcát kötötte össze a várral. (látnivaló és geodoboz)
Evangélikus templom. A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található.
Felső gát. Művészeti iskola. Vár sétány. Románul - in limba romana: Sarut Targu Mures

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csók gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Szombat esti felderítés III. rész - Visszasétálva a városi tumultusba elértem egy újabb rejtekhelyhez...
 • Gomba volt benne eddig - Tegnapig gomba nőtt benne, de Imecs kidobta, mert belekotorászott - hátha ott a doboz, de nem volt...
 • Újra, odúban - Próbáljuk meg, hogy megmarad-e a doboz az odúban...
 • Tanulmány - Hát sajnálom...
 • Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Csók? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben.
Gyalogoshíd 0.22 km-re
RH3811 Gyalogoshíd Marosvásárhely
Új városi strand
A marosvásárhelyi egykori Új városi strand a Kárpátok sétánya 56-57 szám alatt található.
Aranykakas
A Marosvásárhelyen Bürger-palotaként, illetve Aranykakas vendéglőként ismert szecessziós épületet Bürger Albert építtette családja számára.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.